Blog | Toffe reisbestemmingen voor de herfstvakantie!

De leukste reisbestemmingen voor de herfstvakantie
Zonnig, cultureel en niet al te ver vliegen

Terwijl ik dit typ vallen de mussen van het dak. Het is begin september en in 100 jaar nog nooit zo warm geweest. Toch moet je nu echt wel alvast gaan nadenken over een bestemming voor de herfstvakantie! Ik deel een aantal mooie bestemmingen met je.

Zanzibar
Zanzibar is een ontzettend veelzijdige bestemming en dat maakt het heel leuk om met kinderen te ontdekken. Ook de temperatuur is prettig in het najaar, zo’n 25 graden. Maar houd er wel rekening mee dat vanaf oktober het regenseizoen start. Dit betekent niet dat het prompt op 1 oktober met bakken uit de lucht komt vallen, maar het zal zeker eind van de maand wat natter zijn. Persoonlijk heb ik daar geen moeite mee, ik houd wel van een tropische bui af en toe. Dit maakt het landschap ook meteen een stuk groener. Maar waarom nou Zanzibar? Het is een bijzonder eiland waar allerlei exotische dieren, afwisselende landschappen, idyllische vissersdorpen, hagelwitte zandstranden en een rijk onderwaterleven samenkomen. Dit betekent dat er verschillende national parken zijn, waar je luipaarden, boomklipdassen, apen, de witkeelmeerkat en maar liefst 50 soorten wilde vlinders kunt spotten. Maar er zijn ook fantastische bounty stranden waar je kunt snorkelen. Echt een aanrader!

Madagaskar
In Madagaskar zijn er veel activiteiten te ondernemen die geen leeftijdsgrens hebben, dus ideaal om met kids die kant op te vliegen als Nederland gebukt gaat onder regen, wind en blaadjes op de weg of rails. Er zijn meerdere national parken, watervallen, kleurrijke dorpjes en een prachtig gevarieerd landschap. Door de geïsoleerde ligging ten opzichte van Afrika vind je hier namelijk een totaal andere flora en fauna. Erg bijzonder! Het verschil tussen Zanzibar en Madagaskar? Dat is moeilijk uit te leggen. Beide eilanden hebben prachtige stranden, wuivende palmen, een heerlijke temperatuur en een turquoise zee, maar ook de kleurrijke cultuur van de verschillende bevolkingsgroepen met hun rijke geschiedenis. Ook zijn hier de flora en fauna heel verschillend en dus ook niet met elkaar te vergelijken. Groot wild, zoals de olifant, komt op beide eilanden niet voor. Maar juist op de eilanden vind je heel specifieke fauna terug, die vaak eiland gebonden is. Dit komt dus nergens anders voor en dat alleen al maakt het zeer de moeite waard om zowel Zanzibar als Madagaskar te bezoeken!

Oman
Wanneer onze kinderen genieten van de zomervakantie, is het op dat moment in Oman hot, hot, hot. Dan bedoel ik niet het soort ‘hot’ wanneer je George Clooney op de buis voorbij ziet komen. Nee, het is gewoon bloed verziekend heet. Niet te doen dus. In de herfstvakantie daarentegen, heeft Oman een lekker warme temperatuur van zo’n 25 tot 30 graden. Warm genoeg om schaamteloos aan een mojito te nippen onder het mom van verkoeling. De woestijn, waar je kunt sandboarden en buggyracen (tof!) wordt afgewisseld met groene landschappen, ruige berggebieden en tropische oases. Oman is authentiek, doordat het nog relatief onontdekt en dus rustig is qua toerisme. In ongeveer 7 uur waan je je in een totaal andere wereld!

Marokko
Een mix van oosterse mysterie, Frans design en Afrikaanse tradities vind je in Marokko. Terwijl de kids met open mond naar slangenbezweerders staren, duik jij nog even de souk in. Slofjes, zijden shawls, zilveren schalen. Het is heerlijk shoppen in het oude centrum. Na alle drukte in de medina keer je terug naar het riad waar jullie verblijven. Wanneer je de dikke houten deuren achter je dicht getrokken hebt, merk je niets meer van alle bedrijvigheid en geniet je alleen nog maar van de kruidige geuren die uit de tajine komen. Letterlijk een oase van rust. Echt genieten, weet ik uit ervaring! Het culturele centrum van één van de Koningssteden wissel je af van imposante berggebieden en valleien, zoals het Atlasgebergte of de Dadès Vallei, of met de kust. Afhankelijk van de het gebied van Marokko ben je in ongeveer 4 uur in een exotische omgeving, ver genoeg van het druilerige Nederland.

Scandinavië (Zweden, Noorwegen, Denemarken)
Je kunt natuurlijk kiezen voor één van de eerder omschreven warme bestemmingen, maar de herfst in Scandinavië is ook prachtig. De Indian Summer kleurt de natuur in Zweden, Noorwegen, Denemarken en zelfs Lapland in verschillende tinten geel, rood, paars en oranje. Het gebied lijkt een rijke, warme gloed over zich heen te hebben. De temperatuur is goed; niet te koud en zeker niet te warm. Prima om sportieve outdoor activiteiten (raften, kreeftsafari, bessenjacht) te ondernemen of juist om relaxte wandelingen te maken. Wij zouden een hippe stad als Kopenhagen, Oslo of Stockholm combineren met een stukje natuur. Of kiezen voor een knusse cabin in een natuurgebied op een kleine afstand rijden naar een grote stad. Best of both worlds!

Malta
Scandinavië te fris voor je en de andere bestemmingen te exotisch? Kies dan voor Malta! Niet te ver vliegen (zo’n 3 uur), een aangename temperatuur (20-25 graden), fijne stranden, lekker Mediterraans eten, maar ook culturele uitstapjes behoren tot de mogelijkheden. Zo is er een ambachtsdorp, waar je kunt zien hoe ambachtslieden kant, zilverfiligrein, aardewerk, stoffen, gebreide kleding, manden en klokken maken. Ook is er een zee- en waterpark, maar wat zeker een aanrader is, is Sweethaven Village.  Dit is het decor van de filmmusical Popeye uit 1980. Op Malta zijn verschillende boutique hotels te vinden, maar ook family friendly hotels. Waar wacht je nog op?

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie