Wat is de leukste fietstour in Bangkok?

Toplijstje | 5x de leukste fietstours in Bangkok met kinderen

Bangkok druk? Luidruchtig? Vies? Klopt, maar ook heel dynamisch, fun en interessant! Zeker niet alleen als doorgang gebruiken om andere bestemmingen in Thailand met je gezin te ontdekken. Bangkok met kleine kinderen is namelijk heel leuk, zoals we eerder beschreven hebben. Eén van de activiteiten die we je daar aanraden, is een fietstour. We lichten de leukste fietstours in Bangkok toe in dit toplijstje. Maar eerst geven we antwoord op…

| Lees ook: dit is de ideale route voor een rondreis door Thailand met kinderen. De perfecte mix van stad, natuur en Island life! | 

Is een fietstour in Bangkok met kinderen veilig?

Ja en nee. Je kunt fietsen in Bangkok niet met Nederland vergelijken. Er zijn geen fietspaden, maar daarentegen wel heel veel fietsers, maar nog meer brommers, motoren, tuktuk’s, knalroze taxi’s en ander verkeer. Alles loopt chaotisch in elkaar over. Maar….je kunt het voor jezelf wel zo veilig mogelijk maken. Een fietstour door Bangkok is namelijk echt heel leuk, ik vond het zelfs best relaxed vergeleken met door de stad slenteren. Daarnaast blijf je met de meeste tourtjes niet alleen in de binnenstad, maar ga je bijvoorbeeld ook de rivier over. Je kunt je fietstour bij verschillende partijen in Bangkok boeken.

De 5 leukste fietstours in Bangkok met kinderen

  1. Fietsen met Nederlanders; Co van Kessel. Helaas is hij al overleden, maar Co van Kessel (en zijn team) is een begrip in Bangkok. Met zijn liefde voor Bangkok en zijn aversie tegen de snelle stedelijke ontwikkeling, is hij ruim 30 jaar geleden met de tours gestart om de andere kant van Bangkok te laten zien. Kenmerkend: goed Engels sprekende begeleiding, waarvan iemand voorop én achterop rijdt. Mandjes voorop de fiets, flesjes water krijg je mee. Helmpjes zijn verplicht, prima kinderzitjes achterop. Van tevoren online reserveren. Van korte tot lange (gecombineerd met boot) tours. De tour met Co van Kessel is ons goed bevallen!
  2. De stad door met Baja Bikes. Fietsen zit ons in het bloed he, want niet alleen de tours van Co hebben een Nederlands tintje, ook Baja Bikes is van oorsprong Nederlands. Gestart in Barcelona, maar inmiddels in vele gave steden wereldwijd te vinden. Ook in Bangkok dus! Ook hier veel mogelijkheden, zelfs nacht tourtjes mét veiligheidshesjes.
  3. Bangkok Biking laat je door Bangkok fietsen op thema! Secrets of Siam, Sunset Ride, Colors of Bangkok…teveel leuks om uit te kiezen.
  4. De fietstour van Guideandgo.com is lekker compleet. Water, fruit, snacks, wifi en zelfs foto’s van de dag zijn inclusief! Uiteraard zijn ook hier kinderfietsjes en kinderzitjes aanwezig. Tijdens de tocht bezoek je ook een tempel, ga je de rivier over met een longtail boot en geniet je van een heerlijke Thaise lunch onderweg.
  5. Bijzondere tweewielers bij Bamboo Bicycle Tours Thailand, je fietst namelijk op…bamboefietsen. Hoe leuk! Kinderen die in een kinderzitje mee kunnen, mogen gratis mee. Maar ze raden dan wel een privétour aan tegen een meerprijs. Kinderen die jonger dan twaalf zijn, maar wel zelf kunnen fietsen, rijden niet op een bamboe fiets. Met deze organisatie ontdek je op je bamboe fiets de groene oase van Bangkok. Op steenworp afstand van de hectische binnenstad, duik je namelijk zo weelderige jungle in terwijl je tempels passeert en uitkijkt op de imposante skyline van de stad. Erg bijzonder!

 

 

Met wie heb jij door Bangkok gefietst? Of ben je van plan dit te gaan doen en heb je nog vragen? Laat het ons weten in een reactie!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie