Met peuter naar Bali; lees hier waarom!

Blog | Family Travel Trends voor Ohyeahbaby.com

Family Travel Trends 2017: dit zijn dé familie vakantiebestemmingen voor dit jaar

De feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is aangebroken en dus geen we en masse vakantieplannen maken voor de zomer. Voor het kids lifestyleblog Oh Yeah Baby hebben we een gastblog geschreven over dé family travel trends voor 2017. Acht bestemmingen die uniek, gevarieerd én kidsproof, maar ook genoeg te bieden hebben voor de ouders!

Met kinderen naar Scandinavië (Zweden, Noorwegen, Denemarken)

Zuid-Europa ligt nogal voor de hand als vakantieland, daar lijkt heel Nederland heen te gaan in de zomer. Helemaal prima natuurlijk, maar Scandinavië is in de deze periode ook bijzonder mooi! Daarnaast zal het je misschien verbazen hoe aangenaam de temperatuur daar is in de zomer. De natuur in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Lapland is volop in bloei, heel gevarieerd en kleurrijk. Voor sportieve outdoor activiteiten (raften, fietsen, mountainbiken, kreeftsafari, bessenjacht) zit je hier goed, maar je kunt er ook relaxt wandelen of een duik nemen in één van de meren. Combineer toffe steden als Kopenhagen, Aarhus, Oslo of Stockholm met een stukje natuur. Of kies voor een cabin in een natuurgebied op een kleine afstand rijden van een grote stad. Best of both worlds!

Met het gezin naar Bali

Je bent minimaal 16 uur onderweg naar Bali, maar het is het absoluut waard. Waarom? Het tempo ligt laag, de bevolking is dol op kinderen, je kunt er lekker en goedkoop eten, de afstanden zijn kort en er is een fijne mix van cultuur & natuur. Accommodaties zijn er in alle prijsklassen, van low budget tot zeer luxe. Maar zelfs de meest luxe hotels of resorts zijn nog best betaalbaar! Zelf heb ik samen met mijn gezin 10 plaatsen op het eiland getest. En als je er dan toch bent…kijk dan of je een paar dagen naar de Gili Islands kunt gaan! De ultieme plek om je vakantie af te sluiten.

Met de familie naar Malta

Scandinavië te fris voor je en Bali te exotisch? Op zo’n 3 uur vliegen kom je op Malta aan, waar je ook een aangename temperatuur, fijne stranden, lekker eten en genoeg cultuur voor papa & mama vindt. Gelukkig is hier minder ‘kinderwagentoerisme’ dan op de Canarische Eilanden. In het ‘ambachtsdorp’ kun je zien hoe ambachtslieden kant, zilverfiligrein, aardewerk, stoffen, gebreide kleding, manden en klokken maken. Ook is er een zee- en waterpark, maar wat echt een aanrader is, is Sweethaven Village. Dit is het decor van de filmmusical Popeye uit 1980. Boetiekhotels, appartementen en ook family friendly hotels vind je op Malta. Waar wacht je nog op?

Kaapverdië; een avontuur voor het hele gezin

Negen ‘grote’ bewoonde en vele kleinere onbewoonde eilandjes vormen samen de Kaapverdische eilanden. Maar de negen bewoonde eilandjes zijn zó verschillend. Van groen en bergachtig, tot droog en kaal. Persoonlijk houd ik van het tropische groen, Santiago is dan de place to go. Wuivende palmen, bananenplantages, idyllische baaitjes en groene valleien sieren dit heerlijke eiland. Voor je het weet is jullie vakantie gevuld met lekkere lange stranddagen, kleurrijke ambachtsmarkten, bezoekjes aan de oude stad (Cidade Velha) en heel veel vrolijke live muziek! Good to know: houd rekening met Europese prijzen, omdat bijna alle levensmiddelen worden geïmporteerd. Maar de gezellige Afrikaanse vibe maakt het meer dan goed!

Zanzibar; ideaal met kinderen

Zanzibar is een ontzettend veelzijdige bestemming en dat maakt het heel leuk om met kinderen te ontdekken. Het is een bijzonder eiland waar allerlei exotische dieren, afwisselende landschappen, idyllische vissersdorpen, hagelwitte zandstranden en een rijk onderwaterleven samenkomen. Ook zijn er veel National Parks aanwezig, waar je luipaarden, boomklipdassen, apen, de witkeelmeerkat en maar liefst 50 soorten wilde vlinders kunt spotten. Maar er zijn natuurlijk ook fantastische bounty stranden waar je kunt snorkelen. Het verkoelende briesje maakt het super aangenaam op het strand. Echt een aanrader!

Met jonge of oude kids naar Madagaskar

Op Madagaskar zijn veel activiteiten te ondernemen die geen leeftijdsgrens hebben, dus ideaal om met kids die kant op te vliegen. Er zijn verschillende National Parks, watervallen, kleurrijke dorpjes en een bizar mooi en gevarieerd landschap. Door de geïsoleerde ligging ten opzichte van Afrika vind je hier namelijk een totaal andere flora en fauna. Erg bijzonder! Het verschil tussen Zanzibar en Madagaskar? Dat is moeilijk uit te leggen. Beide eilanden hebben prachtige stranden, wuivende palmen, een heerlijke temperatuur en een turquoise zee, maar ook de kleurrijke cultuur van de verschillende bevolkingsgroepen met hun rijke geschiedenis. Ook Zanzibar ’s flora en fauna is heel divers en dus ook niet te vergelijken met Madagaskar. Groot wild, zoals de olifant, komt op beide eilanden niet voor. Maar juist in deze streek vind je heel specifieke fauna terug, die vaak eiland gebonden is. Dit komt dus nergens anders voor en dat alleen al maakt het zeer de moeite waard om zowel Zanzibar als Madagaskar te bezoeken!

Caribbean; altijd familyproof

Aruba, Curaçao en Bonaire zijn super fijne bestemmingen met kinderen, maar wel bestemmingen die veel vakantiegangers aantrekken. Massatoerisme dus! Je kunt ook kiezen voor onbekende pareltjes als Tobago, Grenada & The Grenadines. Dit zijn bestemmingen die leuk zijn voor zowel ouders als kinderen, want je vindt hier een mix aan cultuur, natuur en rust. Relaxen op witte zandstranden, snorkelen, jungletochten maken, mountainbiken en paardrijden; je kunt het er allemaal doen. Ook al zijn deze eilanden nog niet echt ontdekt, de accommodaties zijn comfortabel genoeg (afhankelijk van je budget zelfs heel luxe) om prettig met kinderen te verblijven.

USA (Florida) met het gezin

Florida lijkt wel voor kinderen gemaakt, met de grootste en meest spectaculaire pretparken ter wereld en zoveel zonuren. Maar je kunt er nog veel meer doen; oneindig veel strandkastelen bouwen, pelikanen tellen, alligators spotten in de moerassen van de Everglades, snorkelen tussen de zeekoeien, zwemmen met dolfijnen en nog veel meer leuks! Daarnaast is het natuurlijk een echt Westers land en dus van alle gemakken voorzien. Relaxed reizen dus voor jou en je gezin.

Wars van trends of blijf je liever dicht bij huis? Vlieland vinden wij een heerlijk eiland, waar allemaal leuke activiteiten te ondernemen zijn voor kinderen. Ook hier heb ik over geschreven op mijn website. Net als over heel veel andere mooie bestemmingen! Genoeg inspiratie in elk geval. Geniet van de voorpret, zou ik zeggen

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie