Blog | Inpakken doe je zo! Tips & tricks tegen inpakstress

Je bent al weken aan het voorbereiden, hebt alles in huis om onbezorgd op reis te gaan. En dan…moet je nog inpakken. Geen nood, dat is zo gepiept met mijn persoonlijke tips.

Inpaktips voor een vakantie met kinderen

•    Probeer voor je kinder(en) geen aparte koffer in te pakken. Je hebt al twee koffers (of packpacks), handbagage, eventueel een kinderwagen of buggy en het kind (de kinderen) zelf natuurlijk. Mijn ervaring is dat ze echt niet zoveel nodig hebben!

•    Leg alles wat je mee wilt nemen op bed of op een tafel. Wanneer je vervolgens klaar bent, haal je de helft weg. Geloof mij, zoveel wil je echt niet meenemen!

•    Dat leuke jurkje die je weinig draagt, of die broek die lekker zit maar je bijna nooit aan hebt, ga je op vakantie of tijdens je rondreis echt niet ineens wél dragen. Mijn credo; draag je het thuis niet, dan draag je het op vakantie al helemaal niet!

•    Leuk die hakken en sandaaltjes, maar mijn ervaring is dat je dat soort schoeisel tijdens een reis met kinderen beter thuis kunt laten. Een paar goede loopschoenen of gympen en een paar slippers zijn meer dan genoeg.

•    Reis je met een baby naar een warm land? Neem vooral een flinke stapel rompers mee. Onderweg draagt het waarschijnlijk een lekker soepel broekje met truitje of overslagvestje. Neem nog 1 zo’n setje mee, maar verder ligt le bébé vooral in z’n rompertje is mijn ervaring. Toen we met onze babydochter naar Ibiza gingen heb ik tig leuke zomerpakjes bij Zara gekocht…die ze vervolgens allemaal niet gedragen heeft omdat het veel te heet was! Rompers zijn ideaal om de gaten in je koffer mee op te vullen.

•    Reis je met een backpack, stop dan de zware spullen onderin. Dat draagt fijner en is beter voor je rug. Ik heb mijn toilettas en boeken altijd helemaal onderop.

•    Verzorgingsproducten zijn belangrijk, zeker voor kinderen (denk aan zonnebrandcrème, diarreeremmer, etc), maar kun je bijna overal ter wereld kopen. Neem van alles maximaal 1 mee en afhankelijk van de bestemming kun je bepaalde artikelen zelfs thuislaten. Ik nam altijd boterhamzakjes mee om de verzorgingsproducten in te doen, want als ze eenmaal open zijn wordt het snel een natte smeerboel in je toilettas.

•    Sarongs en/of hamamdoeken zijn (net als rompers) ook heel geschikt om lege ruimtes in je koffer mee op te vullen én super handig op reis. Lees er meer over in dit blog.

•    Mama’s of papa’s handbagage best een grote tas zijn (check puntje 10). Om daar dan je geld en reispapieren in terug te vinden kan soms een uitdaging zijn. Daarom draag ik vaak nog een klein tasje dicht tegen mijn lijf (die ik op de bestemming gauw weer opberg ivm diefstal). Dat tasje kun je op de bestemming s’avonds gebruiken als leuk handtasje. Multifunctioneel dus 😉

•    Last but not least: je handbagage. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen neem ik dit zeker mee: luiers, wegwerpwashandjes, miniverpakking zonnebrandcrème (voor aankomst), zonnehoedje, babyvoeding/gezonde snacks, iPad en optioneel medicijnen. Ook weer afhankelijk van de leeftijd van je kindje, kun je hem/haar een eigen rugzakje geven met speelgoed. Persoonlijk houd ik het bij 1 stuk handbagage voor het hele gezin. Hier zoveel mogelijk in proppen en gaaaaan!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie