Blog | Het zonnige Málaga met kinderen ontdekken

Dat Málaga een enorme kidsproof familiebestemming is, hebben we onlangs zelf mogen ervaren! Het hele jaar door is het aangenaam warm, kun je volop genieten van de echte Spaanse cultuur en de heerlijkste tapas. Bezoek je Málaga met kinderen? Dat wordt genieten, want er valt van alles te ontdekken voor jong én oud!

 

5x Málaga ontdekken met het hele gezin

1. Een fietstour in Málaga

Kies voor een fietstour: fietsen met kinderen is superleuk en in Málaga al helemaal. In plaats van molens en polderlandschap, fiets je door smalle straatjes, langs gezellige bodega’s, naar de haven waar de mooiste jachten liggen. En vervolgens langs het fort en door het tropische park. Wij boekten een tour bij Biketours Malaga waar je met een Nederlandse gids fietst. Er zijn fietsen met kinderzitjes en helmen zijn verplicht.

2. Genieten op het strand van Málaga

Zwemmen en spelen op de stranden: als de kids behoefte hebben aan een dagje uitrazen, kies dan voor een van de stranden. Aan beide kanten van het centrum van Málaga vind je stranden, in totaal zijn het er bijna 15. La Málgueta, Playa La Caleta en vooral Playa de la Misericordia zijn aanraders. Het laatste strandje heeft zelfs heel wat leuke speeltoestellen. Cala de Mijas ligt iets verder weg van Málaga, maar is een heel fijn (en klein) dorpjes met aangename stranden. In Málaga is het zeker de moeite waard om meerdere stranden te ervaren, elk strand heeft wel wat. Speeltoestellen dus, stadsstranden, rustigere strandjes of stranden die deels in de schaduw liggen. Dat laatste is erg fijn met baby’s en peuters!

3. Op avontuur in Alcazaba de Málaga

Op avontuur in Alcazaba de Málaga: het Moorse fort ligt tegen een berg en kijkt uit over het historische centrum Málaga. Althans, dan moet je wel even de uitkijktorens in, want daar geniet je van het prachtige uitzicht. Voor kinderen een spannende onderneming, een heus fort bezoeken.

4. Dé versmarkt van Málaga

Mercado Central Atarazanas is een ware belevenis! Dit wil je absoluut niet missen, dit is namelijk dé versmarkt van Málaga. Toeristen kijken er vooral rond, maar het is juist zo leuk om hier te proeven. Geniet van de lekkerste olijven, verse visjes, heerlijke kaas en nog lekkerdere worst, terwijl de locals hun dagelijkse boodschapjes doen. De markt is niet de hele dag open, dus plan hier een vroege lunch in. De ligging van de markt is ideaal, midden in de stad, dus je kunt daarna uitbuiken op een heerlijk strand of fijn park.

5. Subtropisch park midden in de stad

Paseo del Parque is een prachtig tropisch aandoend park middenin de stad. Een ideale plek om doorheen te wandelen (of fietsen) of te picknicken. Haal wat lekkere dingen bij de versmarkt en nestel jezelf op een van de bankjes. In het park vind je verschillende soorten tropische bomen en exotische bloemen en planten die vanuit Cuba naar Málaga zijn gebracht toen Málaga nog een belangrijke handelsstad was. Mooie fonteinen en standbeelden van bekende mensen uit de historie vind je er ook, evenals prachtige mozaïekwerken. Een heel fijne plek om een paar uurtjes te relaxen.

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie