Gili eilanden met kinderen

Toplijstje | 10x wat te doen op Bali met kinderen, de leukste uitjes & activiteiten!

Een zomervakantie Bali gepland? Doe je goed! Overigens kun je op dit geweldige eiland elk jaargetijde een fantastische vakantie beleven, ook in de kerstvakantie bijvoorbeeld. Maar dat terzijde. Nu je weet dat je die kant op gaat, ga je je natuurlijk voorbereiden. In dit artikel vind je de 10 leukste uitjes & activiteiten op Bali met kinderen, mocht je je afvragen of je je er misschien gaat vervelen. Maar geloof mij, dat gaat echt niet gebeuren!

Wat is er op Bali met kinderen te doen?

Zoveel! Het is een klein eiland ja, maar er zijn zoveel mogelijkheden. Van lekker ontspannen en qualitytime door echt iets samen als gezin te doen, tot actief & sportief en grenzen verleggen. Op basis van mijn eigen ervaringen deel ik 10 tips met je.

| Lees ook: Dit is de allerbeste route om Bali met je kroost te ontdekken, de perfecte mix van cultuur, natuur en bountry stranden! |

1. Fietsen door de rijstvelden

Want ja, hier kom je voor op Bali toch? In Ubud en in Tegalallang vind je de mooiste rijstvelden, hier kun je doorheen hiken of fietsen. Zelfstandig of onder begeleiding van een gids. Je hoeft dit niet van tevoren te boeken of regelen. Bijna elke accommodatie kan je hierbij helpen, of je regelt het gewoon via een van de excursie winkeltjes die je bijna overal op straat tegenkomt. Zelf erdoorheen fietsen is heel leuk, maar een gids weet je net naar dat ene mooie plekje te brengen waar je anders niet langs was gekomen.

 

| Lees ook: Fietsen op Bali is net zo bijzonder als fietsen door Bangkok! Dit zijn de 5 leukste fietstourtjes door de Thaise hoofdstad |

2. Op excursie met een glass bottom boat

Wij hebben dit op de Gili’s gedaan, maar dit kun je ook ondernemen vanaf toeristische plekken als Sanur en Seminyak. Schildpadden en de mooiste visjes komen voorbij, echt je kijkt je ogen uit. Kleine kindjes moet je misschien een beetje helpen en het een en ander aanwijzen. Maar zelfs onze Mila die toen nog net geen drie was vond het onwijs leuk! Ze heeft het nog steeds over de schildpad die ze heeft gezien. Tip: de bestaande glass bottom boat excursies die ze aanbieden zijn aan de lange kant. Wij hebben een privéboot geboekt voor 2 uurtjes. Lang zat met een kleintje!

 

3. Easy jungle trekking met kinderen

Bali staat nou niet enorm bekend als jungle paradijs, maar je kunt er wel easy hikes en trekkings maken. Door de rijstvelden, of in het tropische binnenland. Waar en hoe, dat lees je in dit blogartikel. Kun je meteen inspiratie opdoen voor andere bestemmingen.

 

4. Kookworkshop op Bali

Een kookworkshop vind ik een van de leukste activiteiten om te doen, waar dan ook. De lokale cuisine zegt zoveel over de mensen en cultuur. Je stapt letterlijk in het leven van de locals en leert, proeft en voelt van alles. Kleine kinderen kunnen helpen met roeren, garneren, misschien zelfs snijden, borden opmaken en uitserveren. Hartstikke leuk!

 

5. Family yoga class

Als je al aan yoga doet weet je wat je kunt verwachten. Nog nooit gedaan? Dan is er geen betere plek om het uit te proberen dan op Bali. Natuurlijk kun je dit individueel doen, maar samen is veel leuker! Er zijn speciale yogaklasjes voor kinderen, maar ook voor het hele gezin. Het aanbod varieert nogal eens, dus je kunt het best ter plaatse informatie inwinnen. Sanctuary Bali is een family friendly resort dat ook yogaklassen aanbiedt, evenals Soul Sanctuaries. Het laatste is een holistisch yoga & wellness centrum voor families.

 

| Lees ook: Een complete gids over Ubud met kinderen – van verblijfplekken, tot to do’s en kindvriendelijke restaurants! |

6. Indoor speeltuin Bali bezoeken

De kans is klein dat je op Bali slecht weer treft, op een tropische bui in het regenseizoen na dan. Maar ik kan mij best voorstellen dat kleintjes het soms even gehad hebben met al die tempels, rijstvelden en zandkorrels. Prima om het soms even af te wisselen met een indoor speeltuin toch? Verwacht geen Ballorig of Monkeytown, maar wel een paar leuke speelgelegenheden de fun én educatief zijn. In Canggu kun je bijvoorbeeld naar Bounce Bali, een trampoline walhalla. En in de populaire badplaats Sanur is Peek a Boo een aanrader, een leuke speeltuin tot een jaar of twaalf. Maar ook Miniapolis Bali in Kuta is leuk, dit is een indoor playground aan het strand met klimtoestellen voor jong en oud in een natuurthema.

 

7. Dierenpark bezoeken; Bird Park Bali of Bali Zoo of…

Ook een topper tijdens onze familierondreis; Bird Park Bali! Vanaf Sanur goed te bereiken. Het kost wel wat, maar wij vonden het hartstikke leuk. Je wandelt van Zuid-Amerika naar Zuid-Afrika, om daarna onder andere de vogels van Borneo te verkennen. Overal tref je weer andere prachtige vogels. En niet van die lullige vogeltjes die je hier uit Nederland kent, maar denk aan gigantisch grote, gekleurde exemplaren die je, als je gelukt hebt, ook nog eventjes vast mag houden. Een ander leuk alternatief is de Bali Zoo of Sea Turtle Conservation Negara. Het schildpaddenreservaat vind je in het westen, nabij Negara, en is erg educatief. Bonus: de Hidden Canyon Mini Zoo ligt op de route naar Bali Zoo en is een minder bekende en kleine dierentuin, maar leuk voor jonge kindjes!

 

8. Urenlang spelen op de mooiste stranden

De stranden….de oh zo mooie stranden van Bali. Een advies; blijf niet op een plek. Huur een auto, pak een scooter en bezoek de vele prachtige stranden. Er is zoveel moois te zien! Veel stranden lopen ook nog eens rustig af in het water, ideaal met kinderen. Binnenkort een overzicht van de mooiste stranden op Bali. Voor nu; bezoek sowieso de stranden van Amed en Lovina.

 

9. Paar dagen naar de kindvriendelijke Gili eilanden

Zeker doen! Twijfel je vanwege de tocht ernaartoe? Wij hebben ook even getwijfeld, maar absoluut geen spijt gehad. Ik vond ons verblijf op de Gili eilanden zelfs een van de hoogtepunten van onze vakantie op Bali. Ik geef je twee tips: 1. Neem zo min mogelijk bagage mee. Dat kun je op twee manieren opvatten. Neem zo min mogelijk vanuit Nederland mee, of je neemt een klein deel van je bagage mee naar de Gili’s en laat de rest (tijdelijk) achter op de plek van waaruit je vertrekt naar de Gili’s. Of waar je van plan bent naartoe te gaan ná de Gili’s. Dat scheelt al echt enorm, als je de overtocht met minder bagage kunt doen. Tip 2: kies voor de fast boat. Het is een ruig tochtje, maar het is veilig en het is gewoon fijn als je er snel bent. Door het deinen op het water was Mila binnen no time in slaap. Meer weten over een verblijf op de Gili’s met je gezin? Lees dan mijn mini-gids over de Gili eilanden met kinderen.

 

10. Je op Bali uitleven in een waterpark

Splash Bali is een mega bekend waterpark op het eiland. Sommige glijbanen zijn wel 90 meter lang! Splash Playground is er voor de allerkleinsten. Een eigen gebied met korte glijbaantjes, een watermuur, stoer fort en klimmogelijkheden voor veel waterpret zorgen! Een alternatief, minder druk park, is Circus Waterpark Bali. Omdat dit park kleiner, overzichtelijker en minder bekend is bij het grote publiek, is dit een ideaal waterpark om te bezoeken met kleine kinderen. Circus Waterpark Bali heeft zichzelf dan ook bekroond tot The First Family Waterpark in Bali.

 

Wat ben jij van plan te gaan doen op Bali? Iets uit deze tips misschien? Of heb je juist tips voor óns? Laat een reactie achter onder dit bericht!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie