Interview | 6x vakantie met blogger Mirjam Hart en haar gezin

Mirjam Hart (35) is blogger, tekstschrijver en moeder van Noah Joe (12), Eli (3) en Filou (9 maanden). Haar persoonlijke blog Een goed verhaal is een verzameling van interieurinspiratie, leuke diy’s, uitjes voor jonge gezinnen en recepten om van te smullen. Benieuwd hoe Mirjam met haar gezin vakantie viert? Lees snel verder!

1. Favoriete bestemming?

Nu we 3 kinderen hebben, blijven we liever dicht bij huis. Ik vind reizen en de voorbereidingen al behoorlijk stressvol, dus kiezen we voorlopig even voor gemak. Zelf ben ik dol op pretparken, dus ik kan niet wachten om met mijn hele gezin een lang weekend in Euro Disney te verblijven. Maar afgelopen jaar hadden we een vakantiehuisje op Texel -het andere uiterste- en dat was ook een heerlijke vakantie.

2. Maak je andere reizen sinds je moeder bent? 

De laatste jaren ben ik wat angstiger met vliegen. Lange vliegreizen met een drukke peuter en kleine baby zie ik sowieso niet zo zitten, dus kiezen we nu voor bestemmingen die we met de auto kunnen bereiken. Ik rijd geen auto, dus komen we niet verder dan Duitsland, Denemarken of Noord-Frankrijk. Maar voor nu vinden we dat prima. Als we er echt een keer op uit willen doen vriendlief en ik een citytrip met z’n tweeën. Twee jaar geleden zijn we samen een weekend naar Barcelona gegaan. Nu staat Marrakesh op ons lijstje. Ik denk dat we de kinderen toch niet blij maken met zulke trips, waarbij we van hot naar her vliegen om alle highlights van de stad te kunnen bezoeken.

3. Wat vind je het leukst aan reizen met kinderen?

Kinderen zijn nog echte ontdekkingsreizigers. Ze kunnen zich verwonderen over dingen waar wij niet eens meer bij stil staan. Ander eten, gewoonten en manieren van vervoer bijvoorbeeld. Ik vind het ook altijd zo leuk om te zien hoe snel ze contact maken met andere kinderen en na twee dagen al een nieuwe beste vriend of vriendin hebben.

4. Wat doe je echt nooit meer? 

Toen ik zwanger was van Eli wilde mijn vriend nog 1 keer kamperen met onze tiener. Nu ben ik al niet zo’n kampeerwonder, maar 10 keer (oh die ellendige hormonen!) per dag over de camping slenteren om naar de wc te moeten vond ik toen echt een drama. We stonden helaas niet vlakbij het toiletgebouw, dus ik ben de eerste nacht ook nog de weg kwijtgeraakt en moest ik een bewaker vragen om me naar de tent te brengen.

5. Welk plekje houd je liever geheim?

Ik heb geen geheimen. Ik deel juist graag tips! Zo schreef ik twee jaar geleden nog over ons verblijf in Hotel Brummell. Wat een fantastisch hotel met ontzettend leuk personeel en op een top locatie. Ik kan het iedereen aanraden!

6. Wat is jouw beste reistip? 

Ik neem altijd een stapeltje hamamdoeken mee. We gebruiken ze niet alleen als handdoek en strandlaken, maar ook ideaal als dekentje, picknickkleed en zelfs als tafellaken. In hotels wikkel ik altijd een doek om mijn kussen, omdat ik het nooit zo fris vind om op een vreemd kussen te slapen. Overal mijn eigen kussen naartoe slepen gaat me weer te ver, dus is dit een goede oplossing.

Meer lezen? Je leest hier hoe influencers als Irene Senatori, Jennifer Rijs en Renate Bonjasky vakantie vieren. Zijn er nog andere bekende mama’s waarvan je de beste reistip of vakantieblunder wilt weten? Laat het ons weten in een reactie!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie