Boetiekhotel Ferdinand Denemarken

Bijzonder adresje | Hotel Ferdinand in Aarhus, Denemarken

We gaan vaak in december op stedentrip. Een koude bestemming gaan we dan zeker niet uit de weg, het vergroot alleen maar het kerstgevoel! In december 2016 zijn we bijvoorbeeld naar Aarhus geweest. Het hotel waar we verbleven was ontzettend fijn!

Boutique Hotel Ferdinand
Gelegen aan het drukbezochte Åboulevarden, vind je op nummer 28 boetiekhotel Ferdinand, die bekend staat om haar uitstekende lunchroom / restaurant. En ook al is dit een wat chiquer restaurant, ouders parkeren hun kroost gewoon in kinderwagen buiten voor de deur. Toen er meerdere ruimtes boven het eetgedeelte vrij kwamen, heeft de eigenaar het opgekocht en er hotelkamers van gemaakt. Er zijn maar 8 kamers, maar allemaal heel stijlvol ingericht. Maar dit zijn niet de kamers die ik voor reizende gezinnen aanraad, nee hiervoor verwijs ik je naar de bijbehorende studio’s. Die zijn gelegen in het pand ernaast, helemaal op de vijfde verdieping.

De studio’s zijn licht, ruim en comfortabel. De badkamer is redelijk groot, er is een functioneel keukentje aanwezig en een knusse zithoek. Ideaal voor een jong gezin, die graag wat meer ruimte heeft en net als wij ervan houden om zelf op de kamer te rommelen. Zo kun je tijdens het middagslaapje gewoon op de bank relaxen…of de was doen, want er is zelfs een wasmachine aanwezig!

Hoewel het restaurant en de kamers er direct boven erg mooi zijn ingericht, blinken de studio’s niet uit qua design of inrichting. We hebben echter voor Hotel Ferdinand gekozen vanwege de gunstige ligging (midden in het centrum) en vanwege de studio (extra ruimte). Het bleek de juiste keuze te zijn, want het is ons uitstekend bevallen! Een tip: vraag om een studio aan de achterkant, dan heb je het minst last van eventuele geluidsoverlast….want ja, Ferdinand bevindt zich op wel dé bar street van Aarhus. Wij hebben er amper last van gehad hoor, anders zou ik het natuurlijk niet aanraden!

Foto’s: http://www.hotelferdinand.dk/galleri/

Geen reactie's

Geef een reactie