Toplijstje | Top-5 kinderactiviteiten Vlieland die je niet wil missen

Vlieland is een heerlijk eiland. Niet alleen om te ontspannen, maar ook om actief bezig te zijn met het hele gezin. Je kunt natuurlijk zeehonden gaan spotten, wandelen of een tandem huren, maar er zijn ook minder voor de hand liggende activiteiten voor kinderen te doen. Hoewel je ook hele fijne dagen op Vlieland kunt hebben in de herfst of winter, zijn deze tips vooral voor de zomer.

Top-5 Vlieland activiteiten voor kinderen

  1. Creëer je eigen strandkunst! Op de verlaten stranden van Vlieland vind je van alles waarmee je kunt knutselen. Lekker fanatiek strandjutten dus. Dit kan ook onder begeleiding van een professionele jutter. Bij de Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium ineen, kun je zelfs een heus jutdiploma halen!
  2. Bij Muriël Slot kun je privé yogasessies boeken op het strand. En als je mazzel hebt, neemt ze verse muntthee mee (munt uit eigen tuin!) voor na de les. Ook geschikt voor iets ouder kinderen. Bijzonder toch, om zo je dag als gezin te beginnen?
  3. Maak je eigen strandsieraden. Alleen voor meisjes? Nee hoor, je kunt best een stoere armband maken van schelpen, stenen en touw.
  4. Geocaching. Ik ken geen mooiere plek om dit te doen dan hier!Meer lezen over Vlieland? Lees dan mijn verslag van een weekendje Vlieland!
  5. Wilde bessen (cranberries) en/of appels plukken. Je ziet ze overal groeien en samen met de Vlielanders mag je ze plukken. Maak er lekkere jam van of verwerk ze in een vers gebakken taart. Jammie! Let op: het plukken van beschermde soorten, zoals witte berkenboleet en jeneverbes, is verboden! Er zijn meer regels opgesteld, ook met betrekking tot de gebieden waar geplukt mag worden. Leuk weetje; er vindt een jaarlijks Cranberry Festival op het eiland plaats!

Meer lezen over Vlieland? Lees dan mijn persoonlijk verslag van een weekendje Vlieland!

 

Deel met een vriend of vriendin:
2 Reactie's

Geef een reactie