vakantie met Marije Braber

Interview | 6x vakantie met Marije Braber, Chris Zegers en hun twee zoontjes

Je kunt Marije Braber uittekenen in de meest geweldige jurken en lange rokken. Logisch, want de ontwerpster maakt voor haar merk Lovely Lane kinder- en dameskleding, geïnspireerd op de jaren 70. Ook op vakantie is ze het liefst in het lang. Benieuwd hoe Marije en Chris met hun zoontjes Eden (6) en Riven (3) vakantie vieren? En waarom Marije altijd een rol tape meeneemt op reis? Lees snel verder!

 

1. Wat is jouw favoriete bestemming voor een gezinsvakantie?

Portugal! Het is niet ver vliegen en met een huurauto hoef je niet ver te rijden voor de mooiste plekjes zoals Sétubal. En ook Lissabon is een feest. We zijn gek op de mooie bossen, stranden en lieve mensen in Portugal. Logeren doen we in een oude boerderij op een erf met grasveld, zwembad en een tennisbaantje, ergens in een bos. Lekker met z’n viertjes bij elkaar. Hier zijn weinig toeristen en bijna geen Nederlanders tijdens de schoolvakanties.

 

 

 

2. Waar wil je jouw kinderen graag een keer mee naartoe nemen?

Als de jongens groot zijn wil ik heel graag naar Canada met ze. Lekker mountainbiken, barbecuen en muziek aan. Hopelijk spelen de jongens dan gitaar! Ik ben nog nooit in Canada geweest, maar het lijkt me geweldig. Ik houd van het land, de natuur, hun premier en het idee dat de deuren niet op slot zijn. We zijn gek op bossen en ik zie ons daar al helemaal mountainbiken. Mét een knoop in mijn lange rok haha.

3. Waar geniet je het meest van als je reist met de kids?

Ik geniet het meest van het met z’n vieren zijn. Lekker zwemmen met de jongens, lang ontbijten en heel veel niks doen op onze eigen locatie. Echt samen dus. Chris en ik kunnen de hele dag naar de kindjes kijken, over ze praten en ons verkneukelen over ze. We lachen ons rot om al hun verhalen en ontdekkingen. Blote kontjes in de zon en samen in een bubbel zijn.

|LEES OOK: 6x vakantie met Fabienne Chapot en zoontje Hugo | 

4. Wat doe je echt nooit meer?

Ik geniet niet van ver vliegen met kleine kinderen. Dat hebben we wel veel gedaan met onze oudste. Ik heb me radeloos gevoeld met dat oververhitte kindje dat niet wilde slapen aan boord, maar te moe was om te accepteren dat hij bij me moest blijven zitten. Al die ogen op je gericht, midden in de nacht.. uuuuuren kruipen dan voorbij. Maar de kindjes zijn nu beiden 3+ dus dat hoeven we ook niet meer over te doen, gelukkig.

En ik ga nooit meer met kleintjes naar Lago di Maggiore in Italie. Daar was ik met mijn baby van 6 maanden. Hij huilde de hele nacht, het was echt de verkeerde plek, verkeerde hotel en nergens restaurants te vinden die rond 6 uur eten serveren. En na 8 uur ergens aankomen lukt niet met mijn kinderen. Dan moeten ze echt al lang naar bed, anders is de volgende dag een drama. Wij krijgen dat thuisritme er niet zo snel uit als we twee weken weggaan. Dat avond eten op vakantie is vaak toch wel een lastig punt. Het liefst gaan we heerlijk laat lunchen en regelen we zelf iets voor het avondeten. Maar ook hiervoor geldt: we hebben nu twee kindjes van 3+ dus is eigenlijk niet meer zo erg van toepassing. Hoera!

 

 

5. Reis je anders sinds je kinderen hebt

JA man! Heel anders. We gaan steeds naar hetzelfde land, vermijden jetlags, overstappen en boten waar kinderen in water kunnen vallen. We zijn ons veel bewuster van eventuele gevaren van kleine kinderen. Dat was vroeger natuurlijk totaal ondenkbaar. Alles kon. Australie, Bali, eitje. Nu denken we daar wel wat intensiever over na voordat we boeken. Je wil niet klooien maar genieten en dat is toch vaak dichter bij huis denken we. NU nog he..

6. Wat is jouw beste reistip?

Mijn beste reistip voor reizen met kleintjes: neem een eigen (zacht) matrasje voor het kinderbedje mee. Ze leggen altijd zo’n plankje onderin waardoor je kindje veel harder ligt dan thuis. En het is juist heel belangrijk dat kinderen goed slapen, want dan zijn de dagen veel leuker met ze.

En voor oudere kindje: neem een paar wegwerp bedzeiltjes mee. Ze drinken op vakantie altijd meer in een restaurant, dus plassen ook vaker in bed. En een zwempakje met drijvertjes plus bandjes. Dat geeft kleine kindjes beter drijfvermogen in een zwembad. Je hoeft er dan niet continue bij in het water, je kunt ze laten spartelen, rondzwemmen en zelf op een bedje ernaar kijken. Pakje gaat ook nooit uit dus het gevaar dat je kindje zelf opeens naar het zwembad loopt en de bandjes niet om heeft wordt verkleind. Verder doeken meenemen waarmee je ramen kan verduisteren. En een rol tape. Gek genoeg vergeten veel hotels, huurhuizen en b&b’s slaapkamers te verduisteren waardoor je kindje om 4 uur rechtop staat om de dag te beginnen. Ook dat is zonde van het genot van de dag!

Meer interviews lezen? Ook Jessica MendelsRenate Goet en Co Rowold vertellen alles over hun droombestemming en geluksmomentjes. 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie