Toplijstje | Top-10 gezinsactiviteiten op Koh Tao

Als je nog twijfelt om met je gezin naar Koh Tao te gaan, niet doen! Er zijn zoveel redenen waarom je dit kindvriendelijke eiland op je Thailand rondreis moet zetten. Wanneer je vanuit Bangkok via Koh Samui naar Koh Tao afreist, zul je al snel de fijne vibe voelen. Weet je niet wat je kunt verwachten? Check deze 10 leuke to do’s voor jou en je kinderen op dit leuke eiland. De leukste activiteiten voor gezinnen op Koh Tao naar eigen ervaring.

Verken turtle island Koh Tao met het hele gezin

1.Huur een scooter: leuk voor jong én oud, verken het eiland op de scooter! Je voelt je vrij, je bent flexibel en je waant je als een ware Thai. Do as the locals do, en wurm je hele gezin op de scooter. Lekker met z’n drieën of vieren over het eiland toeren!

2.Bezoek een van de viewpoints: het eiland kent vele mooie uitzichtpunten die een bezoekje waard zijn, zoals Mango viewpoint, John Suwan viewpoint en Koh Nang Yuan viewpoint.

3.Boek een boot tour van een halve of hele dag. Afhankelijk van de duur ga je naar de mooiste plekjes om te snorkelen of duiken, van het strand te genieten en te chillen op de boot zelf. Leuk om Koh Tao, turtle Island, vanaf het water te zien!

Strand en jungle

4.Best beaches tour: vraag toeristen, hotelmedewerkers en locals om de allerbeste stranden en bezoek ze allemaal! Tanote Bay, Mango Bay en Rocky Bay zijn onze favorieten. Maak er een echte sport van, compleet met ranking systeem.

5.Jungle trekking: het binnenland bestaat uit jungle, kokosnootplantages en cashewnoot boomgaarden, maar deze kun je niet op eigen houtje bezoeken. Het is zeker geen groot eiland, maar je moet wel weten wat je moet doen en waar! Kijk daarom altijd bij een van de vele winkeltjes die dag uitstapjes en langere tours aanbieden. Alleen geschikt voor oudere kinderen!

Sporten op Koh Tao

6.Pak een lesje Muai Thai (boksles): ben jij de volgende Jackie Chan? Er zijn opvallend veel Muai Thai scholen waar je een proefles, of een paar lessen, kunt volgen. Ook is het leuk om een wedstrijd bij te wonen. Het leeft enorm onder de plaatselijke bevolking, ook de promotie eromheen is leuk om te volgen!

7.Duiken & snorkelen: met poeder witte stranden, idyllische baaien en turquoise water is dit dé plek om te gaan snorkelen of duiken. Misschien ben je op zoek naar minder voor de hand liggende to do’s dan deze, maar geloof mij, onderwaterwereld is hier fantastisch. Zeker doen dus!

8.Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen, kun je misschien gaan paddleboarden, ook wel suppen genoemd. Je moet een beetje balans kunnen houden, maar wel een toffe uitdaging! Zeker tijdens golden hour.

9.Minigolfen: je verwacht het niet, maar ook op Koh Tao is een midi (of midget-) golfbaan te vinden! Het Koh Tao Leisure Park vind je tussen Mae Haad en Chalok Ban Kao langs de hoofdweg.

Time to relax voor het hele gezin

10.Take some time to relax en kies voor de spa, een massage en/of yoga. Niks voor kinderen? Laten we zeggen dat elk kind anders is, want die van ons vroeg geregeld zelf om een massage. Eerst twijfelden we, want hoe decadent is het wel niet als een 3-jarige in een salon gemasseerd wordt? Maar ze kon er zo van genieten en ontspande volledig. Een half uurtje is natuurlijk genoeg, waarna ze vervolgens in dezelfde salon haar nagels liet lakken (in de gekste kleurtjes) en haar haartjes liet opleuken met een vlechtje of gekleurde dread. Konden papa en mama het tweede half uur van een massage genieten.

Heb jij nog meer tips voor leuke uitjes voor het hele gezin op Koh Tao? 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie