SWat is er in Krakau met kinderen te doen?

Toplijstje | 5x doen tijdens een stedentrip Krakau met kinderen

De Poolste stad Krakau heeft maar liefst vier keer de Zoover Award gewonnen voor ‘Beste stedentrip Europa’. En dat is niet voor niks! Het heeft ook ons positief verrast toen we Krakau met kinderen ontdekten. Beeldige architectuur, een compacte maar gezellige stadskern en een indrukwekkende historie maken de stad heel interessant. Bezoek je Krakau met je gezin? Dan is er veel leuks te doen!

5x doen in Krakau met kinderen

  1. Ontdek het oude centrum per koets. Zo romantisch! Met een beetje mazzel tref je een gids die je van alles kan vertellen over de architectuur. Ja, dit moet je dan even vertalen voor je kroost, maar het maakt het wel een leuk ritje!
  2. Ga op avontuur in het prachtige Wavel kasteel. Het is een van de highlights van de stad, maar wel terecht! De legende gaat dat er vroeger een draak leefde onder de heuvel van het kasteel. Voor het kasteel staat daarom een beeld van het beest dat elke vijf minuten echt vuur spuwt. Spannend!
  3. Ga fietsen langs de Wisla. Even toegeven aan je Nederlandse roots! Krakau is een van de meest veilige steden voor een stedentrip met kinderen, dus fietsen is hier geen enkel probleem. Een Engelssprekende gids laat jullie de mooiste plekjes van de stad zien.
  4. Dompel je onder in de indrukwekkende historie. Als je Krakau met kinderen bezoekt die wat jonger zijn, raad ik aan om het te houden bij de wijk Kazimierz. In deze Joodse wijk kun je heel leuke fiets- en wandeltochten maken. Er zijn veel trendy barretjes en heel mooie streetart. Er hangt echt een coole kunstenaars vibe. Daarnaast is de Oscarwinnende film ‘Schindler’s List’ van Steven Spielberg in deze wijk opgenomen. Maar als je kinderen wat ouder zijn zou ik naast deze wijk ook naar Auschwitz gaan. Heel heftig, maar dit moet je eigenlijk gewoon met eigen ogen zien! Tip: sluit je stedentrip hiermee af. Het is zó indrukwekkend, je bent er echt wel door aangedaan. Dat zou de overige dagen nogal zwaar maken. Oh, en trek er zeker een dag voor uit! Je zit 1,5 uur in de bus heen en terug, maar ook ter plaatse neemt de rondleiding best wat tijd in beslag.
  5. Blijf in de stad en ontdek de Grote Markt, of verlaat de stad voor avontuur in de natuur. Beiden zijn leuk! Op de Grote Markt kun je allerlei lokale lekkernijen proberen, handgemaakte producten kopen en kleine souvenirs. Maar op slechts twee uur rijden van Krakau ligt een prachtig natuurgebied waar je kunt raften over de rivier of een wandeltocht kunt maken door de groene bergen.

| Lees ook: 5 originele tips voor een stedentrip naar Moskou, dat slechts 3,5 uur vliegen is en dus een top alternatief voor Krakau is! |

 

 

Ben jij wel eens in Krakau geweest? Zo ja, wat vond je het leukst om te doen? Zo nee, waarom (nog) niet?

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie