Bellwald kindvriendelijke wintersport bestemming

Blog | Kindvriendelijk wintersportgebied Zwitserland: Bellwald

Ben je op zoek naar een gezellig, kleinschalig en vooral kindvriendelijk dorp of gebied in Zwitserland om te skiën met je gezin? Dan is Bellwald in Wallis the place to be! Bellwald is een heerlijk kneuterig dorp waar jij en je kinderen zich direct thuis zullen voelen. Echt een kidsproof wintersportbestemming en uit eigen ervaring vertel ik je waarom… 

Het plaatsje ligt op 1600 meter hoogte op een waar zonneplateau middenin de prachtige Walliser Alpen. Door de hoge ligging ligt er vrijwel altijd een dip pak sneeuw. Alle pistes in het skigebied zijn verzekerd van zon door de zuidelijke ligging, dat maakt het vallen en rollen in de sneeuw iets aangenamer. En vergeet ook de apres-ski niet met de zon op je bol! Ik ben er mijn hele jeugd ieder jaar naartoe gegaan en kan dus oprecht zeggen; Bellwald is dé wintersportbestemming voor families met kinderen.

 

Skiën in Bellwald met kleine kinderen

Het gebied is niet heel groot, maar voor alle leeftijden en niveaus zijn er mooie afdalingen. De lager gelegen pistes zijn vlak en erg geschikt voor kinderen en beginners, terwijl ervaren skiërs kunnen genieten van de gevarieerde blauwe, rode en zwarte pistes op het hogere gelegen deel op de berg. Snowli’s Hazenland ligt in het dal en is hét kinderland voor de allerkleinsten om te leren skiën. Hier starten ze al met twee jaar oud. Na een week kunnen ze al zelfstandig de vlakke piste af komen. Iets oudere kids worden al snel mee naar boven genomen.

Sneeuwpret in Bellwald met grotere kinderen & tieners

Kunnen je kinderen al zelf de berg afkomen? Ook dan is Bellwald nog steeds familyproof. Het Freestyle Familiepark is een ware belevenis voor 10- tot 15-jarigen. Backflips, salto’s of twee meter de lucht in springen; de leraar doet het voor en jij ziet je kroost het zo nadoen. Bang voor een flinke valpartij hoeft niet, je kunt je ook laten vallen op een mega airbag. Dat is nog eens makkelijk!

Wat maakt Bellwald nog meer kindvriendelijk?

Het Zwitserse Bellwald is enorm gastvrij, er komen dan ook opvallend veel gasten elk jaar terug. Naast skien of snowboarden kun je er ook schaatsen, naar de sauna of het zwembad in één van de luxe hotels of een gezellig restaurant opzoeken om te recletten. Het is ook een relatief rustig dorp, hier geen hordes toeristen  en dronken apres-skiërs, maar gemoedelijke vakantievierders die elkaar vriendelijk groeten en met elkaar genieten van het prachtige gebied. Verwacht hier dan ook geen mega lange afdalingen of enorm veel variatie aan pistes; je vindt er 39 km aan pistes. Maar wat voor pistes! De bospaden zijn fantastisch, de heb je soms helemaal voor jezelf! En met een beetje mazzel kun je tot aan de deur van je chalet skiën. Hoe fijn is dat?

Kortom: ga je voor het eerst of met kinderen op wintersport? Kies dan voor Bellwald, Wallis, want dit is wat mij betreft de meest kindvriendelijke plek om te wintersporten in Zwitserland waar het zelfs eind maart nog goed weer is en er voldoende sneeuw ligt!

 

 

 

 

 

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie