Blog | Koh Tao (Thailand) met kinderen ontdekken

Thailand heeft prachtige stranden, dat weet jij en dat weet ik. De mooiste stranden vind je echter op de eilanden is mijn ervaring. Het mooiste eiland voor ons is Koh Tao. Koh Tao met kinderen is top en ik zal je 5 redenen geven waarom!

Verblijf op Koh Tao met kinderen omdat…

  1. Wanneer je met kinderen naar Koh Tao afreist, kun je genieten van hagelwitte stranden met fijn poederzand. Er zijn prachtige baaitjes die je, zeker buiten het hoogseizoen om, soms helemaal voor jezelf hebt. Het strand loopt geleidelijk af, waardoor je (uiteraard onder begeleiding) rustig met je kroost in de branding kunt spelen
  2. Koh Tao met kinderen is goed behapbaar, omdat het een niet al te groot eiland is. Met een scooter cross je zo het eiland over. Een auto huren is dan ook echt niet nodig. Ik hoor je denken; met kinderen op een scooter? Ja, dat kan hier dus. En nee, in Nederland zou ik dat nooit, maar dan ook nooit doen. Daar kan het gewoon. Draag een helm, rij niet te hard, let goed op en rijdt niet in het donker. Wanneer ik Mila vraag wat ze het leukst aan de vakantie vond, krijg ik steevast als antwoord ‘scooter rijden’.
  3. Het is een levendig eiland, maar niet te druk. Er zijn leuke restaurants, winkeltjes, low budget en luxe accommodaties, apotheken en al het andere wat je nodig hebt. Maar het is niet zo druk als bijvoorbeeld Koh Samui en dat maakt Koh Tao met kinderen een prima eiland om te verblijven.
  4. Je kunt er lekker, maar ook gezond eten. Toch wel fijn wanneer je met kinderen een verre reis maakt. Ja, op Koh Samui vind je ook heus goede restaurants en gezonde dishes, maar Koh Tao vond ik net wat hipper. Dat trekt een bepaalt publiek, de yogi’s weten Koh Tao bijvoorbeeld ook goed te vinden. En dat zorgt er weervoor dat hippe vegan & juice bars allerlei gezonds en lekkers aanbieden. Waar je kinderen op Koh Tao weer heerlijk van kunnen smullen na een dag spelen, zwemmen en snorkelen.
  5. Er komen meer gezinnen met kinderen naar Koh Tao. Toch wel fijn als je kroost ook met andere kindjes kan spelen. Omdat Koh Samui zoveel groter is, trekt het wel heel veel mensen aan, maar dan is het soms ook wel eens ‘zoeken’ naar andere gezinnen. Koh Tao is klein en goed te bereizen, wat meer mensen zoals jij en ik aantrekt!
Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie