Valencia met kinderen; sla dit zeker niet over!

Toplijstje | Ontdek veelzijdig Valencia met kinderen

Met kleine kinderen naar een stad? Ja natuurlijk! Valencia is de perfecte bestemming voor een citytrip met kids. Een fijne shopsessie wissel je af met een bezoek aan een geweldig park waar de kids lekker kunnen uitrazen. En na een stadswandeling langs prachtige gebouwen, pak je de bus of fiets naar het strand. Genieten maar!

1. Spelen, wandelen en genieten in Turia Park

Ga op ontdekkingstocht in het Turia Park. Dit park is bijna 9 kilometer lang en er is van alles te zien en te doen. Doe zoals veel locals en ga lekker picknicken in het gras, geniet van de smalle paadjes, grote bomen om in te klimmen, mooie oude bruggen en de talloze speeltuinen. De leukste is Parc Gulliver. De reus uit het boek van Gulliver ligt hier op zijn rug en kinderen kunnen over hem heen klimmen via trappetjes en touwen en via allerlei glijbanen van hem afglijden. Geweldig!

2. Stad van de Kunst en Wetenschap

Tijdens een wandeling door Turia Park loop je vanaf de stad zo richting de grootste bezienswaardigheid: Stad van de Kunst en Wetenschap. Dit bestaat uit 6 futuristische gebouwen met elk een ander doel. Vergaap je aan de bijzondere gebouwen, wandel door de stadstuinen, bezoek het operagebouw of doe testjes en proefjes in het Wetenschapsmuseum.

Voor ons was misschien wel het hoogtepunt L’Oceanografic. Dit geweldige aquariumpark is het grootste park van Europa. Hier zie je flamingo’s, pinguïns, dolfijnen en loop je door een aquarium vol tropische zeesterren, krabben, zeeleeuwen, vissen en haaien. Bezoek zeker de haaientunnels en de volière waar de mooiste tropische vogels rondfladderen.

3. Met je voeten in het zand

Zin in een dagje strand? Ook dat kan in Valencia! In een half uurtje met het openbaar vervoer sta je met je voeten in het zand bij Las Arenas, Playa Malvarossa of iets verder: Patacona. Patacona was in het voorjaar lekker rustig. wij vonden dit de perfecte plek om schelpen te zoeken, zandtikkertje te spelen en gewoon lekker een stuk te lopen. Lunchen doe je bij de superleuke hotspot La Más Bonita aan het strand. Fijne sfeer, vrolijke kleuren, lekker eten en een speeltuintje voor de kids.

Op zoek naar de beste paella? Die vind je tussen de stad en het strand, namelijk bij Casa Carmela. Dit authentieke restaurant is niet hip of trendy, maar absoluut favoriet bij de locals en ook bij ons! De paella was écht heerlijk. Nog een pluspunt: in de tuin is een omheind speeltuintje (in de schaduw), dus de kinderen vermaken zich prima terwijl jullie uitgebreid tafelen.

4. Verdwaal in het historische centrum van Valencia

Het oude stadscentrum en de wijken eromheen zijn geweldig om in rond te dwalen. Er is zóveel te zien, van de machtige stadspoorten tot mooie pleinen, fonteinen en de klokkentoren Torre de Miguelete die je kunt beklimmen. De klokkentoren vind je op het gezellige pleintje Plaza de la Reina.

Een aanrader is de Mercado Central, de belangrijkste voedselmarkt van Valencia. Deze bruisende plek vol verse producten is ook superleuk voor kinderen. Ruik de kruiden, proef van al het lekkers en bewonder tussendoor de prachtige architectuur.

In Café Ubik in de wijk Ruzafa kun je lekker eten en vooral heel gezellig zitten. We waren duidelijk aan de vroege kant voor de lunch (zie de foto), want rond lunchtijd is het stampvol. Maar ook zonder die gezellige drukte, zit je hier heerlijk tussen de boeken. Kinderen kunnen lezen- of plaatjes kijken-, maar ook spelen in de speciale kinderhoek.

5. Slapen met kinderen in Valencia

Je hoeft niet lang te zoeken naar een mooie én kindvriendelijke accommodatie in Valencia. Wij sliepen in een heerlijk appartement midden in de hippe wijk Ruzafa. Leuke restaurants, koffiebarretjes, sfeervolle straatjes om ons heen. Ideaal! Een mooie plek heb je zo gevonden op Airbnb.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie