Jennifer Rijs op vakantie met man en kinderen

Interview| 6x vakantie met blogger Jennifer Rijs & haar gezin

Jennifer Rijs van blogbyjenn.nl deelt op haar blog en instagram de mooiste vakantiefoto’s van haar prachtige gezin. Voor Met kids de wereld rond schreef ze waar ze graag met vriendlief, dochters Peach (4) & Rebel (1) naartoe gaat. Ook deelt ze haar beste reistip én absolute no go. 

1.Favoriete bestemming

‘Met stip op één: Spanje! Ik vind het de perfecte vliegafstand, een fijn klimaat met veel zon. Mooie natuur, prachtige kustgebieden, pittoreske plaatsjes en toch ook veel gemakken van thuis. Dat laatste vind ik erg fijn met kleine kindjes. Zoals een goede zorgvoorziening of tandarts (hebben we vorig jaar meegemaakt met Peach die op haar gebit viel). Fijn om dan zelfs in het Nederlands geholpen te kunnen worden. Ondanks die gemakken wel echt een gevoel er tussen uit te zijn!’

2. Reis je anders nu je moeder bent?

‘Jazeker! Voorheen deed ik veel verdere bestemmingen zoals Miami, New York, Thailand, Curacao. Nu reizen we met de kids altijd binnen Euopa omdat we gewoon geen zin hebben in lange vluchten met een peuter en een dreumes. Peach vermaakt zich met kleurtjes, boekjes en een ipad. Maar Rebel kan nog geen twee minuten stilzitten. Geloof me, dan is 2,5 uur vliegen meer dan genoeg!’

3. Wat vind je het leukst aan reizen met kinderen?

‘Ik vind het zo lief als Peach met haar neus tegen het raampje gedrukt zit om naar de wolken te kijken en daar de mooiste verhalen bij vertelt. Wat een rijkdom om zulke ervaringen aan je kinderen mee te mogen geven. Ook zetten de meiden ons met beide benen op de grond. Als we met z’n viertjes op vakantie gaan, ontdoen wij ons echt van onze Nederlandse verplichtingen en willen we 100% in het moment met de kinderen zijn en daar van genieten!’

4. Wat doe je nooit meer?

‘Vliegen met een ziek kind. Peach was net 7 maanden, grieperig en verkouden en we hadden een weekje onthaasten in de Provence op de planning. We twijfelden tot het laatste moment om niet te gaan. Maar dachten hier of daar griep, dan liever in het zonnetje. Slechtste idee ooit. De vlucht van vijf kwartier was een hel en ze heeft acht dagen lang geslapen op paracetamol. Toen we naar huis vlogen was ze weer beter. Achteraf vonden we het zo zielig. Nooit meer!’

5. Welk plekje houd je liever geheim?

‘Gata in het Spaanse Denia. We hebben daar sinds vorig jaar een tweede huis en wij vinden het de allerfijnste plek ooit. Het is gelukkig niet heel toeristisch, alhoewel het hoogseizoen steeds drukker wordt. Maar dan nog hebben wij onze adresjes waar we altijd kunnen genieten met de locals. Er zijn zoveel leuke plekjes daar en het huis is echt een droom!’

6. Jouw beste reistip?

‘Mijn tip is om altijd je vakantie af te stemmen op jouw kinderen. Kan jouw kind tien uur op een stoel zitten en heeft het geen moeite met het ontdekken van nieuwe plekken? Dan zou ik zeggen reis de wereld rond. Maar gaan jouw kindjes daar niet lekker op, doe het ze dan ook niet aan. Want voor papa en mama is het dan ook alles behalve leuk. Sinds wij kinderen hebben gaan we nooit meer naar hotels maar boeken we huizen. Echt een mega aanrader! Het comfort van kids die middagslaapjes kunnen doen en papa en mama die bij het zwembad blijven. Het gemak van een keuken voor je hapjes en flessen. Wasjes kunnen draaien, maar vooral de privacy die je hebt. Het hele gezin kan met de billen bloot het zwembad in en niemand die je ziet. Hoe lekker is dat? De kids zijn dan het meest op hun gemak en als zij het fijn hebben, dan wij ook. Wij zweren erbij!’

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie