Wat is er te doen in Antibes met kinderen?

Toplijstje | 5x kidsfun, de leukste activiteiten voor kinderen in Antibes!

Onlangs hebben we drie dagen in het Franse Antibes mogen doorbrengen, wat dé bestemming is voor een leuke citytrip met het gezin. Waarom? Je hebt er alles wat je nodig hebt; een leuk strandje, een wirwar aan idyllische straatjes, gezellige pleinen en een haven waar je uren kunt ronddwalen. Maar jongere kinderen moeten misschien op een andere manier vermaakt worden. Ik hoor je vragen….

Welke activiteiten voor kinderen in Antibes zijn er? 5x kidsfun!

  1. Na heel wat lopen en sjokken, is het tijd om te spelen! De carrousel in de haven is natuurlijk the place to be op dat moment. Papa & mama kunnen zich vergapen aan de mooiste en duurste jachten, terwijl de kids nog een rondje op het hobbelpaard gaan (en nog een, en nog een….). Daarna loop je zo het strandje op.
  2. Tip twee is het strandje zelf! Hier komen hele families bijeen om te kletsen, volleyballen, met emmertjes te spelen en wijntjes te drinken. Dus hop, naar de plaatselijke supermarché om lekkers te halen en installeer jezelf snel op het strand. Je kunt natuurlijk ook wat worst, kaas, olijven bij de delicatessenzaakjes om de hoek halen. Of een lekker ijsje zoals ik heb gedaan!
  3. Ravotten in de speeltuin is altijd een goed idee! Er is een grote speeltuin naast het Picasso museum en een kleinere vlakbij de strandtent Royal Beach Plage. Met uitzicht op zee is het helemaal niet verkeerd om hier even te chillen
  4. Do like a local en speel een potje pétanque! Dit is eigenlijk een chique woord voor jeu de boules. Doet het altijd goed op de camping, maar hier ook! Je ziet namelijk overal stokoude mannetjes heel gepassioneerd dit spelletje spelen, maar ook kinderen met hun (groot-) ouders. En in een omgeving als dit past het helemaal!
  5. Breng een bezoekje aan Marineland. Dit is denk ik een van de leukste activiteiten voor kinderen in Antibes! Hier kun je bijna wel een dag invullen, maar wel erg leuk en weer iets totaal anders. Welke dieren je hier zoal tegenkomt? Orka’s, ijsberen, zeehonden, zeeleeuwen en nog veel meer!

Welke activiteiten in Antibes zou jij het liefst met je kroost ondernemen?

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie