Wintersport Willingen met kinderen

Blog | Ontdek wintersport met kinderen in Willingen

Voor het eerst met de kids op wintersport, maar geen zin om meteen richting Oostenrijk of Frankrijk te tuffen? Dan is een weekendje in het Duitse Willingen ideaal. Het gezellig stadje heeft fijne pistes voor kinderen en beginners. En het mooie is: je staat al binnen vier uur rijden in de sneeuw. 

Voor het tweede jaar gingen wij tussen Kerst en Oud en Nieuw naar Willingen. De eerste keer met vrienden en hun kinderen, afgelopen december met de hele familie. Superleuk om tussen de feestdagen even weg te zijn en om na dat vele eten een paar dagen lekker te bewegen! Het is een kort tripje, maar in het sfeervolle Willingen ben je wel écht even helemaal weg.

Willingen: skigebied voor beginners en kinderen

Willingen heeft een gezellig centrum met leuke restaurants en winkels en natuurlijk een fijn skigebied. Het gebied heeft een ruime 15 kilometer aan blauwe en rode pistes en een aantal toegankelijke oefenweides voor de kinderen. Er zijn diverse skischolen waar je kind geholpen wordt bij de eerste bochten op de ski’s. Bij de Ritzhagenlift en Wilddieblift vind je ‘Kinderland’ met een lopende band. En op de Waldpiste kunnen kinderen die Kinderland ontgroeid zijn, echte afdalingen maken.

Met de gondellift Ettelsberg kun je naar boven voor de langste dalafdaling van de regio. De pistes beginnen eenvoudig en zijn halverwege wat steiler. Perfect om zelf te skiën terwijl de kinderen op de oefenhellingen in het dal hun eerste pizzapunt maken.

De bergen in Willingen zijn niet al te hoog, dus je bent niet verzekerd van een flink pak sneeuw. Geen nood, de sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je toch de latten onder kunt binden.

Plezier naast de piste

Ook voor de allerkleinsten die nog niet kunnen skiën is er natuurlijk genoeg te beleven in de sneeuw. Huur een slee en sjees samen de bergen af. Plezier gegarandeerd! Een ritje met de Ettelsberg gondel is ook echt superleuk. Je geniet van het geweldige uitzicht en ook boven is van alles te doen. De kinderen vermaken zich bij de speeltoestellen en uitkijktoren, terwijl jij wat drinkt bij Ettelsberghütte, oftewel Sigi’s Hütte. Dit is misschien wel de bekendste en meest gezellige skihut van het Sauerland. De erwtensoep van Sigi is beroemd, net als het feestje dat eind van de ochtend al begint.

Als je weer beneden bent, kun je verder feesten of lekker eten bij de gezellige Seilbar, tegenover de ingang van de gondel. Toen wij er waren, zorgde een dj voor een echte apres-skisfeer. Waar je ook zeker een keer wilt eten is bij Bergasthof Zum Wilddieb. Daar krijg je een typische Duitse maaltijd voorgeschoteld, dito sfeer en geweldig uitzicht.

Tip: Houd het weer in de gaten als je bij Bergastof Zum Wilddieb eet. Terwijl wij nog gezellig zaten te tafelen, sneeuwde het steeds harder waardoor de auto vast kwam te zitten.. Gelukkig pasten we allemaal in één auto en konden we alsnog naar ons hotel. De volgende dag was het ook nog even spannend, omdat het restaurant de auto bij de afgrond geparkeerd stond. Maar na flink gas geven, konden we gelukkig weer op pad.

Een dagje Winterberg vanuit Willingen

Willingen is minder bekend dan Winterberg, dat vlakbij ligt. De Skiliftkarussell is veruit het grootste en meest bekende skigebied van het Sauerland. Een mooi gebied, maar wát kan het hier vol zijn. Het dikke pak sneeuw trok afgelopen december héél veel wintersporters. De kids hadden een dag les in Winterberg en het was echt niet normaal hoe druk het was. We konden met moeite een parkeerplek vinden, lange rijen bij de liften, overvolle pistes en nauwelijks plek in de restaurants en cafeetjes. Wel was er een gezellige kerstmarkt in het centrum, met houten kraampjes, kleine ijsbaan en draaimolen. Daar genoten we van warme chocomelk en bij Kaffeehuis heb je heerlijke cappuccino mét superlekker taartje.

Op zoek naar andere kindvriendelijke wintersportgebieden? Ook Bellwald is een aanrader!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie