Interview | 6x vakantie met ontwerpster Jamie Faber en zoon London

De succesvolle onderneemster Jamie Faber, founder van schoenenlabel So Jamie, is gek op reizen. Zowel voor haar werk als samen met haar zoontje London (5) komt ze op de mooiste bestemmingen. Benieuwd naar hun geluksmomentjes op reis, Jamie’s beste reistip en waarom ze zo graag naar Indonesië gaat? Je leest het hier!

 1. Favoriete bestemming?

‘Mijn favoriete bestemming is Indonesië. Ik ben half Indonesisch, dus het voelt een beetje als thuiskomen. Ik herken alles van mijn opa en oma: de gerechten, de taal en ook de verhalen die ik daar kan thuisbrengen.’

2. Reis je anders sinds je moeder bent?

‘Liever niet… Maar ik besef ook wel dat het voor een kind 10000 x leuker is om op een plek te zitten met veel andere kindjes in plaats van op een rustige bestemming. Dus we doen een beetje van beiden. London is het gelukkig gewend om te reizen. Zo neem ik hem ook graag mee naar werk tripjes naar landen als Spanje, Italië en Portugal, waar ik mijn schoenen laat produceren. En in de winter gaan we graag skiën
Vorige zomer zijn we met zijn tweeën de auto ingestapt en naar het zonnige zuiden gereden. Gewoon wij met zijn tweetjes. Dat was echt heerlijk! Muziek hard aan, meezingen en op de mooie plekjes stoppen. Echt genieten.
Voordat ik London kreeg ging ik eigenlijk altijd wel naar verre bestemmingen zoals Azie, Zuid-Amerika en Afrika. Ik zou dat persoonlijk alleen met een baby niet zo snel doen. Maar London wordt nu 6, dus ik denk dat we dat binnenkort ook samen kunnen gaan doen.’

3. Wat vind je het mooist aan reizen met kinderen?

‘Het optimaal genieten van elkaar. Ik ben alleenstaande moeder met een eigen bedrijf, dus het is soms echt wel heel druk.
Als je met je kind reist ben je zo op elkaar gefocust en maakt samen dingen mee. Daar kan ik echt van genieten.’

4. Wat doe je nooit meer?

‘We waren ooit uitgenodigd om naar een toeristische plek in Turkije te komen. Nu ben ik dol op Istanbul, echt een wereldstad, maar dit was wel even anders. Het was een grote bouwput en ik ben niet het type dat alleen in het hotel wil blijven, maar er was verder helemaal niks. Tot overmaat van ramp was er een virus in het hotel en het hele hotel werd ziek… London en ik zijn nog nooit zo ziek geweest! Ik wilde alleen maar naar huis. Dat is mijn ergste ervaring…. Ik ben best optimistisch en ik probeer overal wat leuks van te maken maar dit was echt drama.

5. Welk plekje houd je liever geheim?

‘Ik deel alle geheimen, iedereen mag net zoveel als ik van de wereld genieten! Ik ben in Mexico echt verrast door de meest prachtige stranden en cenote’s (google maar). En in Mexico zijn ze ook erg leuk met kinderen!
Ik ben nu net 2 weken terug uit Marrakech waar ik met een vriendinnetje een paar dagen ben geweest. Dat vond ik ook wel echt een aanrader, zo dichtbij en je zit zo in de zon. We hadden een mooie riad geboekt, verder lekker ontspannen en heerlijk gegeten.

6. Jouw beste reistip

‘Als je een verre vlucht moet maken probeer dan een nachtvlucht te boeken zodat je kindje lekker kan slapen. Een oude telefoon of Ipad en dan niet om alleen maar spelletjes op te spelen of Youtube te kijken (wat soms handig is). Maar ik heb London geleerd foto’s te maken en dat vindt hij echt fantastisch! Hij fotografeert landschappen en diertjes. Zo leuk!’
Benieuwd hoe andere influencers als Irene Senatori, Jennifer van blogbyjenn en Renate Bonjasky vakantie vieren? Je leest het op ons blog! Zijn er nog andere bekende mama’s waarvan je heel graag het favoriete vakantieland, de beste reistip of vakantieblunder wilt weten? Laat het ons weten in een reactie.
Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie