Blog | Bangkok met kleine kinderen ontdekken doe je zo

Niets leuker dat een nieuwe stad ontdekken met je gezin. Wij genoten onlangs van het echte Bangkok!  Midden in de hectiek, maar met de juist uitvalswegen dichtbij voor leuke uitstapjes. Tel daar een fijn hotel bij op en centraal Bangkok met kleine kinderen is the place to be!

Slapen in centraal Bangkok met je gezin

Een goed hotel is stap één. Centraal Bangkok druk? Ja. Leuk? Ja. Te doen met kinderen? Ook een dikke ja! Er zijn meer mensen die twijfelen, maar als je dan toch naar Thailand gaat, neem ik aan dat je het ook echt wilt ervaren. Wij hebben daarom bewust voor een hotel in centraal Bangkok gekozen met onze kleine. Le Siam Hotel, een ‘European Style Boutiue Hotel’, is de accommodatie waar we zijn gestart en geëindigd. Een fijn en rustig hotel met super vriendelijk en behulpzaam personeel. Wanneer je een iets grotere (family) room kiest is het hier helemaal heerlijk toeven. Er is een kleine ontbijtzaal (met zicht op de drukke straat voor het hotel) waar ze lekkere pannenkoekjes maken en eiergerechten in alle vormen en maten. Ok is er een klein zwembadje aanwezig, maar ik gok dat je hier niet vaak gebruik van zult maken, want er is heel veel in de omgeving te doen. Wat heel fijn is aan deze locatie, is dat er allemaal streetfood stalletjes voor de deur staan. Hier kun je in de middag nog wat fruit, soep, kip of wat dan ook halen om s’avonds lekker van te smullen op jullie kamer!

Shoppen in hartje Bangkok

Oké, jullie hebben je in het hotel geïnstalleerd. En nu? Tijd om de omgeving te verkennen! Dit artikel gaat over centraal Bangkok, dus ik deel hier ook alleen uitstapjes die redelijk dichtbij het hotel te doen zijn. Zoals Silom Complex Shopping Mall. Winkelen met kinderen? Ik zou het geen winkelen noemen. Er zijn hier ontzettend veel gekke producten en hebbedingen te vinden. Speelgoed dat je in Nederland niet tegenkomt, want Made in China kennen we wel, maar Made in Thailand niet! Echt leuk om een paar uur doorheen te struinen.

Leuke activiteit: Sea Life Bangkok Ocean World

Een ander leuk uitstapje met kinderen in centraal Bangkok is het bezoeken van Sea Life Bangkok Ocean World. Het is aan de prijzige kant, maar het is echt een prachtig en leerzaam park over alles wat er onder water leeft en gebeurt. Je kunt er haaien, zeepaardjes, schildpadden, tropische vissen, koraal en nog veel meer moois uit de zee bewonderen. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten en tourtjes.

Kijk je ogen uit bij Gourmet Market

In hetzelfde gebouw als Sea Life Bangkok Ocean World zit ook een fancy Gourmet Market. Echt, je kijkt hier je ogen uit. Het is weliswaar een supermarkt, maar er is zoveel bijzonders te zien en daarnaast maakt een speciale kidswagen als boodschappenkar het een waar avontuur om hier samen op pad te gaan! Exotische vissen, vruchten, zaden, vlees, maar ook prachtig verpakte chocolade en ander zoetigheid. Een lust voor het oog! Echt de moeite waard om hier een tijdje rond te lopen.

Chinatown ontdekken met je kroost

Wanneer je in het centrum van Bangkok met je gezin verblijft in Le Siam Hotel, is Chinatown ook goed te doen qua afstand. Onze kleine meid was een ware attractie met haar blonde lokken, andersom was de wijk juist een enorme attractie voor ons! We hebben het mogen zien, ruiken en proeven tijdens een fietsdoor door Bangkok, die we geboekt hadden bij Co van Kessel, een begrip in Bangkok. Ook zeker doen!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie over bezienswaardigheden en activiteiten met kinderen in Bangkok? Lees dan ons andere blog!

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie