Wat is er te doen in Khao Sok National Park met kinderen

Toplijstje | 5x kidsactiviteiten doen in het Thaise Khao Sok National Park

Ben je nog niet overtuigd van Khao Sok National Park? Lees dan dit blog eens, want ik kan met gemak 5 redenen opsommen waarom ik vind dat je dit natuurpark echt niet mag overslaan tijdens je reis door Thailand met kinderen. Het is er niet alleen heel mooi, er is ook van alles te doen. In dit blog deel ik mijn vijf favoriete activiteiten in Khao Sok National Park met kinderen. Lees je mee?

| Lees ook: 5x de leukste fietstours in Bangkok met kinderen. Leuk, leerzaam en actief ineen! |

Top-5 activiteiten in Khao Sok National Park met kinderen

  1. Meerdaagse (of dag) jungle tours onder begeleiding van een professionele gids. Kan dit met kinderen? Ja, met Khao Sok Lake is dat geen enkel probleem. Deze duurzame organisatie raadt voor families echter wel privé tours aan, volledig afgestemd op jullie tempo, wensen en mogelijkheden. Je slaapt middenin het park in drijvende bamboo bungalows midden op het water. Hoe tof!
  2. Jungle Cooking, daar heb je vast nog nooit van gehoord. Maar het is zó leuk! In Thailand kun je heerlijk eten, maar in Khao Sok National Park lijkt alles nóg verser en lekkerder. Daarnaast is het een onwijs leuke en leerzame familie activiteit. Je bezoekt een lokale familie en kookt met hen samen. De kinderen helpen gezellig een handje mee.
  3. Rijden op olifanten zal ik nooit promoten, maar een Elephant Sanctuary met als doel juist het beschermen van olifanten, dat dan weer wel. Ze geven olifanten die ‘uitgewerkt’ zijn een veilige en rustige plek om hun tijd door te brengen. Je mag ze eten geven en wassen én je leert over de beesten en hun natuurlijke habitat.
  4. Raften, kajakken of bootje varen…het kan allemaal hier! Op de rivier die hier stroomt, de Sok, of op het Chiaw Lan Lake. Het meer, omringd door vele eilanden met enorm hoge kalksteen rotsen, is prachtig om vanaf deze manier te bewonderen.
  5. De bird tour vonden wij ook heel leuk. Deze tour hebben we geboekt bij onze accommodatie in het park, maar zij huren natuurlijk een specialist in. En dat is maar goed ook, want die van ons wist echt zó veel over de vogels te vertellen. Ook wist hij vogels te spotten waar je anders zo voorbij loopt, je ziet ze simpelweg niet, je weet ook niet waar je moet kijken. Onze gids was echt een topper en vertelde er ontzettend leuk over. Afhankelijk van de leeftijd van je kids moet je het misscchien even vertalen, maar tropische vogels kijken vinden veel kinderen leuk. Onderweg kom je ook nog heel wat aapjes tegen, eekhoorntjes en andere beesten!Heb ik je nu overtuigd? Ik hoop het! Het past prima in een rondreis door Thailand met kinderen. We hebben het gelukkig zelf mogen ervaren!

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie