Bed & Breakfast Provence met kinderen

Bijzonder adresje | Karakteristieke B&B in de Provence voor ouders met tieners

Staat de Provence nog niet op je lijstje? Wel na het zien van deze mooie bed & breakfast! Je vindt er alles wat je nodig hebt. Zelfs als je de regio wel al kent zorgt deze fijne B&B ervoor dat je nog een keer dit Zuid-Franse wijngebied wilt bezoeken. Lees snel verder als je meer wilt weten over dit fijne adresje!

De perfecte bed & breakfast in de Provence

De naam van dit mooie verblijf verwijst naar taullisons, dakpannen, vanwege de dakpannenfabriek die hier tientallen jaren heeft gestaan. De Provinciaalse B&B ligt op een prachtig stuk grond in de olijfgaard, met in het midden een mozaïeken zwembad in de schaduw van eeuwenoude bomen. Hier, in een dal van de Mont Ventoux, in de Provence, is het puur genieten.

Het huis is een oude karakteristieke ‘maison d’architecte’ met veel authentieke elementen en natuurlijke materialen. De huidige eigenaren Guy & Dina renoveerden het huis met liefde en aandacht voor details. Het resultaat is een intieme chambres d’hôtes met drie verschillende luxe kamers.

Overnachten bij Les Oliviers du Taulisson

Ben je net als ik enthousiast geworden? Wees er dan snel bij, want er zijn dus maar drie kamers, waarvan één familiekamer. Twee kamers zijn geschikt voor 1 of 2 personen en de derde kamer is geschikt voor 1 tot 4 personen en heeft een extra slaapkamer. Heb je drie kids of meer? Ai, dat wordt te krap! Oh en kinderen jonger dan 10 jaar zijn helaas niet welkom. Want de rust die je hier vindt, is juist een van de unieke eigenschappen en dat is iets wat ze alle gasten willen garanderen. Geen plek voor huilende baby’s of driftige peuters dus! Dan kun je beter voor Ibiza kiezen bijvoorbeeld, dat is echt een heerlijk eiland om met kleintjes naartoe te gaan.

De kamers zijn uitgerust met een espressomachine, privéterras, WiFi, televisie met Nederlandstalige zenders en een koelkastje. De badproducten zijn van ‘stop the water while using me!’, passend bij het ecologische en duurzame karakter van de B&B.

 

| Lees ook: Een bijzonder adresje in Italië; een Toscaanse boerderij in Trevinano dat omgetoverd is tot villa, met uitzicht over de groene bergen |

Slow travel in de Provence

Wat deze B&B uniek maakt is het grote comfort, de persoonlijke aandacht en prachtige omgeving. Zo heeft elke kamer een eigen terras voor voldoende privacy, vind je hier alleen duurzame materialen en een luxe afwerking. Maar denk ook aan table d’hôtes met biologische producten en lokale ambacht. Naast de prachtige weelderige tuin, de olijfgaard, het buitenzwembad van blauwe en witte mozaïek en de verschillende privéterrasjes, zijn er ook gemeenschappelijke ruimtes waar vakantiegangers gebruik van kunnen maken.

Wat is er met kinderen in de Provence te doen?

Nog niet bekend met de Provence? Er is hier van alles te doen! Vanuit de B&B kun je genieten van het uitzicht over de vallei, de kersen- en wijngaarden, de ruïne van het kasteel van Beaumont-le-Vieux en nog veel meer natuur. Maar het blijft niet bij kijken natuurlijk. In de directe omgeving kun je heel leuk fietsen of wandelen, of stadjes en dorpen bezoeken als Vaison-la-Romaine, Nyons of Le Barroux. In het noorden van de Provence vind je de meest authentieke dorpjes en stadjes. Het berglandschap leent zich natuurlijk goed voor allerlei sportieve en spannende activiteiten! Kanoën, raften, mountainbiken, canyoning; het is allemaal mogelijk in de directe omgeving van B&B Les Oliviers du Taulisson.

Spreekt deze B&B in de Provence je aan, of zoek je eigenlijk iets anders? Laat het ons in een reactie weten, misschien kunnen wij je verder helpen als je nog zoekende bent!

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie