Met peuter naar Bali; lees hier waarom!

Blog | Kindvriendelijke restaurants op Bali, daar lik je je vingers bij af!

Misschien overweeg je Bali al als bestemming, maar denk je nog na over praktische dingen. Zoals bijvoorbeeld welke kindvriendelijke restaurants er zijn. Je wilt natuurlijk lekker eten, maar ook dat je kinderen welkom zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat deze restaurants op Bali heel kindvriendelijk zijn.

Bali is een heerlijke bestemming met kleine kinderen. De afstanden zijn niet te ver, de bevolking is super gastvrij en er is een goede combi van witte zandstranden om te relaxen, natuur en cultuur.

Bij deze restaurants op Bali zijn kinderen welkom

Casa Luna, Ubud
Geen hippe tent, maar hebben we een aantal keer genoten van een super gezonde en lekkere lunch. Waarom het een kindvriendelijk restaurant is? Het is er heel ruim opgezet (dus de kleintjes kunnen gewoon rondlopen) en niet druk. Niet toen wij er waren in elk geval! Het menu is ook heel gevarieerd en alles is vers. Je kunt kiezen uit traditionele gerechten of Mediterraanse hapjes. In 2012 vierde Casa Luna haar 20-jarig bestaan, dat zegt ook wel wat. Een aanrader wat ons betreft!

Art Kafé, Ubud
Een heel andere vibe dan Casa Luna, maar net zulk smakelijk eten. Misschien nog wel lekkerder! Je vindt hier namelijk bio- en ecologische gerechten, echt heerlijk Wat het een extra leuk en kindvriendelijk restaurant maakt, is de live muziek. Mila heeft hier onwijs staan dansen. Het personeel en de andere gasten konden het alleen maar waarderen, wat een relaxte sfeer hangt er in dit fijne restaurant in Ubud!

Bebek Bengil, Ubud
Voor een echt ‘dirty duck dinner’ ben je hier aan het juiste adres. Dé specialiteit van het restaurant, maar mocht je niet van eend houden, dan staat er ook kip op het menu. Bebek Bengil is één van de betere (en bekendere) restaurants waar ze eend serveren en dat op alle mogelijke manieren. Dit trekt veel toeristen aan, dus probeer een dag of moment te kiezen dat het wat minder druk is. Je dineert hier op plateaus met rieten afdakjes met prachtig uitzicht op de rijstvelden. Echt de moeite waard. Maar let op; deze plateaus bevinden zich voor een deel boven water. Dit hield ons niet tegen, Mila vond de vissen juist reuze interessant! Maar als je een hele groep kinderen in de gaten moet houden, is het misschien minder geschikt. Of je moet je naar een ander deel in het restaurant verplaatsen, weg van het water.

Grocer and Grind, Sanur
Dit restaurant, waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren, is ontstaan uit een behoefte aan goede koffie, een gezonde salade en een comfortabele ruimte waar je ook nog eens je laptop open kunt slaan. Het resultaat: Grocer and Grind. Hier hebben we meerdere keren gegeten toen we de laatste dagen in Sanur verbleven. Mila had alle ruimte om hier te spelen, het was overzichtelijk en schoon en je vindt er echt lekkere dingen op de kaart. Het kids menu was goed en best uitgebreid, de fish & chips vond Mila het lekkerst!

Café Smörgås, Sanur
In 2006 heeft een Zweeds gezin deze brasserie in Sanur geopend, om het Zweedse hectische leven te verruilen voor het paradijs. Voor een lekker Zweeds ontbijt, een rijke lunch, zoetigheid of zelfs een hartige snack in de middag zit je hier goed. Café Smörgås staat bekend om het lekkere zelfgemaakte brood, de heerlijke gebakjes en ander zoetigheid. De pannenkoeken met aardbeien zijn zeker een aanrader!

Luhtu’s, Sanur
Een fijn plekje aan het strand, waar ze goede (ijs-)koffie en sapjes schenken, naast taart en andere lekkere zoete en hartige dishes. Niet per se heel bijzonder, maar gewoon goed. En omdat het aan het strand ligt, een kindvriendelijk restaurant.

Watercress, Kerobokan (Seminyak)
Een super fijn restaurant; heerlijk eten, stylish ingericht, toffe mensen, relaxte vibe. Watercress staat bekend om het uitstekende ontbijt en de super lekkere cocktails. Maar er zijn ook genoeg snacks en gezonde sapjes voor de kids, zeker een kindvriendelijk restaurant dus!

Ginger Moon, Seminyak
Eten delen, dat is toch heel kindvriendelijk? Dat is namelijk wat je hier doet; kleine Aziatische hapjes bestellen om met elkaar te delen. Vond Mila erg leuk! Mini loempia’s, gado gado, gefrituurde visjes, het ging er allemaal in en de sfeer was ook nog eens heel relaxt!

Bonus: kindvriendelijke restaurants Gili Air
Een vakantie naar Bali kun je combineren met een tripje naar de Gili’s! We hebben hier zelf een week doorgebracht, dus ik kan je precies vertellen welke restaurants op Gili Air kindvriendelijk zijn. Wil je weten welke? Allemaal. Ja echt, allemaal. De sfeer is er zo relaxt, informeel, gezellig en uniek. Je eet met je voetjes in het zand, met een vrolijk muziekje op de achtergrond en de zon die in de zee zakt. Veel gezinnen die we daar tegenkwamen zaten avonden lang lekker te eten, kletsen en spelen. We hebben een super leuke avond gehad met een Zwitsers gezin. Weer een andere avond hebben we een gezellige Russische familie ontmoet. Dat maakt de Gili’s juist zo leuk, iedereen is geïnteresseerd in elkaar en staat open voor contact!

Eten op Bali met kinderen; gezond, lekker en gezellig

Hebben eerder genoemde restaurants een speelhoek? Een springkussen? Of ruimte om te verschonen? Nee. Dat zijn we nergens tegengekomen. Deze restaurants hebben wij als kindvriendelijk ervaren vanwege de ruimte, de variatie aan (gezond) eten, het behulpzame personeel en de ontspannen, informele sfeer. Maar laat het gebrek aan een speelhoek in restaurants je vooral niet tegenhouden om Bali met kinderen te bezoeken. De eilandbewoners helpen je graag, denken mee en staan altijd voor je klaar. En wat het vermaken van je kinderen betreft; de meeste restaurants hebben wel wat kleurplaten en potloden liggen, maar gaan liever nog zelf met je kroost spelen. Of neem gewoon een iPad mee, succes gegarandeerd!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie