Interview | Influencer Hanneke Tsujimaru over Portugal

We houden van de nieuwe ervaringen die we opdoen met reizen, maar het oog wil ook wat. Daarom kiezen we voor stylish ingerichte B&B’s, hippe villa’s, stoere glampings of gave tree houses. Of dat nu in de Ardennen, Italië of Kroatië is, of in Argentinië, Zuid-Afrika of Canada. De vrouwen die we voor deze rubriek interviewen weten wat stijl is. Maar zijn hun vakanties net zo stijlvol en hip als hun outfits? Deze keer 10 vragen aan Hanneke Tsujimaru, die zichzelf een boys mom, fashion lover, sushi addict en een coffee girl noemt!

Hanneke is getrouwd en woont met manlief en zoontjes Sam en Jack in Den Bosch. Ze werkt als zelfstandige en heeft een fantastisch gevoel voor styling. Speciaal voor ons deelt ze haar reiservaringen en belevenissen in haar (op dit moment) favoriete vakantieland: Portugal.

Hoe doe je inspiratie op voor een nieuwe reis/vakantie?
“Wij boeken altijd online, daar hebben we geen reisbureau voor nodig. Ik ga er gewoon lekker een avondje voor zitten. Ik ben nog steeds niet helemaal gewend aan de schoolvakanties, waarin je verplicht bent om in die periode op vakantie te gaan. Het gevolg is dat ik vaak te laat ga oriënteren en er dan al veel vol zit. Het komt gelukkig altijd weer goed. Zo gaan we de laatste jaren steeds naar Portugal. Ben er echt verliefd op geworden!”

Welke travel essentials neem je mee en heeft elk (jong) gezin op vakantie nodig, ongeacht je naar een ver exotisch oord gaat of naar Vlieland?
“Mijn travel essentials  bestaan uit een iPad voor de kids (echt noodzakelijk!), zonnebrand en stiekem pindakaas. Haha, dat klinkt heel stom, maar mijn kinderen kunnen niet zonder! Verder niets eigenlijk, alles is te koop!”

Heb je reistips voor andere moeders, die net als jij het vliegtuig in stappen voor een onvergetelijke familietrip? Hoe vermaak je bijvoorbeeld je kids in het vliegtuig, wat is volgens jou hét geheim?
“Reistips of een geheim heb ik niet. Sterker nog; wie het weet mag het zeggen, want vliegen met kinderen is niet bepaald mijn hobby! Het was met de jongste echt niet makkelijk in het vliegtuig. Huilen als hij moe was. Maar verstand op nul en gaan. Jammer voor de andere passagiers, kan er ook niks aan doen. Toch kiezen we voor het vliegtuig, want na half uur rijden in de auto begint het gezeur al. Niet met de auto op vakantie dus, maar lekker met het vliegtuig.”

Veel moeders komen moe en soms zelfs gefrustreerd terug van vakantie. Alleen maar met de kinderen bezig, weinig tijd voor zichzelf. Wat doe jij om dit te voorkomen? Hoe ontspan je op vakantie?
“Onze vakanties zijn gelukkig super relaxt. Mijn man reist veel voor zijn werk, dus op vakantie willen we gewoon relaxen met z’n vieren. We doen niet veel meer dan het strand of zwembad opzoeken en lekker eten….heerlijk! Het is erg warm in Portugal, dus we doen er niemand een plezier mee als we overdag een dorp of stadje gaan bezoeken. Gelukkig zijn onze jongens echte beach boys, want voor mij is het strand echt mijn happy place. Zeker met z’n vieren! Ik raak dus niet gefrustreerd als ik met de kinderen moet bezig zijn.. Sam maakt altijd vriendjes en Jack deed afgelopen zomer ook lekker z’n ding….vooral aanschuiven bij Portugese families op ‘t strand. Dat vindt hij reuze interessant allemaal. Onze vakanties zijn heel ontspannen dus, ik lees zelfs een boek!”

Hoe ziet een typische vakantiedag er voor jullie uit? Houden jullie van actieve bezigheden, zoals fietsen, kajakken, wandelen? Of brengen jullie liever de dagen door op het strand of bij het zwembad nippend aan een cocktail?
“Zoals ik net al aangaf, zijn onze vakanties heel ontspannen doordat we eigenlijk niet zoveel ondernemen. Maar dat is zeker niet saai! Met de gehuurde auto zoeken we de mooiste strandjes op, daar gaan we ook uitgebreid lunchen en blijven we zo lang mogelijk. S’avonds bezoeken we een leuk restaurantje. Onze kinderen houden erg van verse vis en willen alles proberen. Super leuk!”

Waar ging de laatste reis met je gezin naartoe en waarom heb je voor juist die bestemming gekozen?
“Als gezin zijn we voor het laatst naar Portugal gegaan, maar daar komen we dus al een aantal jaar. Maar we gaan ook wel eens met z’n tweeën weg, zo zijn we vrij recent nog naar Hawaï geweest!”

Als je vaker in Portugal komt, heb je vast tips. Wat zijn daar dé bezienswaardigheden en welke leuke hotspots raad je aan?
“Heel simpel, maar zo fijn; met de auto langs de kust. Juist niet naar Albufeira gaan, maar de kleine plaatsjes opzoeken!”

Vakantie in eigen land: welke stad/dorp/camping/B&B/hotel/beachclub/natuurgebied in Nederland is volgens jou dé ontdekking van het jaar en zou iedereen moeten bezoeken?
“In Nederland gaan we ook altijd naar de kust, naar Blooming in Bergen (Noord-Holland) bijvoorbeeld. Daar heb ik met Sam een surfles geboekt, super leuk! Of we gaan naar Zeeland. We zijn in Westkapelle getrouwd, daar heb je een fijn strand met toffe strandtenten. En Noordwijk is ook altijd goed, leuk sfeertje!”

Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent en waarom? Waarom zouden onze lezers/volgers die bestemming zelf ook moeten ontdekken?
“Dat zijn er echt een paar, want ik heb gelukkig al heel veel moois mogen zien. Hawaii, Japan en Australië bijvoorbeeld. Allemaal anders, maar heel inspirerend. Qua stad is New York is favoriet.”

Welke landen staan er nog op je/jullie travel bucketlist?
“We zouden graag met het hele gezin een rondreis maken door Amerika. Ook Japan zouden we graag nog een keer met gezin willen bezoeken, we hebben daar namelijk ook familie wonen. Bali lijkt mij ook heel relaxed met de kids. Nog genoeg wensen dus!”

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie