Complete gids stedentrip Londen met kinderen

Blog | Een stedentrip Londen met kinderen is dé citytrip om mee te starten

Gek op reizen met kinderen, maar heb je je twijfels bij een stedentrip? Dat kan ik enigszins begrijpen, omdat een stad een heel ander beeld oproept dan een zonnige vakantiebestemming. Toch is een citytrip met je kroost ontzettend leuk. Mocht je je bedenkingen hebben, start dan met een paar dagen Londen. Want een stedentrip Londen met kinderen is dé citytrip om te ervaren hoe het is om met je gezin een wereldstad te ontdekken!

Londen is een van mijn favoriete citytrip bestemmingen. Ik denk dat ik er al bijna een stuk of tien keer geweest ben en voor eind dit jaar staat er ook weer een tripje naar de Britse hoofdstad gepland. Of je nu met manlief, vriendinnen of je kids gaat, when London is calling, pak je als de wiedeweerga je spullen en ga je die kant op. Er is namelijk zoveel leuks te zien en doen!

Westerse wereldstad om de hoek

Voor mij is Londen dé stad om voor het eerst een stedentrip met je gezin te ondernemen. Grote steden als Kuala Lumpur, Bangkok of New York zijn ook te gek, maar niet echt geschikt voor een stedentrip van een paar dagen. Londen daarentegen is om de hoek en heeft alle voordelen die een westerse stad met zich meebrengt. Comfort, een hoog servicelevel, gezond eten en een goede hygiëne. De ideale plek dus om hier je eerste stedentrip als gezin te beleven. Afhankelijk van de leeftijd van je kind(eren) zijn er verschillende geschikte hotels en leuke to do’s.

Stedentrip Londen met baby

Londen is dé plek om met je kleine spruit te ontdekken. Want om te beginnen is het nog geen uur vliegen. Dus als je opziet tegen de vlucht hoef je je in dit geval niet druk te maken. Daarnaast is Londen natuurlijk super westers. Het is net Amsterdam, alleen groter, chiquer en wereldser. Alles wat je thuis voor je baby nodig hebt, vind je er. De trottoirs zijn netjes en breed, prima om met de kinderwagen overheen te cruisen. Ook de parken zijn heerlijk om met je baby doorheen te wandelen. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een draagdoek of een andere manier van rondreizen. Londen is groot, maar ook goed te doen met het OV. De tube, Engels voor metro, is goed georganiseerd. Alles rijdt op tijd en is overzichtelijk aangegeven. En kinderen tot 11 jaar reizen gratis met de Oyster Card.

Citytrip met peuter; ook dan is Londen ideaal

Bovengenoemde redenen gelden natuurlijk ook als je Londen met je peuter aandoet. De terrible two fase bedwing je hier door af en toe tijd door te brengen in een speeltuin of uit te razen in één van de mooie, groene stadsparken. Regent’s park is hier een heel fijne plek voor. Centraal, maar toch heel weids opgezet. En daarnaast vind je er diverse speeltuinen en klimparken. Koop wat lekkere dingen van de versafdeling bij Harrods en installer je in het gras. Genieten maar! Een fietstochtje langs de Thames is ook een aanrader. Of besteed je tijd juist óp de Thames, door te kiezen voor een riviercruise! Coram’s Field in het centrum van Londen is ook leuk en bestaat uit een speeltuin, zandbakken en een kleine kinderboerderij. Erg leuk met kleintjes, maar je kunt er zelfs tot 16 jaar terecht!

Stedentrip Londen met kinderen; ja, ja en nog eens ja!

Alles wat hierboven staat is ook hier van toepassing. Maar met (oudere) kinderen ben je zo veel meer flexibel en juist dan is Londen een onwijs toffe stad om te ontdekken! Om te beginnen zijn er veel leuke musea die educatie en fun combineren. Het National History Museum, Sherlock Holmes Museum, Science Museum (vooral tijdens Science Night voor 7 tot 11-jarigen) en het London Transport Museum is een echt doe-museum. Allemaal aanraders. Daarnaast zijn er nog andere leuke activiteiten, zoals de London Zoo, de Harry Potter Studio Tour, Sealife Aquarium, London Eye en Shreks Adventure!

 

Overnachten met kinderen in Londen

We delen twee super tips voor comfortabel overnachten tijdens jullie stedentripje Londen.

Royal Garden Hotel, Kensington
Dit hotel in Londen is zó op gezinnen gericht, dat het met stip onze nummer één is. Een kleine opsomming van wat je er kunt verwachten: connecting familiekamers, gratis ‘mini scooters’ om door Hyde Park mee te cruisen, het grappige duo Sharky en George dat voor de nodige entertainment zorgt, specials kinderexcursies zoals een Mary Poppins tour, speciale thema menuutjes (‘make  your own’ ice cream sundae menu en een kids high-tea) en zo kan ik nog wel even doorgaan. Slecht weer? Zelfs dan is er entertainment. Het ‘flicks and food’ concept biedt voor 24 uur gratis films aan en cola & popcorn als lekkere snack!

Athenaeum
Nog voordat je  uberhaupt in Londen bent, zorgt de kids conciërge van hotel Athenaeum ervoor dat het je aan niks ontbreekt. Zo staan de favoriete dvd’s van je kroost klaar, met daarnaast hun liefste lekkernijen. Het belangrijkste is dan in huis, dat is nog eens ontzorgen! Geniet van je familiekamer of appartement, terwijl het hotelpersoneel op basis van je wensen een leuk cityprogramma voor je samenstelt. Fietstochtjes, bezoekjes aan het theater of een amusementspark; alles is mogelijk! Vooral ouders met baby’s en peuters geven dit hotel een hoge waardering.

Nog meer kindvriendelijke hotels? Check dan het blogartikel 7x de leukste kindvriendelijke hotels in Londen. Handig!

Openbaar vervoer in Londen: uitgebreid, stipt, overzichtelijk

Nog een voordeel van Londen; je verplaatst je heel gemakkelijk van A naar B. En in tegenstelling tot het OV in Nederland, rijdt hier alles stipt op tijd. Er gaat heus wel eens iets mis, of er is een staking, maar over het algemeen heb je in Londen niets te klagen wanneer je gebruik maakt van het OV. Daarnaast is het OV netwerk ontzettend ook groot en uitgebreid. Heel fijn! En ondanks dat is alles even overzichtelijk.

In Londen adviseer ik je te reizen met de Oyster Card, vergelijkbaar met onze OV-chipkaart. Op alle grote metrostations, vliegvelden en in vele drogisterijen kun je deze card aanschaffen. Je betaalt 5 pond om de card te kopen, die je terug krijgt als je je card deactiveert, en daarna zet je er tegoed op.

Nog makkelijker reizen doe je met je pinpas, wat in Nederland nog niet mogelijk is, maar in Londen dus wel. Als je met je betaalpas contactloos kunt betalen, kun je die ook gebruiken bij het in- en uitchecken. De tarieven zijn hetzelfde als bij de Oyster Card. Als je pas het contactloos betalen logo heeft, kun je op deze manier reizen in het openbaar vervoer van Londen.

 

Bonus: zo maak je van je stedentrip Londen een groot succes!

Ook al ben je voorbereid, een stedentrip met kids is toch anders dan de zomervakantie aan een van de Costa’s. Om iedereen blij te maken is het goed om regelmatig wat tijd door te brengen in het groen, waar je kids lekker kunnen rennen en spelen. Gelukkig zijn er genoeg mooie stadsparken in Londen. Maar denk ook aan leuke uitstapjes en excursies natuurlijk, zoals hierboven beschreven. En tot slot, mijn ultieme bonus: de 5 leukste speelgoedwinkels van Londen. De nummer één is een ware belevenis. Je kinderen zullen zich hier uren vermaken en het levert zeker weer nieuwe toffe aanwinsten op. Neem maar een extra koffer mee 😉 Klik snel verder! 

Andere, originele stedentrips met kinderen

Vind je Londen misschien te druk, maar spreekt een stedentrip Europa je wel aan? Dan raad ik je Aarhus in Denemarken aan. Wij waren er in de winter, maar het is in alle jaartijden een leuke, kindvriendelijke stad en er is veel te doen.

Durf je het aan om voor iets exotischer te kiezen? Ga dan naar een van de Koningssteden in Marokko! Hoewel Marrakech heel populair is en er van alles te doen is, is Fez onze favoriete stad voor een citytrip Marokko. Maar Essaouira is ook een aanrader, want dit plekje ligt aan de kust en heeft een unieke bohemian vibe! Afhankelijk van waar je land, is Marokko ook maar zo’n 4 uur vliegen.

Tot slot…Bangkok! Voor als je tóch ver durft te gaan. Waarschijnlijk combineer je deze wereldstad dan met een rondreis door Thailand, maar ik hoor steeds vaker dat mensen 5 of 7 dagen enkel en alleen naar Bangkok gaan. Bijzonder!

Wat is jouw favoriete stad voor een citytrip? Laat het weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie