Draagdoek of draagzak op vakantie

Shopping | Van draagdoek tot bolderkar: comfortabel rondreizen met kinderen

Niets is leuker dan de wereld ontdekken met de kids! Maar hoe trekken jullie samen door de jungle of de bergen en hoe bekijk je highlights tijdens een citytrip, zonder dat de kids alle kanten op rennen? Op reis vind ik een kinderwagen verre van ideaal. Wat wel? Je leest hier mijn 4 persoonlijke favorieten!

1. Rekbare draagdoek

Toen m’n kids net waren geboren, droeg ik ze allebei vaak in rekbare draagdoeken. Heerlijk! Ik kon écht niet zonder. Je baby lekker dichtbij, je handen vrij en een rekbare doek is (na wat oefening) supermakkelijk te knopen. Je knoopt hem om, schuift je baby er in, spreidt de stof uit van knie tot knie en je bent klaar om te gaan! Ideaal voor tijdens het wachten op het vliegveld, in het vliegtuig en (als het niet te warm is) op vakantie zelf. Sleepydust gegarandeerd!

2. Draagzak

Mijn Tula is toch wel mijn beste kraamcadeau ever! Sinds Ian de rekbare draagdoek is ontgroeid, is deze ergonomische draagzak met simpel kliksysteem ideaal. Eerst droeg ik hem op mijn buik, inmiddels bekijkt hij alles vanaf mijn rug. Hij zit perfect tijdens een wandeling op het strand, door de bergen of duinpaadjes waar je met de kinderwagen niet komt, ook sneeuw is geen probleem en in bijvoorbeeld een museum kijkt hij niet tegen benen aan, zoals in een buggy. Nog meer pluspunten: je hebt je handen vrij, je klikt je kleine er zo in en uit, hij is makkelijk mee te nemen op reis, het is gezellig en een ergonomische draagzak verdeelt het gewicht zo dat Ian ondanks zijn bijna 15 kilo totaal niet zwaar aanvoelt op m’n rug.

3. Geweven draagdoek

Draagdoeken: de keuze is echt enorm. De één nog mooier dan de ander! Na een superfijne, geleende regenboog Little Frog, kocht ik een ByKay denim en daarna moest en zou ik een Artipoppe leopard hebben. Zooo mooi! Toen Ian kleiner was, nam ik hem op mijn buik overal mee naartoe. Er zijn heel veel soorten knopen waarmee ik hem op mijn rug kan dragen, maar daar ben ik helaas geen ster in. Zonde, want daardoor blijft de doek steeds vaker liggen. Misschien toch nog maar een draagconsult proberen! Een draagdoek is stevig, flexibel, zit lekker en staat supermooi. Ideaal ook voor op reis. Het neemt weinig ruimte in beslag en prima te gebruiken als hangmat/schaduwdoek/tent/dekentje voor je kind.

4. Bolderkar

Een bolderkar..? Say what! Misschien niet heel hip, maar wij (en de kids) zijn zo blij met deze stoere, opvouwbare bolderkar. Je klapt hem in, gooit hem achterin de auto en als de kids in een mooie stad geen zin meer hebben om te lopen, gaan ze zó in de bolderkar. Hoewel ze het allebei heerlijk vinden om te rennen en te banjeren, hebben ze er totaal geen moeite mee om aan het eind van de dag lekker tegen elkaar aan te kruipen en zich te laten rondrijden. Ook ideaal: op wintersport gooi je alle tassen, helmen, extra kleding en schoenen erin. Scheelt weer sjouwwerk!

5. Framedrager

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar het moet ook ideaal zijn voor op reis: een kinderdrager met frame. Deze rugdrager heeft een aluminium frame met een soort stoeltje. Je kind kan hierin zodra hij goed kan lopen. Het voordeel van zo’n rugdrager is dat er vaak opbergruimte in zit, waar je luiers, kleding en drinken in stopt. Het frame kun je ook als stoeltje gebruiken tijdens een pauze. Handig! Je kind heeft wat meer bewegingsruimte in zijn stoeltje dan in bijvoorbeeld een draagzak en er kan een zonnekap op bevestigd worden, fijn bij wandelingen op warme en zonnige dagen.

 

Draag jij weleens op reis? Wat is jouw favoriete draagzak of doek? 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie