Gili islands met kinderen; kindvriendelijke tips en accommodaties

Blog | Een mini-gids over de Gili eilanden met kinderen, alles wat je moet weten!

Ga je naar de Gili eilanden, of Gili Islands, met je kinderen? Dan moet je zeker verder lezen. Ook als je nog niet geboekt hebt en deze prachtige bestemmingen in gedachten hebt voor een volgende vakantie. Of als je van plan bent naar Bali te gaan. Hoe dan ook, verder lezen dus! Want de Gili eilanden zijn echt een droombestemming voor jou en je gezin. In deze mini-gids over de Gili eilanden met kinderen vind je alles wat je moet weten.

Wist je dat er maar liefst 30 Gili eilanden zijn? Het merendeel is onbewoond. Leuk weetje!

 

Zijn de Gili eilanden kindvriendelijk?

Ja, absoluut! Je moet er wat voor over hebben qua reisafstand en ik zou het niet als enige bestemming uitkiezen, maar combineren met Bali bijvoorbeeld. Maar dan heb je wel wat! De Gili eilanden zijn kindvriendelijk, omdat….

  • De stranden zijn adembenemend mooi en lopen langzaam af in het water.
  • Het alledaagse leven is er heel relaxed, waardoor het de uitgelezen kans is om te unwinden. Ja, in Zuid-Europa is het misschien ook relaxed. Maar niet zoals hier. Ik kan er niet de vinger op leggen wat het is of waardoor het komt, je moet het zelf ervaren!
  • Er is niet veel, maar precies genoeg. Back to basic zou ik het niet noemen, alhoewel het wel zou kunnen natuurlijk. Het is maar net waat je voor kiest. Maar doordat het hier rustiger is en niet barst van de kids clubs en animatie, is dit dé plek voor qualitytime met je gezin.
  • De Gili eilanden zijn klein en dus goed behapbaar. Geen keuzestress over wat waar te doen is.
  • Er komen veel gezinnen vanuit Bali. Veel vriendjes en vriendinnetjes dus om mee te spelen!

 

 

| Lees ook: Dit is de ultieme Bali route met kinderen. Drie totaal verschillende plekken, maar wel de allerleukste en tevens dé plekken om als uitvalsbasis te gebruiken voor leuke uitstapjes op het eiland! |

Welk van de Gili eilanden (Gili Islands) is het meest geschikt voor gezinnen met kinderen?

Waar ben je naar op zoek? Er zijn duidelijke verschillen tussen eilanden te ontdekken. Wanneer je puur naar het karakter van de eilanden kijkt, en niet meteen welke het meest kidsproof is (scroll daarvoor verder naar beneden), kenmerken de eilanden zich als volgt…

Like a local op Gili Air
Dit is het kleinste eilandje van de drie, maar heeft opmerkelijk genoeg de meeste inwoners. Toch voelt het niet als het drukste eiland, want de meeste vakantiegangers gaan naar Gili Trawangan. Gili Air zit eigenlijk tussen het ‘drukke’ Gili Trawangan en het rustige Gili Meno in. Wat Gili Air extra leuk maakt, is het dorpse en lokale karakter. Het ligt namelijk het dichtst tegen Lombok aan en dat zorgt voor deze vibe.

Tropical Gili Meno
Hier vind je het echte bountygevoel; wit poederzand, de mooiste zonsondergangen en kraakhelder water. Het is een klein eiland, met een uurtje lopen heb je alles gezien. Er is een schildpadopvangcentrum en er zijn veel eco resorts. Niet gek dus dat dit eiland ook wat duurder is dan de andere twee.

Feel the energy op Gili Trawangan
Gili Trawangan is het goedkoopst en dat trekt publiek aan…veel en jong! Maar dat maakt het ook heel levendig, vol energie en gezelligheid! Dat kan hartstikke leuk zijn. Je legt snel contact en er is altijd iets te doen.

 

| Lees ook: Top-10 kidsproof plekjes op Bali. Welke kun jij al afvinken? |

Er is maar één winnaar. Ik vertel je waarom dit eiland van de Gili’s het meest kindvriendelijk is!

Bovenstaand gezegd hebbende, kan ik uit eigen ervaring concluderen dat er voor mij één eiland écht uitspringt qua kindvriendelijkheid. Ik ben dieper op de eilanden en de vakantiegangers die het aantrekt ingegaan in een apart blogbericht. Dat blogartikel vind je hier.

Oké, nu weet je dus op welk eiland je het best kunt vertoeven. En dan? Wat te doen? Waar verblijven? Omdat je misschien niet voor mijn advies gaat, maar toch voor een van de andere eilanden kiest, zal ik per eiland suggesties geven om te overnachten.

 

Kindvriendelijk overnachten op Gili Air

Geen 5-sterrenhotels met kids clubs of animaties op de Gili eilanden! Maar genoeg keus uit ander leuks. Het Bel Air Resort heeft Deluxe Rooms die ruim genoeg zijn voor jou en je gezin. Voordelen: zwembad, privéstrand, laundry service, WiFi, een spa, fietshuur en een restaurant waar verschillende keukens geserveerd worden. Ook kan er naar wens verschillende soorten activiteiten voor jullie geregeld worden.

Als je meer een traditionele setting zoekt, in Lombok style, dan zijn de Turtle Beach Cottages ook een goede optie. De Family Deluxe kamers bieden met twee double beds ruimte aan vier personen. Voordelen: zwembad, dagelijks gratis flesjes water, WiFi, restaurant, eigen terras, ethnic chic inrichting, airco, flatscreen en een kluisje.

 

Met kinderen overnachten op Gili Meno

Heb je een groot gezin of reis je met de hele familie? Dan heb ik nog een super tof adresje voor je! Dit is een onontdekte parel direct aan het strand. Voorzien van een eigen zwembad, luxe badkamer en…nou ja, kijk zelf maar. Deze beach villa hebben we namelijk opgenomen in onze rubriek ‘Bijzonder adresje’, klik snel!

Gezinsvriendelijke accommodatie Gili Trawangan

Bij de Gili Villas Indonesia kom je echt tot rust, ook al bevindt het zich midden in de hectiek van Gili-T. De villa’s liggen op een niet al te groot park aan een drukke weg. Maar alleen de receptie, die 24 uur bewaakt wordt, ligt aan die weg. De villa’s liggen verder naar achter waar het heerlijk rustig is. Iedere villa heeft een grote keuken waar alles aanwezig is wat je nodig hebt. Natuurlijk heeft ook deze villa een grote, open outdoor badkamer. In het bijbehorende restaurant kun je heerlijk eten, maar het ontbijt wordt elke ochtend bij je villa geserveerd. Luxe! En dan kun je ook nog eens de dag van tevoren aangeven wat je het liefst eet. Pancakes, anyone? Voordelen: veel ruimte, comfortabel, 24-uurs receptie die altijd voor je klaarstaat, grote eigen keuken.

 

 

Wat is er op de Gili eilanden met kinderen te doen? 10 tips!

Ik hoor je denken…zijn er echt zoveel dingen op de Gili eilanden te doen? Is het daar niet heel saai? Nee! Mijn to do tips zijn misschien niet heel verrassend, maar daar zit het ‘m nou juist in. Op de Gili’s zijn geen pretparken of speeltuinen. Je komt bij heel ‘gewone’ spelletjes of activiteiten uit. Maar dat maakt het juist heel fijn. Genieten van de kleine, simpele dingen. Ik deel 5 van mijn 10 tips hier met je.

  1. Zandkastelen bouwen. En wat voor! Je kunt hier geweldig strandjutten langs de kust, om de mooiste schelpen, koraal en houtjes te vinden om je kasteel mee te versieren. Uren hebben zo zitten spelen samen.
  2. Fietsen. Je komt immers uit Nederland! Of het hier veilig is om te fietsen? Nou, er is haast geen kip, behalve op Gili Trawangan misschien, en daarnaast rijden hier geen auto’s. Je fietst over stoffige paadjes tussen de palmbomen en strandhutjes door. Mila vond het geweldig!
  3. Een tochtje op de glass bottom boat. Er is niet alleen boven water veel moois te zien, maar ook onder water! Schildpadden en vissen in alle kleuren en maten. Ook erg leuk voor kleine kids!
  4. Zwemmen en snorkelen. Ga lekker in de branding liggen met kleintjes die nog niet kunnen zwemmen. Het strand loopt langzaam af en zelfs in het ondiepe water zie je kleine visjes en krabbetjes. Als je kids wel kunnen zwemmen, is het super leuk om een snorkelsetje te kopen of huren.
  5. Snorkelen next level; duiken. Natuurlijk alleen met oudere kinderen / tieners de hun A én B diploma hebben en uiteraard onder begeleiding. Maar wat moet dat hier bijzonder zijn!

 

| Nieuwsgierig naar tip 6 t/m 10? Klik dan hier: dit artikel gaat uitgebreider op alle kindvriendelijke to do’s op de Gili’s in! |

 

Jullie gaan je zeker goed vermaken op de Gili eilanden, daar twijfel ik niet aan. Van onze (ruim) drieweekse rondreis op Bali verbleven we 6 dagen op Gili Air. Héérlijk! Echt even terug naar de basis. Je gezin. Want daar doe je het voor toch?

Ben je overtuigd van de Gili eilanden of twijfel je nog? We horen het graag in een reactie, zodat we je kunnen helpen of met andere bestemmingen kunnen inspireren!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie