Andalusië met kinderen leuk

Toplijstje | 5x kiezen voor Andalusië met kinderen, want waarom zou je het niet doen?

Vorig jaar zijn we uitgenodigd om met het gezin een weekje in Andalusië door te brengen. Cala de Mijas om precies te zijn, een heerlijke plek. Ik was eerder al eens in Sevilla geweest, maar nu ik meer van de regio gezien heb ben ik verliefd! Ik geef je 5 redenen om voor Andalusië met kinderen te kiezen.

| Lees ook: 5 tips voor een stedentrip met kinderen naar het Spaanse Alicante! |

5x kiezen voor Andalusië met kinderen

  1. De zon! Need I say more? Ja, ik ga het uitleggen. Andalusië ligt, voor wie het nog niet weet, in Zuid-Spanje. Dat betekent dat Andalusië het hele jaar door lekker zonnig is! Vooral in het voor- en najaar is het hier heerlijk toeven. Echt veel kouder dan een graad of 17, in december t/m februari, wordt het niet. Een dikke plus om het hele jaar door met je gezin voor Andalusië te kiezen!
  2. Authentiek Spanje, dat vind je in Andalusië. Prachtige dorpen en steden sieren de kust en het binnenland, zoals de ‘Pueblos Blanco’s (witte dorpen). Wij verbleven in Cala de Mijas, ook al zo’n fijn en kindvriendelijk stadje. Maar wat ik extra fijn vind, is dat je ook grote steden in de buurt treft waar je bijvoorbeeld lekker kunt shoppen. Denk aan Málaga en Marbella. Maar vergeet ook Granada, Sevilla, Ronda, Cadiz en Córdoba niet!
  3. Aan cultuur & natuur geen gebrek, want naast bovengenoemde steden kun je ook genieten van prachtige vergezichten. Maar ook rustig aflopende stranden omzoomd door palmbomen, grotten (Las Cuevas de Nerja) en vele natuurparken. Echte sportievelingen wagen zich misschien zelfs aan het gerestaureerde ‘Koningspad’ of de Caminito del Rey.
  4. Pret- en waterparken. Cala de Mijas ligt vlakbij Málaga en daar vind je ook Tivoli World. Een leuk park voor een dagje uit! Ook Aquavelis, een waterpark, ligt vlakbij Málaga. Maar er zijn nog meer pretparken, zoals het themapark Isla Magica in Sevilla. Aqua Tropic en Aquaola zijn waterparken in Granada. Lekker spelen & spatteren!
  5. Een rondreis Andalusië met kinderen. Want ja…als je reden 1 t/m 4 leest, kom je er al snel achter dat er in Andalusië van alles te doen en te zien is! Waarom dan niet een camper of VW busje huren en een mooie rondreis maken met je gezin? In het voor- en najaar is de temperatuur goed én is het minder druk. Daarnaast is de plaatselijke bevolking ontzettend vriendelijk en gesteld op kinderen. Kortom; kies voor een rondreis om de streek écht te ontdekken. In 4 weken leer je de streek a heel goed kennen en maak je een herinnering om nooit te vergeten.

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie