Met peuter naar Bali; lees hier waarom!

Toplijstje | Top-5 redenen om met peuter naar Bali te gaan

Als newborn mom ben je misschien helemaal niet op vakantie geweest, of heb je gekozen voor een weekje Centerparcs (niks mis mee overigens). Frankrijk was misschien de bestemming toen je spruit een jaar was, maar wat te doen als je een lekkere actieve peuter hebt ronddartelen? Wees niet bang en kies voor een bestemming ver weg! In Azië kun je prima rondreizen met je jonge kroost. Maar waar in Azië? Als je toch al Azie in gedachten hebt, raad ik Bali met peuter aan. Ik deel 5 redenen met je waarom!

 

| Lees ook: De ultieme route voor een rondreis met kinderen op Bali |

5x waarom Bali met peuter een goed idee is

  1. Voor een Aziatische bestemming als Bali heb je vooraf weinig gedoe met medicijnen en malariapillen. Voor een reis naar Bali wordt een inenting tegen DTP aangeraden, maar kinderen hebben die in hun Rijksvaccinatieprogramma. Wel wordt een vaccinatie tegen Hepatitis A aangeraden, maar dat is bij de GGD zó gepiept. Omdat Bali zich niet in een malariagebied bevindt, zijn malariapillen niet nodig. Heel fijn!
  2. Het is een eiland en dus prima te behappen. In drie weken kun je echt heel veel gezien hebben. Van het groene binnenland, tot de mooiste stranden en gezelligste plaatsjes. Dus geen stress, lange afstanden en vermoeiende toestanden. Er zijn héél veel leuke plekjes op Bali om met je gezin te bezoeken.
  3. Bali is gemakkelijk te bereizen, want je laat je voor een habbekrats over het eiland vervoeren in taxibusje met airco en privéchauffeur. Klinkt reuze decadent, maar het is hier de normaalste zaak van de wereld. Ideaal, alle koffers, kinderwagen en souvenirs gaan gewoon achterin en jullie comfortabel op de achterbank. Tel daar de korte afstanden bij op en je bent een happy traveller!
  4. De Balinezen zijn gék op kinderen. Hoe jonger, hoe leuker en hoe blonder, hoe enthousiaster (hebben wij zelf ondervonden). Ja, de Thai vinden het ook leuk om je kroost te vermaken hoor, maar hier op Bali lijkt de sfeer nóg gemoedelijker en is de plaatselijke bevolking nóg vriendelijker.
  5. Nog een zéér goede reden om voor Bali te kiezen met je peuter…De fijne hotels met familiekamers of villa’s (aan zee) met eigen kok! Ook dit laatste klinkt decadent, maar voor de centen hoef je het niet te laten. Op Bali is het de normaalste zaak van de wereld om een villa of huis met kok te huren. En zeg nou zelf, je hebt vakantie en het leven met peuter is soms best een uitdaging. En waarom zou je het niet doen? Als je tóch liever zelf op zoek gaat naar leuke tentjes om te eten, of je wisselt het af met de kok aan huis, dan zijn er genoeg kindvriendelijke restaurants op Bali te vinden waar je lekker en gezond kunt eten!

 

 

Ben jij wel een met je gezin op Bali geweest? Als je tips of vragen hebt horen we het graag!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie