Interview | Els Lambrechts over Maleisie met haar gezin

We houden van de nieuwe ervaringen die we opdoen met reizen, maar het oog wil ook wat. Daarom kiezen we voor stylish ingerichte B&B’s, hippe villa’s, stoere glampings of gave tree houses. Of dat nu in de Ardennen, Italië of Kroatië is, of in Argentinië, Zuid-Afrika of Canada. De vrouwen die we voor deze rubriek interviewen weten wat stijl is. Maar zijn hun vakanties net zo stijlvol en hip als hun outfits? Deze keer 10 vragen aan Els Lambrechts, een Belgische boys mom die haar eigen pad bewandelt, waar dat ook is, en fantastische foto’s deelt op Instagram!

Els is 36 jaar en is getrouwd met Ken. Samen hebben ze twee zoontjes: Louis (8 jaar) en Marcelleke (5 jaar). Ze werkt als freelance fotograaf, maar geniet vooral van het mama zijn. Vanuit Loenhout, hun woonplaats, worden regelmatig nieuwe reisjes en vakanties gepland.

Hoe doe je inspiratie op voor een nieuwe reis/vakantie? Google, blogs, print, televisie of via vriendinnen? En waar boek je uiteindelijk: via een reisorganisatie of boek je alles zelf (los)?
“Ik houd mijn ogen altijd goed open en telkens ik iets voorbij zie komen op social media, schrijf ik het op in mijn notitieboekje. Zo hebben we al een aantal leuke hotels, maar ook Glamping plaatsjes ontdekt. Voor verdere reizen, zoek en boek ik alles zelf. Al vind ik van mezelf dat ik te kritisch ben 😉 Maar ik heb het op vakantie namelijk graag minstens even goed als thuis. Al wordt het wel eenvoudiger nu de kindjes iets groter worden. Nu is bijvoorbeeld het terras, om even te zitten als de kindjes een middagdutje deden, minder belangrijk geworden. Aan een mooi uitzicht, blijf ik echter veel belang hechten. We gaan ook regelmatig met mijn man mee op zakenreis, naar Maleisië bijvoorbeeld. Alles wordt dan voor ons geregeld en geboekt voor ons. Dit maakt het voor mij eenvoudiger uiteraard J We kijken al uit naar een volgend zakenreisje, naar Dubai bijvoorbeeld!”

Welke travel essentials neem je mee en heeft elk (jong) gezin op vakantie nodig, ongeacht je naar een ver exotisch oord gaat of naar Vlieland? Ook niet te vergeten is het zwemvestje en natte doekjes uiteraard 😉
“Ik heb altijd een zeer uitgebreide apotheek bij me. En als we buiten Europa gaan, zit hier zelfs antibiotica bij… voor het geval dat. Gelukkig hebben we het nog nooit hoeven gebruiken! We hebben ook altijd een klein koffertje mee met kleurtjes, spelletjes, enzovoort. Die van Trunky zijn heel leuk! Zo hebben mama en papa ook af en toe een momentje rust.

Heb je reistips voor andere moeders, die net als jij het vliegtuig in stappen voor een onvergetelijke familietrip? Hoe vermaak je je kids in het vliegtuig, wat is volgens jou hét geheim?
Ieder hun eigen koffertje dus, vol met favoriete speeltjes en spulletjes. Heel belangrijk: hun knuffeltje!

Veel moeders komen moe en soms zelfs gefrustreerd terug van vakantie. Alleen maar met de kinderen bezig, weinig tijd voor zichzelf. Wat doe jij om dit te voorkomen? Hoe ontspan je op vakantie?
Voor iedereen die vroeg uit de veren is; een wandelingetje (op het strand) met me, myself and I en als het even kan nog een goede yogasessie erbij.

Hoe ziet een typische vakantiedag er voor jullie uit? Houden jullie van actieve bezigheden, zoals fietsen, kajakken, wandelen? Of brengen jullie liever de dagen door op het strand of bij het zwembad nippend aan een cocktail?
“We houden ervan om cultuur op te snuiven en brengen dit ook graag onze kindjes bij. Dit lijkt aardig te lukken want twee weken aan het zwembad of strand is niets voor hen. Ze willen werkelijk iets bijleren over het land dat we bezoeken. We vinden het ook een beetje zonde om heel ver te reizen en dan niets van het land te zien. Al zijn we na een uitstapje ook wel weer heel blij om nog een plonsje te kunnen nemen in het zwembad van het hotel. Onze dagen zijn heel gevarieerd dus, met een mix aan actief, cultuur en ontspanning!”

Waar ging de laatste reis met je gezin naartoe en waarom heb je voor juist die bestemming gekozen?
“We trokken door Maleisië. Een fantastisch avontuur voor ons alle vier. De jongste zou zelfs graag daarheen willen verhuizen J We kozen deze bestemming, omdat mij man daar naar een conferentie moest, waardoor we het konden combineren met een gezinsvakantie.”

Wat zijn in Maleisië dé bezienswaardigheden en welke leuke hotspots raad je aan? Denk aan relaxte Beach clubs, kidsproof restaurants, fijne accommodaties, hippe winkels, etc.
“Georgetown is een echte must-see. De stad herbergt fantastische muurschilderingen en prachtige tempels. Natuurlijk de grote, bekende Sleeping Buddha, maar ook vele anderen. Ook het oorlogsmuseum was een bijzondere ervaring en sprak enorm tot de verbeelding. Een boottripje naar Monkey Beach is ook geweldig (los van de aap die mij aanviel, aaargh) Op de boot kan je dan ook een vispartijtje boeken. Geweldig om te doen. Prachtige tropische vissen in de mooiste kleuren en vormen. Ook dit was een onvergetelijke ervaring voor de boys.”

Vakantie in eigen land: welke stad/dorp/camping/B&B/hotel/Beach club/natuurgebied in Nederland is volgens jou dé ontdekking van het jaar en zou iedereen moeten bezoeken?
“Zeeland vinden wij heel fijn. Mijn mooiste vakantieherinneringen als kind speelden zich ook daar af. Als we naar ons appartement in Knokke-Heist gaan, gaan we altijd een keertje eten bij Grenzeloos in Retranchement en bij Beachhouse 25 in Breskens. Echte aanraders!”

Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent en waarom? Waarom zouden onze lezers/volgers die bestemming zelf ook moeten ontdekken?
“Elk land heeft z`n charmes vind ik persoonlijk. Mauritius vanwege de ongerepte natuur, Sardinië ook vanwege het landschap én natuurlijk vanwege het geweldige eten. Maleisië is bijzonder vanwege het aparte klimaat, de mooie cultuur en geweldig lieve (kindvriendelijke) mensen. Mar Frankrijk (Fayence) heeft juist weer een heel charmant karakter!”

Welke landen staan er nog op je/jullie travel bucketlist?
“Zuid-Afrika, Bali en Marokko… To be continued!”

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie