Ubud met kinderen - een complete gids met onder andere tips, ervaringen, restaurants en verblijf

Blog | De ultieme Bali route met kinderen die wij iedereen aanraden!

Twee keer ben ik op Bali geweest, een keer als couple waarbij ik ook mijn broertje na zes maanden reizen weer zag, en een keer met manlief en onze peuterdochter. Twee totaal verschillende reizen, maar beiden zó fijn. Hoewel het niet een grote vakantiebestemming is, vraag je je misschien af wat de beste reisroute is wanneer je Bali met je gezin bezoekt. Waar moet je heen en wat mogen jij en je kinderen echt niet missen? Ik deel mijn tips en persoonlijke ervaringen!

Bali met kinderen; de ultieme reisroute

Persoonlijk vind ik het fijn om tijdens een rondreis met kind niet al te veel tussenstops te maken. Natuurlijk, als je elke twee dagen weer op doorreis gaat zie je misschien veel meer. Maar het maakt het ook onrustig en het maakt je meer een toerist dan dat je echt tijd hebt om je onder de bevolking te begeven. Het is vakantie, relax! Ik deel onze vakantie meestal in drieën, soms vieren, op. Zo heb ik dat ook bij onze familievakantie naar Thailand gedaan. Minus de reisdagen ben je dan een kleine week op je tussenbestemming, wat ervoor zorgt dat je echt de tijd hebt om die plek te ontdekken en ervaren.

Net als iedereen land je in Denpasar. Tja, wat kun je hierover zeggen…niet veel. Ik ben beide keren meteen weer vertrokken en dat raad ik jou ook aan. Na ruim 16 uur vliegen met je kroost, is het fijn om even ergens rustig te acclimatiseren. Wij zijn daarom meteen doorgereisd naar het kunstenaarsdorp Ubud. Zorg ervoor dat je eerste accommodatie al geboekt is, ook dat geeft rust. En dan kun je meteen een transfer regelen vanaf het vliegveld.

Wij kiezen bewust altijd voor een nachtvlucht, dan is de kans het grootst dat je kleine spruit zijn of haar oogjes dicht doet en jij ook nog wat uurtjes slaap kunt pakken. Nadeel bij Bali is echter dat je dan ook in de vroege avond aankomt. Maar mijn ervaring is dat zo’n vlucht evengoed nog vrij intens en lang is, ook al wordt er soms wat geslapen. Daarnaast ben je vanaf Denpasar ook nog wel even naar Ubud onderweg. Tegen de tijd dat je daar bent, je de deuren van je huisje opent en eindelijk zit, hebben jullie echt wel zin om een lekker bed in te duiken. Ook je kleintje(s)! Houd er in elk geval rekening mee dat je vanaf Denpasar naar Ubud ook een uur tot drie uur, afhankelijk van het weer en de drukte, onderweg bent.

Kindvriendelijk Ubud; rustig, groen en creatief

Ubud is een heerlijke plek. Tussen de glooiende groene rijstvelden, omringd door de mooiste huisjes en villa’s, geniet je van heerlijk eten, yoga- of kooklessen en kun je lekker slenteren. Omdat Ubud niet aan de kust ligt, raad ik aan om hier een verblijf met zwembad te kiezen. Maakt het net wat leuker voor je kinderen. Wanneer je naar Ubud gaat met kinderen, zul je andere activiteiten ondernemen dan wanneer je aan de kust verblijft. De yogalessen zullen voornamelijk voor jezelf zijn gok ik, maar samen koken is echt heel leuk hier. Ook kunnen jullie als gezin door de rijstvelden fietsen of wandelen. Stop ook zeker in Tegallalang, hier heb je echt het mooiste uitzicht over de rijstvelden. Verder zijn er veel art studio’s en cafe’s waar je allerlei creatieve workshops kunt ondernemen. En dan is er nog één ding dat je hier heel goed kunt doen…shoppen! En vergelijk dat niet met Nederland, in eigen land zou ik m’n dochtertje niet zo snel meenemen om te shoppen. Maar in Ubud zijn er zoveel leuke boetiekjes en winkeltjes met originele dingen, er is van alles te zien, ook voor kinderen! Ze zullen hun ogen uitkijken. Verder is Ubud ook juist een plek om tot rust te komen, dus kies ook een paar keer voor een dagje spa.

Met je gezin naar het paradijs; Gili Islands

We bezoeken de Gili’s bewust als we halverwege de vakantie zijn. Tuurlijk zou het lekker zijn om ermee te eindigen, maar dan is de reis terug naar het vaste land en meteen door naar Denpasar om naar huis te vliegen, erg lang. Ermee starten zou ik om dezelfde reden ook niet doen. Je redt het qua tijd ook niet, dat zou betekenen dat je nog een nacht in Denpasarmoet bivakkeren. Dus na Ubud is het op naar de Gili’s!

Weet je nog niet welk van de Gili eilanden je moet kiezen? Lees dan dit blog eens, waarin ik je uitleg hoe ik tot mijn keuze ben gekomen. We zijn hier uiteindelijk bijna 7 dagen gebleven, want het is er zo relaxed en er is zoveel leuks te doen op de Gili’s. Het is niet altijd even spannend, maar in combinatie met de goddelijke uitzichten, het heerlijke eten en je liefste gezelschap is het hier heerlijk toeven.

 

Hip, eco en vegan: neem je kroost mee naar Sanur en Seminyak

Een totaal andere kant van Bali ervaar je in Sanur en Seminyak. Hier vind je hippe juice bars, vegan restaurants, kleinschalige eco resorts en surfers hotspots. Dus als je zin hebt om s’ avonds gewoon eens lekker uitgebreid te eten, of s’middags sushi als lunch te verorberen en tussendoor toegeeft aan een shopping spree, ga dan zeker hier heen. Vraag je je af of het wel geschikt is voor kinderen? Ja hoor, je komt op Bali zoveel mensen met baby’s, peuters, kleuters of kids van welke leeftijd dan ook tegen, de inwoners zijn het hier gewend! Daarnaast vind je hier prachtige stranden waar je kinderen zich overdag goed zullen vermaken en ook talloze to do’s, zoals birdparks beoeken. Het is juist fijne afwisseling na het paradijs waar een stuk minder te beleven valt en er veel minder keus is qua eten, drinken en uitgaan.

Top-10 leukste plekjes op Bali met kinderen

Na een dag of vier a vijf zijn we vanuit Sanur teruggekeerd naar Denpasar om naar Nederland te vliegen. Maar wat het fijne is aan Bali, is dat het lekker compact is. Onze route liep weliswaar van het startpunt in Denpasar naar Ubud, toen naar de Gili eilanden en vervolgens naar Sanur en Seminyak…maar we hebben vanuit deze plaatsen nog veel meer uitstapjes gemaakt en dorpjes ontdekt. Je kunt er meer over lezen in mijn top-10 leukste dorpjes & stadjes op Bali.

Eten op Bali met kinderen

Oh en als je je afvraagt waar je nou het beste kunt eten? Lees dan mijn blog over kindvriendelijke restaurants op Bali eens! Zo, en nu dan snel een ticket boeken naar Bali, laat de voorpret maar beginnen!

 

 

 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie