Top-5 kindvriendelijke stranden Mallorca

Blog | 7x genieten van een stedentrip Alicante met kinderen

Op zoek naar een leuke Spaanse citytrip? Alicante met kinderen is top! Je vindt hier alles wat je nodig hebt: in het voorjaar en het najaar (meestal) heerlijk weer, een fijn strand, sfeervolle pleintjes, leuke restaurants en genoeg activiteiten voor jong en oud. Wij zijn twee keer geweest en gaan zéker weer keer terug. Wat je allemaal kunt doen? Lees onze 5 tips.

In minder dan drie uurtjes vlieg je naar Alicante, de hoofdstad van de provincie Alicante. En daar vind je alles wat je nodig hebt voor een heerlijke break. Wij waren er een keer in het voorjaar en in het najaar. Een ideale periode. Het is nog niet druk, maar je geniet wel al van heerlijk weer, het strand en echt het gevoel dat je er tussenuit bent.

1. Stad aan het strand

Alicante ligt pal aan zee, ideaal dus voor een mix van stad en strand. Op het uitgestrekte Playa del Postiguet kunnen de kids lekker zandkastelen bouwen, zwemmen en spelen in een van de vele speeltuintjes op het strand. Je hebt ook nog eens uitzicht op de heuvel met het kasteel van Santa Bárbara. Vind je het leuk om andere strandjes te bezoeken? Stap dan in de tram (gele lijn 3) richting de brede zandstranden van Playa de San Juan of Playa Muchavista.

2. Flaneren en spelen op de boulevard

Als je in Alicante bent, flaneer je natuurlijk over La Explanada de España. Deze wandelboulevard bestaat uit 6 miljoen marmeren tegels die in een golvend mozaïekpatroon zijn gelegd, als verwijzing naar de Middellandse zee. Aan de levendige boulevard wemelt het van de terrassen én speeltuintjes.

 

3. Bezoek het kasteel van Santa Bárbara

Aan de rand van Alicante ligt de Monte Benacantil, een heuvel waarop Castillo de Santa Bárbara gebouwd is. Een bezoek aan dit kasteel mag tijdens je stedentrip in Alicante zeker niet ontbreken. Alleen al voor het grandioze uitzicht op de stad, de haven en de zee. Je kunt het kasteel bereiken met de auto, de toeristenbus, te voet of via de lift aan Avenida Jovellanos.

4. Boten kijken in de jachthaven

Zijn de kinderen gek van boten? Loop dan een rondje door de moderne jachthaven van Alicante. Daar zien jullie de mooiste boten en peperdure jachten. Ook leuk is de replica van het oude Spaanse schip Santisima Trinidad. Het schip ziet er van buiten geweldig uit, binnen kun je wat drinken en genieten van een mooi uitzicht. Verwacht er niet te veel van, want het is van binnen niet heel spectaculair. Maar Kaya vond het al super om het schip van buiten te bekijken en binnen met een appelsap te luisteren naar onze fantasieverhalen over piraten en spannende tochten.

5. Sfeervolle pleintjes en live muziek

Alicante barst van de sfeervolle pleintjes. Plekken waar je gezellig kunt zitten, terwijl de kinderen fijn kunnen rondrennen. Het plein van Santa Maria is onze favoriet. Een mooi plekje met een terras waar je heerlijke tapas kunt eten. Er werd live muziek gespeeld. Kaya is gek op muziek en dansen, dus zij had al dansend helemaal naar haar zin. Aan het plein zit de Basilica de Santa Maria. De basiliek is prachtig van buiten, maar ga ook zeker even naar binnen. Mooi in zijn eenvoud.

Alicante is een perfecte stad om lopend te ontdekken. Een auto is handig om de mooie steden in de omgeving te bekijken, maar echt nodig is dat niet. Wij hadden beide vakanties een hotel in het centrum en alles was op loopafstand. Het strand, bezienswaardigheden, leuke winkels, supermarkten, speeltuintjes en fijne restaurants.

Op zoek naar meer inspiratie voor een stedentrip in Spanje? Check onze tips voor Valencia.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie