Kindvriendelijk Cala de Mijas; tips en ervaringen

Blog | Kindvriendelijk Cala de Mijas in Andalusië is dé tip!

In het najaar van 2017 zijn we met de hele familie, ruim 20 man waarvan 5 kleine kinderen, naar Cala de Mijas geweest. Een week ontspannen, eten, drinken en feest vieren, want mijn favo oom en tante waren 40 jaar getrouwd. Dé reden om het met z’n allen in Cala de Mijas te vieren. Ik kende de plaats nog niet, maar wat bleek? Cala de Mijas is super kindvriendelijk en daarom een top bestemming voor een weekje zon in het voor- of najaar!

 

Waarom naar Cala de Mijas met kinderen?

Om te beginnen is de ligging top. Het ligt aan de Zuid-Spaanse kust in Andalusië, waardoor het dus het gehele jaar door heerlijk weer is. Een aangename temperatuur en een mediterraanse vibe, wat wil je nog meer? Het plaatsje zelf is klein, maar heel overzichtelijk en gemoedelijk. Je vindt er alles wat je nodig hebt; fijne stranden, wat winkeltjes, een ijssalon en een heerlijke Italiaan die zelfs gerechten bezorgt. Villa’s, huisjes en appartementen om te huren zijn er genoeg. Er is echt voor ieder wat wils en in alle prijsklassen.

Cala de Mijas heeft een fijn, rustig aflopend strand waar zelfs op verschillende plekken een aantal speeltoestellen te vinden zijn. Maar als je geen zin hebt in een dagje strand, geniet je van de karakteristieke witte huisjes die echt kenmerkend zijn voor Andalusië. De kronkelige straatjes, steegjes vol bloempotten met geraniums en pleinen met gezellige terrasjes en spelende kinderen, nodigen uit om lekker rond te slenteren. Of je geniet van het mooie uitzicht op de kustlijn en de beboste bergen in de omgeving. Cala de Mijas ligt tegen een berg boven Fuengirola en Mijas Costa. Genoeg te zien dus!

Uitstapjes Cala de Mijas met gezin

Heb je toch zin in meer levendigheid? No problem, pak je huurauto en rijd in nog geen uur naar leuke steden als Málaga of Marbella. De ligging van Cala de Mijas nabij deze leuke, grote (shop!) steden is voor mij ook echt een pre. Een van de redenen om voor Cala de Mijas te kiezen met kinderen. In zowel Málaga als Marbella is genoeg te doen, maar je kunt ook nog uitwijken naar Fuengirola of Benalmádena. Liever relaxen dan de drukte opzoeken? Blijf dan lekker in Mijas.

Kortom; Cala de Mijas is een fijne, kindvriendelijke bestemming omdat het een gemoedelijk, typisch Spaans plaatsje is met fijne stranden om te ontspannen, maar met genoeg uitwijkmogelijkheden naar levendige steden in de omgeving waar óók van alles te doen is voor jou en je gezin. Een fijne verrassing vonden we Cala de Mijas, hier komen we zeker nog eens terug!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie