Luxe kindvriendelijk boetiekhotel Mexico

Bijzonder adresje | Duurzaam Mexicaans boetiekhotel voor het hele gezin

Het is alweer even geleden dat ik in Mexico geweest ben, maar het is een plek die mij altijd bij zal blijven. Het viel mij toen al op dat er een heel goede vibe hangt. En hoewel er in Azie ook zo’n lekkere vibe hangt, is het hier toch anders. Dat heerlijke bohemian gevoel kun je nu ook zelf ervaren bij Playa Viva. Een duurzaam boetiekhotel in Mexico waar het hele gezin lekker kan ontspannen.

Wanneer ik terugdenk aan Mexico, denk ik aan creatieve mensen, kleurrijke ambacht, puur eten en romantische zonsondergangen. Het is écht bijzonder om dit zelf ook in Mexico te ervaren, dus lees snel verder als je in dit prachtige land nog op zoek bent naar een bijzondere accommodatie.

Luxe familieverblijf Mexico; niet verblijven, maar ervaren

Playa Viva is een duurzaam boetiekhotel aan de westkust van Mexico, gelegen tussen het glinsterende water van de Stille Oceaan en het majestueuze Sierra Madre gebergte in de buurt van het dorp Juluchuca. Een eenvoudige elegantie in de aankleding, natuurlijke schoonheid én het streven naar verbetering van het milieu en de lokale gemeenschap, zijn het uitgangspunt van dit bijzondere verblijf. Dat alleen is al een reden om voor deze bijzondere accommodatie in Mexico te kiezen.

Naast enkele bijzondere slaapplaatsen, bestaat het landgoed uit een archeologische site, een beschermd schildpaddenreservaat en aan de kust een zeldzaam bos & mangrove ecosysteem. Dit is de broedplaats van het tropische wildlife van deze streek in Mexico en zorgt tegelijkertijd van de optimalisatie ervan.

Eco vakantie met kinderen

Het eco boetiekhotel Playa Viva draagt met haar filosofie en werkwijze bij aan een beter milieu en aan een gezonde lokale gemeenschap. Maar het is ook heel luxe, comfortabel en bijzonder! Na weer een (half) jaar keihard gewerkt te hebben is dat best fijn, toch? En vergeet de lange vliegreis niet! Bij Playa Viva kun je kiezen uit een twee of vierpersoon suite, een studio, Eco Casitas en een heuse boomhut. Waar je ook voor kiest; verwacht alleen de beste kwaliteit een bijzondere slaapplek. Het verblijf is van alle gemakken voorzien en vervaardigd met luxe, natuurlijke en duurzame materialen uit de directe omgeving. Deze accommodatie is zó speciaal, dat dit wel eens je eerste eco vakantie met kinderen zou kunnen zijn.

Voor jong en oud van alles te doen

Bij Playa Viva kom je echt tot rust. Maar je kunt ook ontspannen door dingen te doen! Zo kun je bijvoorbeeld zelf groenten uit de moestuin oogsten voor het diner, waar koks de lekkerste gerechten van zullen maken. Geen E-nummers, suiker of chemische toevoegingen. Fijn idee, dat je weet waar het eten op je bordje vandaan komt! Ook op andere manieren kun in de tuin meewerken, wat écht een leuke familieactiviteit is en daarnaast iets wat je op een vakantie elders niet snel zult doen.

Uiteraard is er ook een heerlijk zwembad aanwezig, maar verwacht hier geen badmeesters of animatie. Maar wat je wél kunt verwachten, zijn kids art workshops (hoe leuk!), kayak mogelijkheden, games en onder begeleiding schildpadden bevrijden. Bijzonder!

De omgeving buiten Playa Viva leent zich ook tot verschillende leuke ervaringen, van het ontdekken van wilflife en zwemmen, tot wandelen of een dagje strand. Enne…als je écht rust wil, is er eventueel day care ( voor alle leeftijden) op verzoek beschikbaar.

Good food, good mood

Bij Playa Viva wordt een healthy lifestyle uiterst serieus genomen. Dus naast dat er hier van alles te doen is, wordt er ook echt goed voor je gezorgd. Want juist op vakantie moet je om jezelf denken, omdat dat vaak het moment is dat je plots last krijgt van kwaaltjes of de vermoeidheid je je ineens overvalt. Goed voor jezelf zorgen dus! Gelukkig weten we allang dat gezond ook heel lekker kan zijn. En dat heeft Playa Viva maar al te goed begrepen! Daarom kiezen ze voor een holistische benadering van genezing, waarvan een groot deel draait om een ​​gezond dieet en bewust gekozen voeding. Er wordt gewerkt met biologische groenten eigen tuin. Daarnaast komen kaas, melk en eieren via boeren uit de directe omgeving. Via het principe ‘garden-to-table’ worden de lekkerste organische gerechten voorgeschoteld. Gezond eten heeft nog nooit zo lekker gesmaakt als hier!

Feeding the soul; ook je geest komt hier tot rust

Wanneer je je als mens gezond, fit en gelukkig voelt, ben je beter in staat om het milieu en onze aarde op de juiste manier te dienen, is de mening van Playa Viva. Er zijn dan ook verschillende ‘ervaringen’ waar je als volwassene aan kunt deelnemen, zoals yoga, massages en meditatie. Ook is er een luxe spa aanwezig en kun genieten van verschillende retreats en workshops. The ultimate holiday bliss!

Een verblijf bij Playa Viva is niet goedkoop. Maar een ervaring om nooit te vergeten is onbetaalbaar. Foto’s, en vind hier ook meer informatie, via: http://www.playaviva.com/

Heb je het niet zo op Midden-Amerika en ga je daarom liever naar Azie? Dit luxe beach house op Gili Meno, dichtbij Bali, is ook geweldig! Nog dichter bij huis vind je een landgoed met boetiekhotel en wijnhuis in Portugal.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie