Toplijstje | 10x doen met kids in Marrakech, magisch Marokko

Een familierondreis in Marokko is zeker aan te raden. Iets dat ik uit eigen ervaring kan zeggen. Natuurlijk ga je dan de Koningssteden bezoeken. Omdat veel toeristen echter alleen Marrakech bezoeken, deel ik tien tips voor Marrakech met kinderen. Deze activiteiten wil je zeker niet missen!

Tien tips en bezienswaardigheden voor Marrakech met kinderen

  1. Djemaa el Fna: dit beroemde plein is een eclectische mix van cultuur, geur, kleur, magie en mensen. Van food trucks met verse jus en lokale lekkernijen, tot slangenbezweerders.
  2. De medina: net als de andere koningssteden, is ook de medina van Marrakech een doolhof van straatjes en mensen. Neem altijd een kaartje van je riad mee (riad ja, kies niet voor een hotel!), want geheid dat je hier zult verdwalen! Maar zelfs dan; er is altijd wat te zien. Denk je dat je bijna ‘thuis’ bent, blijk je toch een verkeerde afslag ergens genomen te hebben en kom je weer een winkeltje tegen met prachtige schalen, dienbladen of geinig speelgoed voor de kids.
  3. Jardin Majorelle: een prachtige tuin om in te relaxen. Gelegen aan de voormalige blauwe villa van de Franse schilder Jacques Majorelle, tegenwoordig een museum met Islamitische kunst, gedecoreerd met een fontein, cactussen, palmbomen en andere bijzondere planten. Een plekje waar veel bijzondere vogels even neerstrijken. Een lekkere plek om met kinderen te ontspannen. Ook leuk voor fashionista’s, want de tuin is gerestaureerd door Yves Saint Laurent en zijn partner.
  4. De mellah: voormalig Joodse wijk, waar vroeger Marokko’s grootste joodse gemeenschappen leefden. Een synagoge en een joodse begraafplaats geven duidelijk de omvang weer.
  5. Gueliz & Hivernage (Ville Nouvelle): de moderne ‘nieuwe’ wijk van Marrakech. Designwinkels, brede boulevards, luxe restaurants en hippe bars met een moderne Franse touch. Kortom; een fijne afwisseling vergeleken met de traditionele medina en souks!
  6. Maison de la Fotographic: niet een heel groot gebeuren, maar voor ons als fotografieliefhebbers wel erg de moeite waard. Een mooi historisch gebouwd, fijne kunstwerkjes en een relaxte sfeer. Een verademing in de drukke medina.
  7. Palmeraie: ook weer zo’n fijne afwisseling, zeker wanneer je met (kleine) kinderen reist. Even de rust en natuur in. Het oeroude palmenbos nabij Marrakech is een bedreigd ecologisch paradijs. Er is nog maar een klein stukje over. Over twintig jaar zou het zomaar ineens niet meer kunnen bestaan. Zien dus!
  8. Medersa Ben Youssef: godshuis en theologische school ineen. Het ornament, de arabeske en de kalligrafie zijn de belangrijkste elementen van deze niet-figuratieve decorkunst. Moet je gewoon gezien hebben.
  9. Hamam: super leuk om mee te maken. Je kunt kiezen voor een toeristische hamam, hier kun je (afhankelijk van de leeftijd) met hele gezin ‘even snel’ ervaren hoe het eraan toegaat. Of je kiest, als de kids op bed liggen en papa bij ze blijft, voor een luxe variant. Een paar tips: Le Bain Blue, Heritage Spa, Royal Mansour, Medina Spa, Hammam de la Rose. Let op: niet geschikt voor erg jonge kinderen, dus dan moeten papa en mama elkaar misschien afwisselen.
  10. Cooking Class: dit kan in vrijwel alle Marokkaanse koningssteden, maar omdat veel toeristen enkel Marrakech aandoen, staat dit in onze persoonlijke top-10. Een Cooking Class kun je op heel veel plekken volgen. Veel riads organiseren het zelf, of bieden het aan bij partners van hen. De Nederlandse Gemma woont sinds 2005 in Marrakech en is hier Souk Cuisine gestart. Een aanrader!

 

 

Deel met een vriend of vriendin:
Geen reactie's

Geef een reactie