Cala Nova kindvriendelijk

Tips van een local | Dé must sees met kinderen op Ibiza waar je blij van gaat worden

Waar moet je nou echt zijn op Ibiza? Laura Tabrizi woont samen met haar vriend en dochter Isabella (1,5 jaar) op het heerlijke Spaanse eiland, geeft yogalessen en organiseert yogavakanties. Ze wonen net buiten het dorpje San Carlos, op het Spaanse platteland. Ze deelt hier de allerleukste tips voor een vakantie met kinderen. Van eco farm tot verborgen parel. 

1. ‘Can Muson is echt superleuk. Isabella gaat naar dit leuke schooltje dat ook een Eco Farm is. Je kunt hier biologische groente en fruit kopen en een kopje koffie drinken met een huisgemaakt taartje in de tuin. Voor €4 heb je toegang tot de farm en mag je de dieren voeren, door de moestuinen lopen en er is een leuke speeltuin met trampoline! Ze hebben varkens, geiten, paardjes, pauwen, kippen, konijnen en nog veel meer. Kinderen vinden het geweldig daar en ik eigenlijk ook :-)!’

2. ‘IJs eten bij Vicchio, pizza eten bij Enfarinarte, spelen in het speeltuintje of voetballen op het fijne grasveld voor de kerk. Een aantal dagen in de week (zaterdag, zondag en maandag) is er de hippy markt bij Las Dalias, hier hebben ze ook een speciale kinderhoek met popcorn, kun je je laten schminken en in de hippie draaimolen. Ideaal terwijl je zelf op je gemak langs de kraampjes kan struinen.’

3. ‘Natuurlijk het strand! In de omgeving liggen prachtige stranden die ook heel geschikt zijn met kids. We gaan bijna elke dag wel even een uurtje naar het strand. De kinderen zoeken elkaar daar op en hebben zo altijd wel een speelkameraadje. Lekker in de zee zwemmen, zandkastelen bouwen, schelpen verzamelen en van de zon genieten. Mijn favoriete stranden om met Isabelle naartoe te gaan zijn Cala Llenya, Cala Nova en Cala St Vicente. Allemaal brede witte zandstranden met een azuurblauwe zee.’

| LEES OOK: Waarom Ibiza met kinderen altijd een heel goed idee is. Zes tips voor op de to do lijst |

4.’Op zondag heb je een hele leuk markt in St Joan, waar alle ibiza kids vrij rondrennen en meedansen op de muziek van de live band. Er hangt een hele relaxte en vrije sfeer. Het is klein en overzichtelijk met mooie producten en vaak goede optredens. Er zitten twee fijne plekken om even te lunchen of een smoothie te drinken, The Giri Cafe en Los Otros van Nederlandse eigenaren.’

5.’Inmiddels al erg populair onder de Nederlandse vakantiegangers, maar het blijft toch ook echt mijn favoriet, La Paloma in St Lorrenc. Prachtige tuin met uitzicht over de velden en goed en gezond eten! Er is ook een speeltuin tussen de fruitbomen, optimaal genieten voor iedereen dus.’

6. ‘Op zoek naar een verborgen parel? Kom naar de Mountain Mornings die wij organiseren. Dit zijn yoga ochtenden in de natuur met na afloop een heerlijk gezond picknick ontbijt. Ook geschikt om samen met het hele gezin te doen (vanaf 5 jaar). Of we komen aan huis voor een privé yoga klas. Meer informatie: The Mountain ibiza.’

Meer inspiratie voor een toptijd met het hele gezin op Ibiza:

Heb jij nog tips voor mooie plekjes op Ibiza? Laat het weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie