Toplijstje | 5x actieve dingen doen in Lapland met kinderen

Lapland is zo’n bucketlist bestemming waar veel mensen over blijven dromen, maar het niet doen. Terwijl het echt niet onhaalbaar is! Met een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam, ben je in drie uur in Lapland. Een prachtige bestemming voor jong én oud, want er is van alles te doen in deze sprookjesachtige bestemming. Uit eigen ervaring deel ik mijn 5x doen in Lapland met kinderen.

5x doen in Lapland met kinderen; de leukste activiteiten

  1. Ga op avontuur met een huskysafari. Zelf verbleven we destijds in Ruka, waar we deze activiteit vooraf via het reisbureau geregeld hebben. Ter plaatse was er begeleiding door Ruka Safaris. Een droom die uitkwam was het, deze huskysafari. En moeilijker dan gedacht! Bij heuveltjes op moet je mee rennen, of afzetten. Ga je naar beneden, dan moet je zorgen dat je er snel weer opspringt. Let ook op in de bochten! Je zult niet de eerste zijn die eraf rolt. Super leuk, intensief en vermoeiend tegelijkertijd. Onderweg stop je bij idyllische hutjes voor warme thee, bessensap of ander lekkers.
  2. Verken het uitgestrekte landschap met een scootersafari. Die dingen gaan nog best hard, super spannend! Je moet feeling krijgen met je scooter, de ondergrond en vertrouwen op jezelf of je partner die de scooter bestuurt. Maar probeer onderweg vooral te genieten, want het is zó gaaf. Voor kinderen heeft de begeleider een speciale (ruimte) bak, of een soort houten aanhanger, achter zijn of haar scooter hangen. Deze heeft vrij hoge opstaande randen, waardoor ze er niet uit kunnen vallen. Vergeet niet dat de begeleider veruit de meeste ervaring hiermee heeft, je kinderen overkomt echt niet op deze manier.
  3. Cold as ice…ijsvissen! In Nederland heb ik nog nooit gevist, maar op de een of andere manier is het tijdens mijn reizen een terugkerend ‘ding’. Zo ving ik in Guatemala meer vissen dan mijn vriend destijds, die ervaren visser was, en zo ook in Lapland. Samen met een gids vertrokken we met onze sneeuwscooters door het bos richting een groot meer. Er was niets of niemand, behalve wij. Dit maakte het al heel bijzonder! Broodjes, warme bessensap, uitklapstoeltjes; onze gids was goed voorbereid! Ja, het is even doorbijten soms, maar écht de moeite waard. De schoonheid van de natuur, de gesprekken, kennismaken met een andere cultuur. Een zeer bijzondere ervaring!
  4. Rendieren eten geven vonden wij één van de leukste activiteiten van onze Lapland vakantie met kinderen. Groot, log, grappig en benaderbaar zijn ze. Althans, wel de rendieren die wij op de rendier farm hebben gezien. Mocht je ze in het wild tegenkomen zal het misschien anders zijn. Maar de beesten hier vonden de aandacht heerlijk. Dieronvriendelijk? Zeker niet. De beesten hadden ontzettend veel vrijheid, liepen het merendeel van het jaar los over kilometerslange gebieden rondom de farm. Ze werden tot hun laatste adem goed verzorgd. Dat wil zeggen dat ze niet gedood werden voor hun vlees. Maar eenmaal gestorven werd alles hergebruikt, van vacht en bot tot het gewei!
  5. Ga op Noorderlicht jacht! Want dit natuurfenomeen wil je natuurlijk niet missen. Je kunt het combineren met een sneeuwschoenwandeling, dan ga je met een soort ‘tennisrackets’ onder je boots de sneeuw door naar afgelegen plekken. Nu is Lapland natuurlijk al vrij afgelegen, maar voor het Noorderlicht heb je echt een pikdonkere omgeving nodig. Lopen maar dus! Het Noorderlicht is een van de mooiste dingen die ik ooit gezien heb. Misschien wel dé reden om met kinderen naar Lapland te gaan!
Deel met een vriend of vriendin:
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie