Wat is er te doen in Antibes met kinderen?

Blog | Antibes met kinderen is fun, gevarieerd en écht genieten

Op uitnodiging van Zoover zijn we vorige week drie dagen naar Antibes geweest. Wat een heerlijke plek! Antibes is een gemeente in het Franse departement Alpes-Maritimes (regio Provence-Alpes-Côte d’Azur) en maakt deel uit van het arrondissement Grasse. Met uitzicht op de besneeuwde Alpen was het hier heerlijk toeven. Antibes met kinderen is écht een aanrader, ik zal je vertellen waarom!

Antibes bereik je door op Nice te vliegen. Een héél kindvriendelijke luchthaven. Oké, de Fransen staan er niet om bekend heel vriendelijk te zijn en de check langs de douane verliep nogal chaotisch. Maar vooral op de terugweg is het prima te doen op Nice. Het restaurant boven is ingericht als een grote strandtent met veel speelfaciliteiten zoals een ballenbak en toffe glijbaan.

 Overnachten in Antibes met kinderen

Antibes verwelkomt zeker in de zomer heel wat toeristen. Het kan er in het hoogseizoen echt druk zijn, maar één voordeel; genoeg keuze uit hotels, B&B’s of appartementen. Zoek je rust, zoek dan naar een accommodatie in de wijk Le Safranier. Liever in de buurt van een speeltuin verblijven? Dan zijn accommodaties aan de Boulevard Maréchal zeker een optie. Tijdens de persreis verblijven we in het hotel Royal Antibes, maar dat is niet per se heel kindvriendelijk, daarnaast is het aan onderhoud toe…

Wat is er in Antibes met kinderen te doen?

Oh, zoveel! Omdat de stad zo lekker divers is, is het de ideale plek voor een lange citytrip of een midweekje weg. Le Safranier is een prachtige, fotogenieke wijk. Hier kun je heerlijk doorheen slenteren. Maar let op, het is er heuvelachtig, de straatjes zijn smal. Met kinderwagen is het flink duwen en voor kindjes die net kunnen lopen is het ook niet echt geschikt. Een draagdoek of draagzak biedt dan uitkomst!

Het gebied rondom de Provencal Market is heel leuk. Hier vind je antiekmarkten, de versmarkt waar je je ogen uitkijkt (schrik niet van een gebraden varkenskop!), leuke winkeltjes, ijssalons en terrassen. Van hieruit loop je ook zo naar de haven, waar je de mooiste jachten vindt, verse vis en een carrousel die het hele jaar door prominent staat te schitteren.

Tijd om te relaxen? Loop dan vanuit de haven het kleine strandje op. Druk was het er nu niet in het voorseizoen, maar ik garandeer je dat het in het hoogseizoen gezellig is! Het is de ideale plek om te ontspannen. Veel families zitten hier op kleedjes te picknicken, spelen en er wordt natuurlijk gezwommen. Dit combineer je met de haven zelf. De mooiste jachten liggen hier te pronken, heel leuk om met kinderen doorheen te wandelen.

Moeten de kinderen even uitrazen? Naast de carrousel in de haven heb ik twee speeltuinen ontdekt. Een grote naast het Picasso Museum en een kleinere speeltuin even rechts naast het Royal Beach Plage (strandtent dat onderdeel is van hotel Royal Antibes).

Bijzondere, familyproof uitstapjes die heel tof zijn

Een aantal uitstapjes en activiteiten zijn heel gaaf en kun je nergens anders doen. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen zijn dit echt dikke aanraders. Glasblazen bijvoorbeeld! Dit is toch heel uniek om mee te maken? Kijk wel goed waar je dit gaat doen, want sommige art studio’s zijn héél commercieel, zoals die van Didier Saba bijvoorbeeld. Een workshop kost behoorlijk wat geld en dan blijkt hij twee groepen tegelijk te boeken. Er zijn gelukkig ook kleinere art studio’s, waar de glasblazer meer tijd voor je neemt. Wel heel leuk om mee te maken!

De painters trail is ook bijzonder. Antibes was back in the days een heel creatieve en inspirerende plek, wat veel kunstenaars aantrok. Schilders zoals Picasso brachten er veel tijd door. Volg de schilders route en zie wat ze wanneer geschilderd hebben. Leuk om de verschillende stijlen te bewonderen.

Zijn je kinderen 6 jaar of ouder? Sentier de Tire-Poil is een coastal path langs de ruige kust van het schiereiland. Dit is niet zomaar een wandelingetje. Trek goede schoenen aan (dichte gympen) en bereid je voor op een stevige, maar indrukwekkende hike! Je klimt, klautert en wandelt over rotsen en op smalle paadjes. Maar het uitzicht is fan-tas-tisch! Onderweg kom je andere families tegen en vissers zonder hoogtevrees, die bovenop de puntige rotsen zitten.

Met tieners is de enige echte Absinth Bar, Balade en Provence, ook erg leuk. Wereldberoemd en één glaasje kan misschien geen kwaad…

Antibes’ kindvriendelijke restaurants

Of die er zijn? Ja en nee. Ik heb geen restaurants ontdekt met speelhoekjes. Maar de Fransen staan er dan ook om bekend dat hun kinderen lang en rustig aan tafel blijven zitten. Ze hebben niks nodig om vermaakt te worden, lang tafelen hoort er gewoon bij. Ik schreef hetzelfde in een blog over eten op Bali, sommige restaurants hebben helemaal geen speelhoekjes nodig. Als je maar vriendelijk ontvangen wordt en er lekker kunt eten.

Zijn jullie visliefhebbers? Restaurant Albert 1er (2 minuten lopen vanaf hotel Royal Antibes) schotelt heerlijke vis voor. La Cour des Thés is een super leuke plek om te lunchen, zeker wanneer je op het binnenhofje/terras kunt zitten. En super lekker ook!

Heb ik je weten te inspireren en wil je zelf ook naar het mooie Antibes? Kijk dan eens op Zoover voor accommodaties en bezienswaardigheden of check het blog voor nog meer inspiratie. Spreekt Antibes je toch niet zo aan, maar heb je wel zin in een leuke en zonnige citytrip met kinderen? Misschien is het gemoedelijke Cala de Mijas in Andalusië dan leuk, of Marrakech. Maar Valencia is ook zeker een aanrader!

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie