Wat is er te doen in Khao Sok National Park met kinderen

Blog | Op avontuur in Khao Sok National Park met kleine kinderen

De jungle in met je kroost? Het kan! Khao Sok National Park met kleine kinderen is leerzaam, fun en lekker actief. Dus weg met die ipads en smartphones, ga letterlijk offline en duik de wereld in van kleurrijke vlinders, tropische vogels en babyaapjes.

Khao Sok National Park moet je zeker niet overslaan als je met je gezin naar Thailand reist (dit is trouwens de perfecte route voor een familierondreis in Thailand). Wij hebben het park bezocht met onze 3-jarige dochter en dat ging prima. Nee, je kunt niet gaan raften met een baby, peuter of kleuter, maar een bird tour is ook hartstikke leuk. Ik geef je 5 redenen waarom je Khao Sok National Park met kleine kinderen zou moeten bezoeken, tips om te doen en zaken waar je rekening mee moet houden.

5x waarom je Khao Sok National Park met kleine kinderen moet ontdekken

  1. Wist jij dat de beroemde Rafflesia bloem, die een enorm rotte lucht afgeeft als hij in bloei is, hier groeit? Ik ook niet! De Rafflesia bloem bestaat alleen uit bladeren, geen stengels en kan een diameter van meer dan een meter behalen. Een enorme bloem dus! De grootste bloemen kunnen dan ook 10 kilo wegen. Niet alleen de grootste, maar ook de zwaarste bloem. Het bijzondere is dat hij maar 7 dagen in bloei staat en dat dit onverwachts, op elk moment van het jaar, ineens kan gebeuren. Dit en nog veel meer leer je in Khao Sok National Park. Niet alleen een leuk uitje, maar ook heel educatief!
  2. Het is er heerlijk rustig. Na al het getoeter en gerace in Bangkok ben je écht toe aan rust en groen. Natuurlijk kun je dan ook kiezen voor een mooi bounty eiland, maar in Khao Sok National Park word je niet wakker van de ruisende zee, maar wel van het geluid van een heus krekelconcert, opgetogen slingeraapjes of luidruchtige vogels. Heel bijzonder!
  3. Back to basic. Say what? Gaat dit blog niet over boutique hotels en eco resorts? Jazeker. Dus dat back to basic moet je niet al te letterlijk nemen. Althans, het kan wel. Echt back to basic. Offline. Daar is wat voor te zeggen, maar als je Khao Sok National Park met kleine kinderen bezoekt, is een beetje comfort best fijn. Maar je bent nog steeds in de jungle, dus comfort betekent hier een warme douche en lekker bed. Geen jacuzzi, televisie of koelkast. Want bij dat laatste kun je de apen letterlijk van je afslaan en wordt je cabin, boomhut of huisje compleet vernield.
  4. Er is zoveel leuks te doen, voor jong en oud! Olifanten badderen, allerlei tours, trekkings (kort en lang), het meer op met een kano. Er kan meer dan je denkt, ook met klein grut, ik heb zelfs een blog geschreven met alle to do’s voor gezinnen in de Thaise jungle. De echt spannende adventure activiteiten kun je misschien niet doen, maar je zit met je gezin midden in de groene jungle. Hoe tof is dat!
  5. Family bonding. Omdat er niet veel meer is dan groen, beestjes en stilte, groei je hier meer naar elkaar toe. Je wordt niet afgeleid door online prikkels, toeristen, muziek, winkels en meer van dat. Eigenlijk kom je hier tot de conclusie dat je zelfs niet meer nodig hebt! Voor heel even dan. Want na een dag of drie a vier is het best lekker om weer de bewoonde wereld in te gaan en alle in de jungle genomen Instawaardige foto’s online te zetten 😉

3x tips Khao Sok National Park met kinderen

1. Omdat je toch echt de jungle in duikt, is het aan te raden om wat tijd te steken in het zoeken naar een goede accommodatie. Wij verbleven in een boomhut van Our Jungle Resort. Iets duurder, maar daardoor wel lekker comfortabel. Fijne bedden, een (open) badkamer met warm water, toilet en een veranda. Daarnaast een uitstekend restaurant met allemaal healthy dishes. De accommodatie lag wat dieper de jungle in, in tegenstelling tot veel backpacker accommodaties aan de rand van het park. Nadeel: geen zwembad. Maar wij zijn een middagje gaan plonsen in het zwembad van een hotel een eindje verderop.

2. Kijk van tevoren goed wat je er wilt gaan doen en maak alvast wat reserveringen. Het is zonde als je daar maar voor een paar dagen bent en alles vol zit. Aan te raden excursies zijn de bird tour (2 uur lopen), olifanten bezoeken, met de boot het meer op, met rubber banden de rivier af (niet geschikt voor al te jonge kinderen), kookworkshops en uiteraard massages. Dit is natuurlijk wel gebaseerd op onze eigen ervaringen. Het is aan jou om in te schatten wat er mogelijk is met je kind(eren). Sommige kids vinden lopen helemaal niet erg, dan is een bird tour dus prima te doen. Een baby kun je in de draagzak meenemen.

3.Neem voldoende DEET mee, lange katoenen kleding, een petje, zonnebril en rugzak! Maar denk dus ook aan dichte schoenen én sokken (exit bloedzuigers). Een zaklamp is ook handig in de jungle, ook al kun je hier s’avonds genieten van bijzonder grote vuurvliegjes (mooooi!). Oh en onderschat echt die apen niet, ze worden gek als ze eten ruiken. Restaurantjes zijn hierop voorbereid en sluiten alles af. Maar ook als je iets in verpakking op je kamer bewaart ruiken ze het, zeker als je zoals wij in een boomhut verblijft.

Ook genoten met de kids in Khao Sok National Park? Wat zijn jouw ervaringen? 

Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie