Toplijstje | Top-5 speelgoedwinkels Londen die van elke citytrip een groot succes maken

Londen is al jaren een van mijn favoriete steden. Vrijwel ieder jaar maak ik in december een stedentripje en ik heb vaak genoeg gekozen voor Londen. Maar met kinderen moet je wel weten waar je moet zijn! Zeker als je wilt gaan shoppen, wat toch wel een must do is in Londen. Als je met kinderen naar Londen gaat, bezoek dan deze fantastische speelgoedwinkels eens. Winkelen wordt dan direct een stuk leuker.

Top-5 speelgoedwinkels Londen met kinderen

  1. Hamleys, op de mooiste winkelstraat van Londen, Regent Street, is de oudste en grootste speelgoedwinkel van de wereld. Het is echt een begrip! Zelfs als ik zonder dochterlief in Londen ben wip ik hier even langs, want je kijkt er je ogen uit. Met maar liefst 50.000 artikelen verspreid over 7 verdiepingen, ga je zeker niet met lege handen naar huis. Klassieke hobbelpaarden, zilveren rammelaren en exclusieve (op maat gemaakte!) teddyberen worden aangeboden naast de nieuwste games, gadgets en fun artikelen. Ook zijn er regelmatig shows en demonstraties. In december is het helemaal feest, dan mag je deze winkel echt niet overslaan. Maar wees voorbereid op complete gekte en hysterische drukte! Enne…ook (groot-)ouders kunnen hier lekker shoppen, zo zijn er ook modelauto’s, bordspellen en miniatuurtreinen te vinden.
  2. Sylvanian Families ken je misschien wel, de schattige dierenfamilies voor poppenhuizen worden in Nederland ook verkocht. In Londen kan je kroost losgaan bij een heuse Sylvanian Families store. Als je deze dure poppetjes dan toch koopt, koop het dan hier!
  3. Nu Mila van Sinterklaas een poppenkast heeft gekregen, ga ik de eerstvolgende keer zeker naar Londense speelgoedwinkel Puppet Planet. De meest kleurrijke handpoppen en marionettenpoppen hebben ze hier, ook echt iets voor de liefhebber dus. En er is een klein theatertje, waar je de poppen meteen kunt uitproberen. Nostalgie!
  4. Benjamin Pollock’s Toyshop heeft in 1856 (!) haar deuren geopend in de wijk Hoxton. Sinds 1980 vind je de winkel in Covent Garden, waar je prachtig ‘ouderwets’ speelgoed kunt kopen. Veel ouderen die hier al in hun kindertijd kwamen, komen terug om cadeautjes te kopen voor hun kleinkinderen. Ze zijn vooral gespecialiseerd in kartonnen theaters. Zeker geen lullige dingetjes, maar echt mooie theaters met hele fijne details en prachtige kleuren. Verder verkopen ze ook nog gift boxes, kinderboeken en ander mooi spul.
  5. Heb je avontuurlijk ingestelde kinderen? Bezoek dan The Science Museum Shop als je op stedentrip in Londen bent met kinderen. Je ‘inner scientist’ is hier helemaal in z’n element, ook wat ouders betreft! Op de begane grond van het museum vind je deze museumwinkel, waar je cadeaus kunt shoppen, maar ook fun educatief speelgoed (voor alle leeftijden), demonstraties kunt bijwonen en meer. Ook het museum zelf is een aanrader!

 

 

| Lees ook: 7 kindvriendelijke hotels in Londen, de leukste & beste volgens de redactie! |

Nog meer shoppen in Londen met het gezin

Er zijn natuurlijk nog veel meer gave winkels voor ouders en kinderen in Londen. Naast allerlei boetiekjes met creatief en educatief speelgoed, vind je in Londen ook The Harry Potter Shop, een grote Disney Store en een LEGO Store. Vergeet ook niet om naar de creatieve wijk Camden te gaan hier vind je geweldige handgemaakte producten, kleurrijke winkels en street art (zie hoofdfoto). Shoppen met kinderen is Londen moet op deze manier geen enkel probleem zijn!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie