Winkelen in Antibes; die zijn de leukste winkels

Toplijstje | 4x winkelen in Antibes; de leukste winkelstraatjes!

Antibes is een verrassend leuke bestemming voor een citytrip, of om er tijdens de zomervakantie in de omgeving een aantal weken door te brengen. Hoe ik dit weet? We zijn er drie dagen op persreis geweest, dus ik kan je er alles over vertellen! Zo zijn er tal van leuke to do’s voor kinderen, maar is er ook een prachtig oud centrum om rond te dwalen. En als je zin hebt in wat me-time ga je lekker winkelen. Dit zijn de leukste winkelstraatjes en shops die je moet bezoeken!

Rue James Close is dé leukste plek om te winkelen in Antibes

Dit knusse straatje in het oude centrum heeft veel leuke shops, zoals Verolive. Hier koop je heerlijke geuren, zeep, oliën en kaarsen. Souvenirs waar je dus echt iets aan hebt! Maison James Close is een te gekke woonwinkel, waar je zeker weten een kek item voor je interieur scoort. Heb je iets meer te besteden en wil je een blijvend aandenken? Neem dan eens een kijkje bij Gallerie 4. Kunst van diverse lokale artists stelen hier de show. Zelf probeer ik tijdens elke reis altijd iets voor mijn interieur mee te nemen. Geen prullaria maar juist een wat grotere woonaccessoire. Zo heb ik ooit een wollen kleed meegenomen uit Krakau, siert een houten masker uit Bali onze vensterbank en kreeg ik tijdens Moederdag ontbijt op bed op een groot zilveren dienblad uit Marrakech. Bijzondere aandenkens van bijzondere reizen! Oh ja, voor de kids slaag je hier ook; Pierrot la Lone heeft leuk speelgoed.

Fashion shoppen bij Rue Gorges Clemenceau

Bij Aromange koop je parfums, rijke crèmes, etherische oliën en geurkaarsen. En net weer even anders dan bij Verolive, waar olijven de basis vormen. Wil je een fashion statement maken, ga dan even kijken bij Lili Lilou, waar je hoedjes in alle vormen en maten vindt van de ontwerpster Sandrine Delin Gonzales. Ook leuke rieten exemplaren die de warmte tegenhouden waardoor je langer kunt shoppen. Ook heel leuk zijn de kleurrijke kaftans, jurkjes en accessoires van Gypsy Dream. Die zouden het ook goed doen op je eerstvolgende vakantie naar Ibiza! Bij Clovis shop je bekende merken als Scotch & Soda. Altijd goed. Café Clemenceau is een fijne plek, met heerlijk zonnig terras, om tussen het shoppen door te genieten van een Frans wijntje.

|  Lees ook: 5x kidsfun, de leukste activiteiten in Antibes voor kinderen en hun ouders! |

Proeven op de Rue Sadé

Sade is ook zo’n heerlijk Frans straatje waar je onverwachts allerlei moois tegenkomt en lekkers kunt proeven. Koffie of theeliefhebber? Sla Amathé dan niet over! Tijdens reizen neem ik vaak thee mee naar huis. Zo heb ik ooit bijzondere thee meegenomen uit Hongkong, van de Cameron Highlands in Maleisië, maar ook van de Koffiejuffer op Vlieland. Een leuk aandenken! Boucherie Prevosto heeft de lekkerste olijven en worst. Ga af op het advies van de eigenaar en neem van alles mee voor op de camping of in je hotel. Smullen maar! Ook Epicerie Fine is een delicatessenzaak waar je lekkere olijven, aioli en bijzondere soorten zout kunt aanschaffen. Tussendoor is er vast nog tijd om een kijkje te nemen bij de woonaccessoireswinkel Les Pelles Choses de la Vie. Super gave vazen en andere woonaccessoires staan hier uitgestald. Louison is een te gekke kinderkledingwinkel en ook hier vind je een aantal accessoires om hun kamer mee op te leuken. Echt de moeite waard, ik heb hier een onwijs leuke jas voor Mila gescoord! En als je hier toch loopt, zou ik nog even langs Coupe de Chapeau lopen als je nog geen leuk (stro) hoedje hebt kunnen vinden bij Lili Liou op de Rue de Gorges Clemenceau.

Schatten zoeken op de Antibes antiekmarkt

Iedere zaterdag is er op Place Nacional een antiekmarkt. Te leuk om schatten en andere mooie vondsten te zoeken! Ik heb genoten van de onderhandelingen over edelstenen, vintage tassen, servies, flaphoeden, schilderijen en oude boeken. Muzikanten kunnen midden op het plein optreden, waar gretig gebruik van wordt gemaakt. En wat voor opredens! Orkesten brengen hier de mooiste klassieke muziek ten gehore.

BONUS; mis deze winkel niet

Op Rue de la République is de boetiek van Anna Ki gevestigd. De mooiste sieraden en bijou shop je hier, van vriendelijk geprijsd tot wat duurdere designs. Denk aan merken als Satellite 1987, Bronzallure en GAS. De straat is verder niet heel bijzonder. Leuk om doorheen te slenteren, maar ik werd eigenlijk vooral heel blij van deze shop. Je hoeft echt niet heel veel extra meters te maken voor alleen deze winkel. Alle bovenstaande straatjes en winkels vind je op loopafstand van elkaar, dus je kunt best even uitwijken naar Anna Ki!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie