Overnachten safaritent Nederland

Toplijstje | 5x genieten bij deze te gekke safaritenten in Nederland

Afgelopen weekend hebben we voor het eerst in een safaritent geslapen. Wat heerlijk! Je hebt er de gezelligheid en het vrije gevoel van een camping, maar met wat extra luxe. Waar we dit weekend zo hebben genoten lees je hieronder. Met nog 4 andere te gekke safaritenten in eigen land waar we ons hoofd maar wat graag zouden willen neerleggen..

1. Safari lodge tenten in Afrikaanse stijl in Brielle

Op camping De Krabbeplaat in Brielle staan twee luxe safari lodge tenten in Afrikaanse stijl: Nijlpaard en Giraffe. Wij konden ons dit weekend onderdompelen in de wereld van de nijlpaard. De ruime tent is sfeervol ingericht met steigerhout, muurtjes van boomstammen en grote foto’s van nijlpaarden. Het voelt als een soort safari in eigen land.

De tent is opgedeeld in vier delen: een goed uitgeruste keuken, badkamer, een slaapkamer met een lekker tweepersoonsbed, een slaapkamer met drie eenpersoonsbedden. Je moet daar wel zelf hoeslakens en dekbedovertrekken voor meenemen. De badkamer is super luxe met twee wastafels, toilet en hele fijne inloopdouche.

Op de grote veranda met zithoek, fijne ligstoelen en bbq, is het heerlijk toeven! Het was niet heel druk op de camping, dus wij hadden uitzicht op een groot leeg grasveld. De ideale plek voor de kids om te voetballen. De flatscreen en safari monopoly hebben wij niet gebruikt, maar is natuurlijk handig voor op een regenachtige dag. Toen we aankwamen stond er een klein flesje wijn voor ons klaar, binnen was de tafel alvast gedekt.

Camping de Krabbeplaat is een aanrader. Het ligt aan het Brielse meer met eigen strandje. Een feest voor de kinderen. En voor ons natuurlijk! We waren met familie met meerdere bootjes en hebben heerlijk op het meer gedobberd. Je vaart ook zo naar het centrum van Brielle waar je je bootje even achter kunt laten en bij Tw-ice lekker ambachtelijk ijs kunt halen. Aanrader!

De camping bestaat uit verschillende velden, er is een grote speeltuin, tennisbanen, kinderboerderij, supermarkt, horecagelegenheid en op het water bij het strandje is een glijbaan. Op de site staat dat je ook kunt roeien, zeilen, kanoën of waterskiën bij de eigen waterskischool. Daar zijn we niet geweest, omdat we zelf al het water op konden.

Wij hebben op en top genoten van de luxe safaritent, deze kindvriendelijke camping en het fantastische weer. De kinderen hadden de tijd van hun leven!

Meer info: www.krabbeplaat.nl en de safaritenten zijn te huur via www.safritop.nl

2. Unieke belevenis bij duinlodges Duinpark Het Zwanenwater

WAUW! Meer kan ik niet zeggen als ik de foto’s van de lodges van Duynpark Het Zwanenwater in Callantsoog zie. Je kunt hier overnachten in een sfeervolle safaritent, beachlodges, trekkershut of tipi. De sfeervolle strandlodges komen op mijn bucketlist! Ze liggen elk in een eigen duinpan met uitzicht op het natuurgebied of de duinen en het strand is op loopafstand. Vergeet de houtkachel, bedstee, buitendouche en houtgestookte hottub niet. Hier zie ik ons wel zitten: na een dagje strand lekker neerploffen, wijntje erbij, olielampen aan en genieten maar.

Wil je nog meer luxe? De Sea lodge (8 persoons) of Beach Lodge (6 persoons) zijn net zo stoer en robuust en bieden net iets meer comfort. In de keuken vind je een koelkast, je kookt op gas en deze lodges hebben warm en koud water. Er is een toilet in de tent en je hebt in het sanitairgebouw een privé douche en wasbak.

Info: www.zonzeestrand.nl

3. Luxe kamperen op de veluwe bij Glamping Nunspeet

Wat we zeker ook eens willen ontdekken zijn de sfeervolle safaritenten van Glamping Nunspeet. De nieuwe Excellent Safaritenten op camping De Scheepsbel hebben een complete keuken, hotelboxsprings, digitale flatscreen tv en liggen dichtbij alle faciliteiten. En dat zijn er nogal wat: een waterparadijs met glijbaan, peuterbad, speeltuinen, kinderboerderij, sportveld, tennisbaan en restaurant. Superleuk, maar vooral: wat zien de safaritenten er gaaf uit!

Meer info: www.glampingnunspeet.nl

4. Met je voeten in het zand bij Strandpark de Zeeuwse Kust

Als je de openslaande deuren van de strandlodge open slaat, sta je bijna meteen met je voeten in het zand. Als dat geen vakantiegevoel geeft! De strandlodges (5 personen) van Strandpark de Zeeuwse Kust bij Renesse liggen op het campingterrein, in het zand en het duingras. De lodge is ingericht met steigerhouten meubels, heeft een keuken met kookeiland en een koelkast, twee slaapkamers, douche, toilet en wastafel.

Op Strandpark De Zeeuwse Kust zullen de kinderen zich geen seconde vervelen. Er is een een groot houten piratenschip, een aitrampoline, midgetgolfbaan, tennisbaan, voetbalveld en in de schoolvakanties en de weekenden een animatieteam. Bij slecht weer is er binnen een leuke speeltuin, overdekt zwembad en een kinderbioscoop.

Meer info: www.strandparkdezeeuwsekust.nl

5. Ideaal met kleine kinderen: de luxe lodgetenten van Qurios

Last but not least: Qurios Egmond aan Zee. Wat een geweldige duinloges heeft dit kleinschalige vakantiepark! Buiten wordt hier een beetje binnen. De duinloges liggen aan de rand van de duinen en staan rond een grote speelweide met natuurlijk speelmaterialen. Ideaal met kleine kinderen: vanaf je veranda heb je zicht op de speelplaats.

De 16 lodgetenten hebben een ruime zithoek, overdekte veranda en drie aparte slaapruimten met een hemelbed, stapelbed en bedstee. Onder de bedstee is een kleine speelruimte voor kinderen. Zo leuk. De badkamer is voorzien van een luxe regendouche, wastafel en toilet.

Langs het hek van het park lopen geregeld de Schotse Hooglanders voorbij, die je veilig van dichtbij kunt bekijken. Op het glamping park zijn fietsen en bakfietsen te huur. Klinkt als een droombestemming!

Weet jij nog meer leuke safaritenten in Nederland? We zijn benieuwd naar alle tips!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie