Irene en Selwyn Senatori hebben baby gekregen en gingen op vakantie

Interview| 6x vakantie met Irene en Selwyn Senatori & kids

Irene Senatori (27), werkt bij de politie en is getrouwd met kunstenaar Selwyn Senatori. Ze is moeder van baby Coco en stiefmoeder van Suna (11) en Rocco (8). Benieuwd naar haar favoriete bestemming, waarom het gezin nooit meer naar een familiecamping gaat en haar beste reistip? Je leest het hier!

1. Favoriete bestemming?

Mijn favoriete vakantiebestemming (met of zonder kids) is zonder enige twijfel Italië! Ik kom al van jongs af aan in dit land en het blijft me elk jaar verbazen hoe zeer ik me hier thuis voel. De mensen, de taal, de architectuur en uiteraard het eten is fantastisch. Mijn man Selwyn is geboren in Italië waardoor ik het geluk heb dat vrijwel alle familievakanties in de zomer, ‘zogenaamd verplicht’, doorgebracht moeten worden in zijn geboorteland. Het fijnste aan dit land vind ik dat het voelt alsof we thuis zijn, maar dan met een veel aangenamere temperatuur en lekkerder eten. De kinderen spelen overdag heerlijk op het strand terwijl wij op een strandbedje bijkomen met een Aperol Spritz. En de avonden bestaan natuurlijk uit borden pasta met belachelijke formaat ijsjes.

2. Reis je anders nu je moeder bent?

De bestemmingen zijn niet veranderd sinds ik (stief)moeder ben geworden. Selwyn en ik zijn de afgelopen jaren veel  zonder de kinderen op reis geweest. Dit proberen we na de geboorte van Coco vast te houden, maar met baby voelt het toch minder goed om lang van huis te zijn. De zomervakantie naar Italië en/of Ibiza en de wintersport naar Oostenrijk blijven dus ook mét kinderen traditie. Ondanks dat de bestemmingen niet veranderen, verandert de reis zelf natuurlijk wel. Ik ben stiefmoeder van Suna (11) en Rocco (8) en mama van Coco (0), wat inhoudt dat ik ruim van tevoren moet beginnen met plannen en inpakken om tijdig klaar te zijn voor de reis. Op vakantie zelf is het, vooral met baby, natuurlijk ook een stuk minder zorgeloos dan wanneer je enkel met je partner bent. De grootste uitdaging vind ik om alle drie de kids tevreden te houden voor langer dan 20 minuten. Tegenwoordig lijkt het lastig voor kinderen om zich te vermaken met een emmertje en zand, als je niet oppast ben je dan ook de hele dag bezig met het entertainen van de kids. MAAR.. (super cliché) hoeveel geregel het ook is, de vakantie wordt er wel vele malen gezelliger op mét kids.

 

3. Wat vind je het leukst aan reizen met kinderen?

Het leukste aan reizen met kids vind ik de quality time die je met ze door kunt brengen. Thuis ben je al snel te druk met werken, school, sport en andere verplichtingen. Op vakantie hoeft even helemaal niks waardoor je veel meer tijd voor ze hebt en je veel relaxter de dag samen doorbrengt.

Wat ik ook leuk vind is dat kinderen op vakantie eindelijk eens verlost zijn van iPads en open staan voor nieuwe dingen. Zowel Selwyn als ik gaan al vanaf kinds af aan op wintersport met familie en het is superleuk om je kinderen daar kennis mee te laten maken. Wintersport is dan ook echt een van de leukste weken van het jaar.

4. Wat doe je echt nooit meer? 

Suna en Rocco wilden al een tijdje dolgraag naar een familiecamping in Italië. Je kent het wel, zo’n stacaravan park met alleen maar huilende (Nederlandse!) kinderen, drijvende haren en overige viezigheid in het zwembad en iedere avond een verplichte minidisco die duurt tot in den eeuwigheid. Selwyn en ik gaven het een kans, want hoe erg kan het zijn om in Italië te zijn? Nou, blijkbaar heel erg. De kinderen, die zich niet stoorden aan de haren in het zwembad, waren de hele week nergens te bekennen terwijl wij dagenlang de wacht hielden bij de stacaravan. Er was sprake van een abnormale hoeveelheid day-drinking en hoe gezellig de avonden inclusief bordje pasta en kaarslicht ook waren, dat doen we echt NOOIT meer.

 

5. Welk plekje houd je liever geheim?

Ik vind het juist leuk om fijne plekjes met anderen te delen, dus geheime plekken heb ik eigenlijk niet! Met kinderen ben je gebonden aan schoolvakanties, waardoor jouw zogenaamd geheime plekje al snel een super toeristisch plekje is.

6. Wat is jouw beste reistip? 

De allerbeste tip voor reizen met een baby is ‘de Sleepyhead’. Een babynestje waar je kindje van 0 tot 36 maanden heerlijk in kan spelen en slapen zonder om te kunnen rollen. Met name in het vliegtuig is dit echt onmisbaar. Coco is gewend thuis in haar bedje te slapen, dus urenlang op schoot slapen in het vliegtuig is onwennig voor haar. Door de Sleepyhead kan ze gedurende de vlucht gewoon plat liggen en heerlijk doorslapen. Het is natuurlijk super zoet en fijn als je baby lekker tegen je aan ligt te slapen, maar urenlang is voor zowel baby als mama (inclusief slapende lichaamsdelen) iets minder prettig. Ook op reis zelf maak ik er super veel gebruik van. In alle hotels krijg je zo’n standaard campingbedje. Coco is nu net 6 maanden en kan niet stoppen met omrollen waardoor ik ’s nachts toch niet helemaal gerust ben. Door haar babynestje in het campingbedje te leggen slapen wij een stuk geruster en heeft zij ook de geborgenheid van thuis.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie