Toplijstje | Top-5 to do’s in Aarhus, Denemarken

In 2017 is de Deense stad Aarhus verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Reden voor ons om een bezoekje te brengen aan deze leuke stad! En wat bleek, het is een prima alternatief voor Kopenhagen. Aarhus is een gezellige, kleine stad waar van alles te doen is voor jou en je gezin. De 5 leukste activiteiten voor een stedentrip Aarhus met kinderen deel ik hier met je!

Met kinderen naar Aarhus; wat is er te doen?

  1. Bezoek Tivoli Friheden, een Deens pretpark dat al sinds 1903 bestaat. Verwacht geen pretpark zoals de Efteling of Eurodisney, maar wel een mooi park gelegen aan een bos, met speeltoestellen, muziek en kleine attracties.
  2. Den Gamle By is een interessant en leerzaam openluchtmuseum, dat het leven in Denemarken weergeeft tussen 1700 tot en met 1975. Het alledaagse leven is tot in de puntjes nagebootst, van het werkende leven tot school en buiten spelende kinderen.
  3. Laat je kids lekker uitrazen bij Rush, het grootste trampolinepark van Denemarken. Als het een dagje wat minder weer is, kun je hier binnen lekker springen en gek doen.
  4. Ga hertjes voeren in Dyrehaven, een fijn park ten zuiden van Aarhus met overal bankjes en picnicktafels. Heel leuk om een paar uurtjes in de zon door te brengen!
  5. Toen wij Aarhus kozen als ons jaarlijkse stedentrip in december, zijn we niet naar het strand geweest, maar het kan er dus wel! Er zijn verschillende stranden nabij Aarhus de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Naast deze top-5 zijn er nog veel meer to do’s in Aarhus met kinderen. Moesgaard Museum is bijvoorbeeld ook een leuk uitstapje, net als het Aarhus Swim Stadium, de botanische tuinen, AQUA Aquarium & Zoo, of bezoek een van de vele speeltuinen in en rond Aarhus. Ben je nog steeds niet overtuigd van een stedentrip naar Aarhus met kinderen? Lees dan dit blog nog maar eens!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie