Gescheiden moeder op reis

Blog | De ultieme Thailand route met kinderen die je ooit móet maken

Overweeg je om Thailand te bezoeken met je kroost? Zeker doen! Het is één van de Aziatische landen die je goed met kinderen kunt ontdekken. De sfeer is er relaxed, de mensen gastvrij, al heel wat gezinnen zijn je voorgegaan. Oh én de Thai zijn gek op kinderen. Een route kiezen kan misschien wel lastig zijn, want het is een groot land. Waar je in Vietnam al snel op een vrij logische reisroute uitkomt (van boven naar onder of andersom), kun je in Thailand alle kanten op. Ik help je, want we hebben Thailand vorig jaar zelf ontdekt!

Thailand met kinderen ontdekken; welke route?

Er zijn zoveel mooie plekken in Thailand om te zien. Van talloze tropische eilandjes, prachtige jungle en dynamische steden. Tot authentieke dorpen en culturele hoogtepunten. Er zijn vast een aantal highlights waar je al van gehoord hebt of die misschien zelfs de reden zijn om überhaupt naar Thailand af te reizen met je gezin. Schrijf die in elk geval op, die wil je dan waarschijnlijk niet missen.

Vervolgens probeer ik het altijd te categoriseren. Plaats alle steden bij elkaar en zet de eilanden op een rijtje. Noteer het overige, wat enigszins met elkaar overeenkomt, bij elkaar. Mijn uitgangspunt is altijd om van elk van de rijtjes er één te selecteren. Ik wil minimaal 1 eiland (waar veel lekkere stranden zijn), 1 (grote) stad en 1x natuur.

Wanneer je drie weken op vakantie gaat, kun je het mooi in drieën verdelen. Persoonlijk vind ik het namelijk niet fijn om iedere twee dagen met m’n gezin te moeten verkassen. Een week spelen, zien, ervaren en ontdekken en dan weer door naar de volgende bestemming. Zeker in een groot land is dat fijn, want de reisdagen binnenlands gaan er nog af natuurlijk. Door dit aan te houden, kwamen we op dé ultieme reisroute met kinderen voor Thailand uit…

| Lees ook: Dit zijn de 5 leukste fietstourtjes met kinderen in Bangkok! Terug naar je roots, maar dan in een compleet andere wereld. Lekker fietsen tussen de palmbomen, marktjes en wolkenkrabbers! |

 

Hoogtepunten Thailand met kinderen; zo zie je alles

…alles wat je moet zien volgens mijn eigen bevindingen dan! Je kunt namelijk niet ‘alles’ van Thailand zien en ervaren in drie weken tijd. Maar als je net als ik 1x een grote stad wil ervaren, 1x een eiland en 1x natuur, kies dan net als wij voor deze route.

  1. Start in Bangkok: logisch, hier land je namelijk vanuit Nederland. Afhankelijk van je vluchttijden (ik raad een nachtvlucht aan), heb je tijd nodig om te acclimatiseren én om door te reizen naar je volgende bestemming. In de tussentijd is er van alles te doen in deze levendige stad. Dat kun je lezen in dit artikel. We hebben er nog even aan gedacht om vanuit hier naar Chiang Mai te gaan, maar we hebben vast gehouden aan ons principe…
  2. …en zijn daarna doorgegaan naar de jungle voor het stuk natuur. Hoe? Met een binnenlandse vlucht. Ja, het is wat duurder, maar ook sneller. Vanaf Bangkok vlogen we naar Surat Thani, waar we werden opgehaald door een taxibusje van ons verblijf in Khao Sok National Park. Ook hier is van alles te doen voor jong én oud. Onze tips hebben we voor je uitgewerkt in dit artikel.
  3. Via Surat Thani zijn we naar Koh Tao gegaan, maar met een korte tussenstop op Koh Samui. Dat was in verband met de afstand wel fijn én zo konden we nog even gebruik maken van een gunstige aanbieding van een heel luxe verblijf. Het doel was echter Koh Tao. Een heerlijk wat kleiner Thais eiland waar we veel leuks gedaan hebben. Lees maar snel door hier te klikken!

Na een kleine week Koh Tao zijn we via Koh Samui teruggegaan naar Bangkok, ook hier hebben we voor een vlucht gekozen. Nog een dagje door Bangkok geslenterd en toen terug naar huis. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om meer te reizen en dus meer te zien. Maar dat is voor ons minder ontspannend. We reizen graag en vaak, maar willen ook genieten en écht de bestemming ervaren. Anders ben je eigenlijk steeds op doorreis. Dit is voor ons de ultieme Thailand route met kinderen, want op deze manier hebben we drie verschillende dingen gezien; 1x stad (Bangkok), 1x natuur (Khao Sok National Park) en 1x eiland (ha, 2x zelfs!).

| Lees ook: Twijfel je over Koh Tao of een ander Thais eiland? Ik laat je weten waarom je voor Koh Tao zou moeten kiezen met kinderen. Lees je mee? |

Wat zou jij graag in Thailand willen zien? Welke route heb je in gedachten? Laat het weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie