Met kinderen naar Deauville; doen, want het is er heel kindvriendelijk!

Tips van een local | Dé must sees met kinderen in het Franse Deauville

Het mooie Deauville staat bekend als mondaine badplaats met heerlijke stranden, riante villa’s, bekende vismarkt en vele festiviteiten. Een topplek om vakantie te vieren dus! Senja woont met haar man David, dochter Mila (7) en zoon Maceo (5) in Deauville en geeft 7 tips voor een vakantie met kinderen in de regio. Van verborgen parel tot torenhoog favoriet van haar kids. 

1. ‘Deauville ligt aan zee in een glooiend en bosrijke omgeving. Mijn eerste tip is dan ook lekker naar het strand! We hebben mooie brede zandstranden, waar kinderen zich natuurlijk altijd vermaken. Schepnetje, emmertje en een bal mee en je hebt niets meer nodig.’
2. ‘In de zomer kun je paardrijden op het strand in Villers-sur-mer. Voor kinderen ook een paradijs. Want zij kunnen fossielen vinden bij de kliffen (Falaise). Dat weten echt alleen de locals! Krijg je geen genoeg van de geweldige kliffen? Dan rijd je iets verder naar Falaise van Êtretat. De haven is ingebed tussen hoge witte kalkrotsen en het dorpje behoort tot de mooiste van Frankrijk. Je kijkt hier echt je ogen uit.’
3. ‘Mila en Maceo zijn helemaal gek van La Val des Cîmes in Saint-Gatien-des-Bois. In het hart van het bos kunnen kinderen vanaf drie jaar in de bomen klimmen. Er zijn zes geweldige parcours. Echt blijer kan ik mijn kinderen niet maken.’
4. ‘Ga zeker naar Cerza, park zoologique in Lisieux. Dit is een geweldig groot dierenpark waar de dieren echt de ruimte hebben. Je kunt er zelf een safari maken.’
5. ‘Houden je kinderen van dinosaurussen? Dan kunnen jullie het Museum met Fossielen in Villers-sur-mer zeker niet overslaan. Je kunt hier ook een trail lopen door het moeras. Zo leuk!’
6. ‘Op rue de bain in Trouvaille heb je twee leuke tentjes. Bij Villa Gipsy kun je lunchen, koffiedrinken en shoppen want ze verkopen de leukste woonaccessoires. Arome un tasse is een leuk theewinkeltje waar je ook koffie en thee kunt drinken met taart. Bestel in het weekend vooral de Hollandse appeltaart, door mij gemaakt. Bij Santia Lucia in Deauville kun je heerlijk Italiaans eten en op het pleintje in Deauville zitten allemaal brasserieën waar je lekker eet en gezellig zit. Het is niet erg toeristisch, maar wel super mooi.’ 
7. ‘In Cambremer zit Les Saisons, een lunchtentje waar je gezellig, lekker en heel goedkoop kunt eten. Het is echt een verborgen parel in the middle of nowhere. Als je bijvoorbeeld de cider route rijdt, kun je hier lunchen. De cider route is een geweldige route door de streek, waarbij je cider kunt proeven bij oude Manoirs die cider maken.’

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie