Interview | Sarah Stoel over Ibiza met haar gezin

We houden van de nieuwe ervaringen die we opdoen met reizen, maar het oog wil ook wat. Daarom kiezen we voor stylish ingerichte B&B’s, hippe villa’s, stoere glampings of gave tree houses. Of dat nu in de Ardennen, Italië of Kroatië is, of in Argentinië, Zuid-Afrika of Canada. De vrouwen die we voor deze rubriek interviewen weten wat stijl is. Maar zijn hun vakanties net zo stijlvol en hip als hun outfits? Deze keer 10 vragen aan Sarah Stoel uit Rotterdam!

Sarah Stoel is getrouwd met Guido en samen hebben ze twee zoontjes: Luca (bijna 3 jaar) & Jim (1,5 jaar). Ze wonen in Rotterdam, waar ze werkt als Psychiatrisch Pedagogisch Hulpverlener.

Hoe doe je inspiratie op voor een nieuwe reis/vakantie? Google, blogs, print, televisie of via vriendinnen? En waar boek je uiteindelijk: via een reisorganisatie of boek je alles zelf (los)?
“Ik kijk graag naar het programma 3 op reis van BNN, waar ik met veel plezier kijk naar alle prachtige plekken en probeer dan voor onszelf een selectie te maken van landen waar we met het gezin heen kunnen.”

Welke travel essentials neem je mee en heeft elk (jong) gezin op vakantie nodig, ongeacht je naar een ver exotisch oord gaat of naar Vlieland?
“Omdat de kinderen nog zo klein zijn neem ik altijd onze fijne draagzak mee. En verder aan essentials zijn het vooral de dingen die je in het dagelijkse leven ook nodig hebt. Kleding, eten voor onderweg en knuffels voor de kinderen. Oh en tegenwoordig nemen we ook de draagbare dvd speler mee. Echt handig!”

Heb je reistips voor andere moeders, die net als jij het vliegtuig in stappen voor een onvergetelijke familietrip? Hoe vermaak je je kids in het vliegtuig, wat is volgens jou hét geheim?
“Ik weet nog dat wij van de zomer in het vliegtuig zaten naar Ibiza en ik ontzettend blij was dat ik een paar auto’s, boekjes en de dvd speler mee had genomen. De jongens hebben zich daar heel goed mee kunnen vermaken. De moeder die schuin voor ons zat, had vrij weinig mee. Ze hoopte dat haar zoontje zou slapen tijdens de vlucht, maar dat bracht niet veel goeds. Ik heb haar toen wat boekjes en auto’s gegeven, het was gelijk een stuk rustiger!

Veel moeders komen moe en soms zelfs gefrustreerd terug van vakantie. Alleen maar met de kinderen bezig, weinig tijd voor zichzelf. Wat doe jij om dit te voorkomen? Hoe ontspan je op vakantie?

“Door even in m’n eentje bij de bakker een lekker broodje te halen. Of vroeg in de ochtend (of in de avond) als de kids op bed liggen even naar het strand te lopen en diep in en uit te ademen. Zo kan je er weer tegen aan en lekker genieten.”

Hoe ziet een typische vakantiedag er voor jullie uit? Houden jullie van actieve bezigheden, zoals fietsen, kajakken, wandelen? Of brengen jullie liever de dagen door op het strand of bij het zwembad nippend aan een cocktail?
“Voor nu met de kleintjes vooral een rustige vakantie. Ik kijk er naar uit om te gaan kamperen met de jongens. Back to basic met de daarbij behorende activiteiten. Terug naar de vakanties zoals ik ze uit mijn jeugd ken. Dat zou ik ze gunnen.”

Waar ging de laatste reis met je gezin naartoe en waarom heb je voor juist die bestemming gekozen?
“We zijn naar Ibiza geweest. Dat stond al heel lang op mijn wishlist en dat hebben we maar eens waar gemaakt na drie jaar weinig tot geen vakantie.”

Wat zijn daar dé bezienswaardigheden en welke leuke hotspots raad je aan? Denk aan relaxte beach clubs, kidsproof restaurants, fijne accommodaties, hippe winkels, etc.
“De zonsondergang op het strand, ben alleen de naam even kwijt van het strand. Maar eigenlijk zijn bijna alle stranden op Ibiza prachtig. Mijn tip: ga vooral niet naar de toeristische plekken, maar zoek de rust op. Ja, het is een party eiland, maar Ibiza heeft nog véél meer te bieden!”

Vakantie in eigen land: welke stad/dorp/camping/B&B/hotel/beach club/natuurgebied in Nederland is volgens jou dé ontdekking van het jaar en zou iedereen moeten bezoeken?
“Texel! Daar ben ik net een paar dagen geleden geweest in de super fijne B&B van de Familie de Winter. Echt een mega aanrader! Prachtige kamers, ook een peuter kamertje, met veel mogelijkheden. Ze zitten op een fantastische locatie. Slechts 10 min van Ecomare, het strand, de bossen en heide. Echt prachtig!”

Wat is de mooiste plek waar je ooit geweest bent en waarom? Waarom zouden onze lezers/volgers die bestemming zelf ook moeten ontdekken?
“Ik ben fan van Zweden, het is prachtig in alle seizoenen. De natuur is wonderschoon en heel gevarieerd. Ik ben er zelf twee keer geweest en word iedere keer weer opnieuw verliefd.”

Welke landen staan er nog op je/jullie travel bucketlist?
“Noorwegen staat nu op één. Omdat ik niet van lang vliegen houd, staan er geen verre bestemmingen op mijn lijstje. Maar als dat geen probleem zou zijn, dan zou ik ook graag naar Nieuw-Zeeland, Indonesië en Australië willen gaan.”

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie