Verblijven in Alentejo met kinderen; luxe boetiekhotel

Bijzonder adresje | Luxe boetiekhotel & wijnhuis in Alentejo

Portugal is schijnbaar een van onze favoriete kampeerlanden. Ik heb in mijn jeugd veel gekampeerd en vind het best leuk, zeker met dochterlief, maar ik maak een uitzondering voor dit prachtige boetiekhotel in het landelijke Alentejo. Met andere woorden; in Portugal kies ik liever voor luxe in Alentejo, dan voor bikkelen op een camping!

Dit boetiekhotel annex wijnhuis ligt op een prachtige lap grond van 700 hectare in Alentejo. Tussen de oude eiken, olijfbomen en wijngaarden in vind je ook nog een aantal idyllische cottages die verhuurd worden. Het landgoed is al meer dan 200 jaar in handen van dezelfde familie en dat voel je. Vol verhalen en tradities word je hier warm verwelkomd, aan alles is gedacht. Het middeleeuwse dorp Monsaraz is je uitzicht vanaf het landhuis, omringd door het prachtige glooiende landschap van Alentejo.

Bijzonder overnachten in Alentejo; het verblijf

De verblijven zijn typisch Portugees; wit gekalkte huizen met houten deuren en kozijnen in vrolijke kleuren. Tot halverwege de 20e eeuw woonden er meerdere families, er zijn dan ook meerdere verblijven om je vakantie te vieren. Het verblijf is namelijk een dorp dat bewoond werd door een aantal families die op het landgoed werkten. Er was een schooltje, een kapel en een zelfs een kleine arena. Dit traditionele boerendorp is nu omgetoverd tot een bijzonder boutique hotel middenin het Portugese landschap.

In totaal bestaat uit verblijf uit maar liefst 40 kamers, suites en cottages/appartementen. Er is veel privacy, licht en comfort, waardoor je hier echt helemaal tot rust kan komen. De cottages en appartementen (2 tot 6 personen) zijn heel geschikt voor families, maar ook de suites hebben veel ruimte en bieden een lekker zitje en pergola aan.

Luxe boetiekhotel; de extra’s die dit verblijf in Alentejo zo fijn maken

De fijne, luxe extra’s maken het hier ultiem genieten! Zo hebben de familieappartementen een volledig ingerichte keuken met Gaggenau en Smeg voorzieningen, beddengoed van 100% Egyptisch katoen, veren kussens en dekbedden, wollen dekens, toiletartikelen van Susanne Kaufmann, vloerverwarming, airco, USB stekkers, TV met wifi en bluetooth en een Nespresso apparaat. Alles wat je nodig hebt!

Toch is het authentieke Portugese karakter behouden gebleven. Er is namelijk gewerkt met rustieke materialen zoals hout, katoen en mooi aardewerk. Hier en daar staan ook nog eens exclusieve stukken Portugees antiek en vintage decoratie. Dat kunnen wij, gevoelig voor stijl & kleur, zeker waarderen!

Accommodatie boeken? Dat kan heel gemakkelijk, bijvoorbeeld via de site van Under the Olive Tree. De foto’s komen ook van deze site.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie