Stedentrip Aarhus met kinderen; van accommodatie tot dingen om te doen lees je hier

Bijzonder adresje | Hotel Ferdinand in Aarhus, Denemarken

We gaan vaak in december op stedentrip. Een koude bestemming gaan we dan zeker niet uit de weg, het vergroot alleen maar het kerstgevoel! In december 2016 zijn we bijvoorbeeld naar Aarhus geweest. Het hotel waar we verbleven was ontzettend fijn! En de bijbehorende studio erg kindvriendelijk. Dus zoek je nog een fijne accommodatie in Aarhus? Dan is dit onze tip!

Boutique Hotel Ferdinand

Gelegen aan het drukbezochte Åboulevarden, vind je op nummer 28 boetiekhotel Ferdinand, dat bekend staat om haar uitstekende lunchroom / restaurant. En ook al is dit een wat chiquer restaurant, ouders parkeren hun kroost gewoon in kinderwagen buiten voor de deur. Toen er meerdere ruimtes boven het eetgedeelte vrij kwamen, heeft de eigenaar het opgekocht en er hotelkamers van gemaakt. Er zijn maar 8 kamers, maar allemaal heel stijlvol ingericht. Maar dit zijn niet de kamers die ik voor vakantie vierende gezinnen aanraad, nee hiervoor verwijs ik je naar de bijbehorende studio’s. Die zijn gelegen in het pand ernaast, op de vijfde verdieping, en kunnen jouw ‘huisje’ zijn voor je family citytrip.

| Lees ook: Een stedentrip Aarhus met kinderen, wij zijn fan en komen er zeker nog eens terug! |

Kleine, kindvriendelijke accommodatie in hartje Aarhus

De studio’s van boetiekhotel Ferdinand zijn licht, ruim en comfortabel. De badkamer is redelijk groot, er is een functioneel keukentje aanwezig en een knusse zithoek. Ideaal voor een jong gezin, die graag wat meer ruimte heeft en net als wij ervan houden om zelf op de kamer te rommelen. Zo kun je tijdens het middagslaapje gewoon op de bank relaxen…of de was doen, want er is zelfs een wasmachine aanwezig!

Hoewel het restaurant en de hotelkamers er direct boven erg mooi zijn ingericht, blinken de studio’s niet uit qua design of inrichting. We hebben echter voor Hotel Ferdinand gekozen vanwege de gunstige ligging (midden in het centrum) en vanwege de studio (extra ruimte). Het bleek de juiste keuze te zijn, want het is ons uitstekend bevallen! Een tip: vraag om een studio aan de achterkant, dan heb je het minst last van eventuele geluidsoverlast….want ja, Ferdinand bevindt zich aan wel dé bar street van Aarhus. Wij hebben er amper last van gehad hoor, anders zou ik het natuurlijk niet aanraden! Foto’s via de website van het hotel.

| Lees ook: de 5 leukste to do’s met je gezin in Aarhus |

 

Overweeg je een citytrip Aarhus met je gezin en zou je graag nog tips willen? Laat het weten in een reactie onder dit bericht!

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie