Essaouira met kinderen: tips & to do's

Blog | Kindvriendelijk Marokko, ga naar Essaouira!

Marokko is zo’n bestemming waar je misschien niet aan denkt voor een vakantie met je gezin, maar het is heel kindvriendelijk. Op nog geen vier uur reizen bevind je je in een compleet andere wereld. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor een te gekke vakantie; cultuur, bergen, strand, woestijn, heerlijk eten, mooie dorpen en menig shopadresje. In dit blog lichten we één van de leukste plaatsjes uit, het hippieplaatsje Essaouira dat aan de kust ligt. Dé plek voor jou en je gezin in Marokko.

Essaouira: kindvriendelijke bestemming

Essaouira is een bijzonder havenstadje met een levendige vibe van surfers, muziek, bohemian chique riads en appartementen en knusse restaurants. Alleen dat is al een reden om dit plaatsje niet over te slaan. De sfeer is heel relaxed en dat maakt het ook fijn om er met kinderen te vertoeven. Maak plezier op het strand, bezoek het fort dat door de Portugezen gebouwd is, neem een surf- of yogalesje, slenter door de oude medina of de levendige haven…er is echt genoeg te doen!

Verwacht hier niet op het strand te zonnebaden zoals we dat in Europa doen. Mannen zwemmen hier in zwembroek, maar vrouwen zie je zeker niet in bikini. Neemt niet weg dat je veel mensen op het strand ziet kletsen, spelen en eten & drinken. Dus neem wat speelgoed mee en relax!

Bohemian chique meets nomad lifestyle meets European spirit

De sfeer kenmerkt echt de stad en dat is lastig te omschrijven. Je moet het gewoon zelf ervaren! In tegenstelling tot de Marokkaanse Koningssteden, die echt Islamitisch zijn (maar wel enigszins verwesterd door toerisme), vind je hier een mix aan bohemian chique accommodaties om te verblijven en/of te dineren. Dit in combinatie met een nomad lifestyle die reizigers, surfers en yogi’s met zich meebrengen én een soort Europese spirit door hippe muzikanten die Essaouira in the old day’s bezochten. Dat voel je nog steeds. Het voelt Frans aan, met Arabische en berberinvloeden. Het heeft Essaouira kunst en muziek gebracht die je niet op andere plekken tegenkomt. Jimi Hendrix en Maria Callas kwamen er graag. Bijzonder toch?

Top-5 activiteiten Essaouira met kinderen

Ben je al overtuigd? Boek dan snel een ticket of combineer het kustplaatsje met één van de Koningssteden en sla dan deze activiteiten in Essaouira met kinderen niet over.

  1. Volg een kookworkshop: juist met kinderen hartstikke leuk om te doen! Kies voor een workshop voor alleen jouw gezin, laat van tevoren wel even weten dat je met kinderen komt. Ze passen hier het gerecht op aan. Zijn je kinderen niet gewend om te koken? In Marokko helpen ze al snel een handje mee!
  2. Relax op het strand: need I say more? Juist na de drukte van de medina is het héél fijn om even op het strand te chillen. Essaouira is dé strandbestemming van Marokko.
  3. Duik in de visserswereld: je moet er wat voor over hebben, namelijk vroeg opstaan, maar het is zó leuk om de vissers hun dag te zien starten. Of kies ervoor om ze hun visjes binnen te zien halen later op de dag. Kies je meteen je lunch uit en laat het vers, in de haven, bereiden!
  4. Doe actief: surfen, windsurfen, kitesurfen, yoga, paddlesurfen, kajakken kanoën, kameel rijden of door de duinen racen met een quad… het kan allemaal in of rond Essaouira!
  5. Slenteren door de medina: dit is niet het winkelen wat je in Nederland gewend bent. Heb het zelf ervaren en weet daarom zeker dat jouw kinderen, of laat ik het zo zeggen; de meeste kinderen…het net zo leuk vinden als jij. Gekleurde slofjes, schaaltjes, speelgoed, tasjes…je vindt er van alles! Geef je kids wat geld en laat ze lekker hun gang gaan.
Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie