Tips van een local | Van herten in het wild tot mythische figuren: tips voor Dublin met kids!

Na het lezen van de tips van Suzanne over haar stad Dublin, was ik zó enthousiast dat ik meteen een ticket heb geboekt voor een stedentrip. Binnenkort lees je daar alles over! Maar eerst de allerbeste tips van local Suzanne voor een vakantie of stedentrip met kinderen. Van het favoriete familieuitje tot verborgen parel. 

Suzanne: ‘Dublin is een afwisselende stad, perfect voor een stedentrip met het hele gezin. Dublin is zowel een historische als een modere stad. Aan de ene kant kun je eindeloos historische hoogtepunten bezoeken. Van het National Museum of Ireland tot the Book of Kells in Trinity College. Je wordt hier zeker niet teleurgesteld als je op zoek bent naar geschiedenis. Aan de andere kant is Dublin een bruisende en moderne stad. Van het Irish Museum of Modern Art tot de moderne architectuur in de International Financial Services Centre: er is van alles te zien. En natuurlijk ook met kinderen.’

1. ‘Wat ik absoluut aanraad, is het Dublin Children’s Museum, Imaginosity. Hier hebben kinderen de ruimte om spelenderwijs van alles te ontdekken. Ze kunnen klimmen en klauteren tussen de drie verdiepingen en spelen dat ze in een supermarkt, garage, postkantoor of restaurant werken. Dit museum is leuk voor alle leeftijden, en zeker ook voor ouders.’

2. ‘Een andere must see is de dierentuin in het Phoenix park in Dublin. De kinderen komen hier heel graag. Het hele jaar door bezoeken wij de dierentuin en we kunnen de kids eigenlijk geen groter plezier doen.’

3. ‘Favoriet bij ons gezin is een bezoek aan het vissersdorpje Howth. Je kunt er met de bus of de trein naartoe en je hebt gegarandeerd een top dag! Je kunt hier geweldig wandelen, loop bijvoorbeeld over de pier naar de vuurtoren. Mijn kinderen zijn er gek op. Of maak een lekkere strandwandeling. Bij eb kun je met de kids de grotten bekijken. Heb je de tijd? Stap dan in een bootje naar Ireland’s Eye. Dit kleine eiland ligt vlak bij de kust. Leuk!

In Howth vind je genoeg restaurantjes, cafés en ijssalons. Tip: haal wat lekkers bij fish & chips takeaway Beshoff. Heel lekker. Je kunt sowieso heerlijk verse vis eten in Howth, dus blijf er zeker eten.

Heb je kleine kids die nog niet zo geïnteresseerd zijn in een mooi uitzicht en wandelen? Op de promenade is een grote speeltuin, in de haven barst het van de gekleurde bootjes én je kunt er zeehonden spotten. Dus de kinderen zullen zich geen seconde vervelen.’

 

4. ‘De geweldige stranden van Dublin staan natuurlijk garant voor een dag vol avontuur voor kids. Je vindt ze net buiten het centrum en bent er zo met het openbaar vervoer. Het strand is natuurlijk een fijne plek om uit te waaien, schelpen te zoeken en vissen te vangen.’

5. ‘Een verborgen parel vind ik het Phoenix Park. Een van de grootste parken van Europa, waar van alles te doen is. Je kunt er fijn fietsen, picknicken en voetballen op de grote grasvelden en je vindt er musea. Maar wat niet veel mensen weten is dat er honderden herten in het wild leven. Als je rondwandelt, kom je er zeker een paar tegen. Heb je geluk, dan kun je ze zelfs voeren. Mijn kinderen vinden het altijd heel leuk om hier naartoe te gaan. Vooral op kerstavond is dit magisch.’

 

6. ‘In het centrum van Dublin vind je het Leprechaun museum. In dit museum kom je meer te weten over de mythische figuren en de folklore van Ierland. Een gids vertelt je alles over feeën, kabouters en andere mythische karakters. Jullie ervaren zelf hoe het is om kabouters te zijn en samen met de kids ga je natuurlijk op zoek naar de pot met goud aan het eind van de regenboog. Echt even in een hele andere wereld.’ 

Ben jij weleens met de kinderen in Dublin geweest? Heb jij nog leuke tips? We zijn benieuwd!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie